Site icon Din guidé i streaming världen

Bra poddar – hitta de bästa poddarna 2020

Poddcast

poddinspeling

Podd, poddar och podcast, kärt barn har många namn. För dig som också älskar att lyssna på program och lära dig nya saker vill du förmodligen hitta de bästa poddarna 2020. För det dyker ju ständigt upp nya podcast som är intressanta, samt äldre podcast som fått sig ett uppsving. Oavsett om du gillar att lyssna på skvaller, mordgåtor, mysterium eller träningsprogram, finns något för alla. Vi ger dig tips på bra poddar inom flera olika kategorier, häng med!

Politiska poddar

Det är alltid viktigt att hålla sig à jour med vad som händer i världen och vad är väl bättre än att lyssna på politiska poddar? Det finns flera stora podcast i Sverige som du enkelt kan streama gratis hos exempelvis Spotify. Några av de största politiska poddarna just nu är bland annat:

Det finns en rad andra alternativ, både om politik i Sverige och utlandet samt förgreningar som kan vara intressanta för dig som gillar politik. 

Bra poddar inom thriller

Thriller och skräck är onekligen kategorier som man antingen älskar eller hatar. Oftast finns inget mellanting. För dig som letar efter bra poddar inom thriller och skräck finns det flertalet att välja bland, både engelska och svenska. Den största skräckpodden i Sverige är utan tvivel Creepypodden. Här är några av de bästa poddarna inom thriller.

Det finns även flertalet amerikanska skräckpoddar som blivit uppmärksammade, bland annat:

Historia – här är de bästa poddarna

Gillar du historia? Då väntar extremt många välproducerade podcast för dig. Historia kan många gånger kännas som ett tungt ämne, något du verkligen måste lyssna noga på för att förstå. Dock finns det oerhört många bra podcasts som lär ut historia på ett enkelt, roligt och kreativt sätt. Här är våra favoritpoddar inom historia:

Bästa podden för berättelser – dessa måste du testa

Ibland är det skönt att slippa tänka på sitt eget liv och bara lyssna på någon annans historia. Det finns många olika typer av podcast inom just berättelser. Här listar vi både verkliga berättelser men också podcasts med humoristiska berättelser.

Bra podd för träning och kost

Behöver du hitta inspiration till att äta bättre och komma igång med träningen igen? En riktigt grym podcast kan göra all skillnad. Här är några stora favoriter av bra poddar inom träning och kost.

Yoga och personlig utveckling

Yoga är en trend som aldrig tycks dö ut. Istället verkar fler människor än någonsin börja med yoga. Oavsett om du själv har utövat yoga under lång tid eller kanske aldrig någonsin satt din fot på en yogamatta, finns mängder av bra podcast inom yoga och personlig utveckling som garanterat kommer öka motivationen. Här är några storfavoriter:

Poddar på poddtoppen

Om du letar runt efter nya podcast att lyssna på, men saknar preferenser, kan du alltid kolla hos oss, med jämna mellanrum under fliken podcast. Här listas tydligt vilka podcast som är störst i Sverige just nu hos Itunes. För tillfället ser listan ut så här (kom ihåg att resultatet ser annorlunda ut om du exempelvis kollar på Spotifys största poddar):

  1. Sommar & Vinter i P1. Sommarpratare kan man väl aldrig få nog av? Till sommar & vinter i P1 bjuds viktiga profiler i Sverige in för att berätta om något som format dem. 
  2. P3 Dokumentär. Som vi nämnde ovan är P3 Dokumentär den största dokumentära podden i Sverige.
  3. Mellan Himmel och Jord. Denna humoristiska podd drivs av inga mindre än killarna från Youtubefenomenet JLC. Det är alltså Carl, Jonas och Lucas som står för snacket i podden, vars avsnitt handlar om just allt mellan himmel och jord. Alltid med en komisk tvist!
  4. Rättegångspodden. Älskar du true crime kommer du avguda Rättegångspodden. Den här podcasten återberättar om uppmärksammade brott. Du får ta del av äkta ljudinspelningar, något som gör podden särskilt bra.
  5. Ursäkta. Ursäkta är en humoristisk podcast som drivs av ståuppkomikern Johanna Nordström samt Youtubern Edvin Törnblom. Ibland varvas avsnitten med att gå igenom det senaste skvallret samt pratar om vad som hänt på sistone. Podden är lättsam och rolig!

Humoristiska podcasts

Ibland vill man bara sätta på något som får en att skratta. Det finns tursamt nog många bra podcast som är humoristiska, här är några av de bästa 2020:

Tips på bra poddar?

I detta inlägg kan du hitta tips på bra poddar som passar dig allra bäst, utifrån olika genre så som humor, business, historia och träning.

Exit mobile version