Din guide i streaming-världen

ESL Pro League – Det börjar närma sig för ESL Pro League season 12 !

Efter en rekordstor säsong under mars 2020, så är det många som ser fram emot när ESL Pro League season 12  kickar igång. Den 2 september 2020 drar det igång. Det finns 24 lag med världens bästa Counter Strike-spelare som väntar på att få kämpa om mästerskapet. Under en 4 veckor lång period kommer turneringen pågå. En spännande sak med ESL Pro League season 12, är att de lag som har flyttats ned under föregående season 11. Kommer att få en chans att återkvalificera sig. ESL Pro League season 12 har lagt till en ny del genom speciellt utformade ett kvalspel.

Samarbetspartners inför ESL Pro League season 12 haglar in och man är inte direkt i en sökande position efter fler. Då de redan är världens absolut största esportsbolag. Det har idag blivit så att snarare sponsorerna jagar efter dem. Trots detta så signade man nyligen med CS.MONEY, som dem även samarbetat med sedan ESL Pro league season 11 tog slut. Det nya partnerskapet är mycket lovande eftersom att det ger ESL möjligheten att utforska ett ännu bredare kommersiellt fält. Båda parterna är glada över samarbetet och ser att båda parter kommer att växa av partnerskapet.

Innan ESL Pro league drar igång på riktigt så kommer det att spelas en så kallad Round-robin Bo3. Där de fyra gruppvinnarna går vidare till ett separat spel för enskild eliminering. Där det vinnande laget sedan fortsätter vidare till slutspelen. Medan de lagen som förlorade går till omgång 3 i slutspelet. De 2: a och 3: e placerade lagen i gruppspelen får spela i omgång 1 i slutspelet.

ESL pro league

Många spelare slåss om de sista platserna i ESL Pro League season 12

ESL Pro League har en stor publik runt om hela världen och sponsorerna mer eller mindre slåss om att få samarbeta tillsammans med dem. De lagen som är kvar sedan säsong 11 är Fnatic, G2 Esports, Astralis, Faze Clan, Mousesports, Team Vitality och Team Liquid. Det återstår sedan 6 platser som inte ännu är bestämda och det är de lagen som kommer att mötas i separata spel för att slåss om de sista platserna.

Den europeiska regionen har 2 platser i den kommande turneringen och resten av regionerna har 1 plats i varje. De återstående 2 platserna i ESL Pro League säsong 12 kommer bestämmas i Mountain Dew League-tävlingarna.
Arrangörerna till ESL Pro League planerade att återgå till det format som användes för säsong 11 för den nästkommande säsongen. Alla 24 lag kommer att delas upp i fyra grupper för att delta i Round-robin BO3 gruppspel. De tre bästa deltagarna i varje grupp kommer att gå vidare till slutspelet, där vinnarna dessutom möts i 2 play-in matcher för att tävla om platserna i semifinalen och kvartsfinalen.

Streama ESL Pro League season 12 när det väl gäller

Streamat håller koll på var du kan streama både sport och esport. Du behöver med andra ord inte vara rädd att du kommer att missa någon av de kommande matcherna i ESL Pro League, eller något i CS GO för den delen. Vi delar de senaste nyheterna med dig så att du ska slippa leta dig fram till vad som händer på e-sport marknaden.

Exit mobile version