Din guide i streaming-världen

Streamingtjänster Musik

När det kommer till att streama musik online så finns det en hel del tjänster att ta del av.
Frågan är givetvis här: vilken av dem är bäst? Det finns både musikstreaming som är gratis och där du får betala för ditt abonnemang månadsvis. Här kommer du att kunna hitta de bästa tipsen om var du enklast streamar musik och vilka appar som är bäst för musikstreaming. 

Eftersom att det finns en hel del tjänster att använda sig av så är det viktigt att du hittar rätt, särskilt om du kommer att betala för tjänsten. Utbud av musik, om tjänsten använder reklam och liknande är sådant som är viktigt för många. Spotify kan du exempelvis både använda gratis med reklam och en hel del begränsningar medans tjänsten du betalar för är reklamfri och friare även för dig som använder tjänsten. Vi på Streamat hjälper dig att hitta rätt streamingtjänster musik.


# 1

streama musik gratis

Score:
9,5/10Testa gratis

Spotify är som nämnt den vanligaste tjänsten för att streama musik här i Sverige och är mycket populär.
Det är över 150 miljoner människor som använder sig av Spotify för musikstreaming och Spotify används av konsumenter över hela världen. .

Spotify är ett svenskt företag i grunden och har varit populära ända sedan starten. I Spotify kan du skapa dina egna musiklistor enkelt. Spotify matchar även upp dig med liknande musik och skapar spellistor åt dig som är baserad på din lyssningshistorik.


Till Spotify


# 2

Score:
9,2/10Testa gratis i 30 dagar!

9.2/10

Tidal är en streamingtjänst för musik som ännu inte är så känd, men ökar hela tiden mer och mer i popularitet. I biblioteket har Tidal en gedigen samling på närmare 60 miljoner låtar, vilket gör utbudet av musik otroligt brett. Tidal är speciellt på det sättet att tjänsten till största del drivs av artister och tjänsten riktar in sig på att försöka skapa en relation mellan artisterna och fans som använder sig av tjänsten.

När du använder Tidal så får du lyssna på alla låtar med Hi-Fi ljud om du tar del av deras abonnemang. Så, vad kostar Tidal per månad? Du får betala 99 kr per månad för detta om du vill använda Tidal som musikstreamingtjänst. Om du och din familj vill använda Tidal tillsammans och lyssna på olika låtar samtidigt i tjänsten så kostar det 149 kr per månad.


Till Tidal


# 3

Score:
9,1/10Lyssna gratis nu!

9.1/10

Soundcloud är den perfekta streamingtjänsten för dig som vill upptäcka nya artister och musik som är bortom “mainstream”. Här kan användare dela sin egen musik och följa varandra, likt ett stort musikforum. Du kan enkelt streama musik gratis eller betala en summa för att vara månadsmedlem där du både kan streama massor av musikgenrer och dessutom dela med dig av din egen musik. De musiker som använder sig av Soundcloud kan dessutom tjäna pengar via dem när människor lyssnar på deras musik via Soundcloud. .


Till Soundcloud


# 4

Score:
8,9/10Lyssna gratis nu!

8.9/10

Deezer music är den perfekta tjänsten för dig som vill streama musik med Hi-Fi – det vill säga musik till riktigt hög kvalitet. Spotify exempelvis erbjuder musik som är kompresserad och de som inte gillar detta kan komma att tycka väldigt bra om Deezer. Deezer musik har just som fokus att rikta in sig på grym ljudkvalitet som verkligen pumpar ut genom högtalarna! Med ett utbud på över 40 miljoner låtar och en ljudkvalitet att drömma om så kommer nog Deezer musik streaming att bara att fortsätta stiga i popularitet bland musik-konsumenterna. Att ha ett abonnemang på Deezer kostar 99kr/mån.


Till Deezer


# 5

Score:
8,5/10Testa gratis nu!

8.5/10

Apple Music är den streamingtjänst för musik som erbjuds av Apple och fungerar också på vissa Androider. Apple music finns redan installerat i mobiler, surfplattor och macbook´s från Apple och är den app som används när du ska spela musik på enheten i första hand.

Så, vad kostar Apple Music? Om du vill testa tjänsten så får du prova tjänsten gratis de första tre månaderna och därefter behöver du ha ett abonnemang för att kunna fortsätta lyssna som vanligt. Priser för att vara medlem i en månad och streama musik i Apple music är samma summa som det kostar att spela musik på Spotify, det vill säga 99, respektive 149 kr per månad beroende på vilket abonnemang du använder dig av.


Till Apple Music


# 6

Score:
8,2/10Testa gratis nu!

8.2/10

Youtube Music Sverige släpptes i Sverige 2018 och skapades för att konsumenter skulle kunna lyssna och dela musik. Genom Youtube Music kan du enkelt hitta och samla dina absoluta favoritlåtar och dessutom med musikvideor. Om du tar del av Youtube Music Premium så får du en hög ljudkvalitet, möjlighet att ladda ner musik för att kunna spela även när du är offline, ett brett utbud av musikvideor och ett forum att skriva kommentarer på.

Sedan i Maj 2020 så tog YouTube Music över Google Play Musics plats. Alla som hade ett konto via Google Play Music fick i samband med flytten istället ett konto på Youtube Music. Med YouTube Music är det enkelt att skapa spellistor och att stänga av videofunktionen och bara behålla ljudet på.


Till Apple Music

Streamingtjänster musik – vilken ska man välja?

Det kan vara svårt att välja vilken streamingtjänst för musik som man ska använda eftersom att de flesta kostar en del. Det som är positivt är att de flesta musikstreamingtjänster erbjuder dig att testa på tjänsten gratis under en period innan du bestämmer dig för om du ska bli medlem eller inte. Detta kan du ha i åtanke när du väljer vilken tjänst du ska använda när du vill streama musik:

Vi på Streamat anser att det ska vara enkelt att streama musik med streamingtjänster som erhåller en hög kvalitet både när det kommer till ljud och musikutbud. Idag har vi flera aktörer som alla har flera klara fördelar. Vilken av de presenterade tjänsterna ovan du väljer, så kan du räkna med hög kvalitet på musikstreaming. Du bör därför fokusera ditt val utefter dina egna önskemål och välja den tjänst som matchar vad du söker.

Gratis musikstreamingtjänster​

De musikstreamingtjänster som vi har tillgängliga i dagsläget har alla en gratisversion och en eller flera andra versioner som kostar men som tillför en hel del extra till din musikstreaming. De musikstreamingtjänster som är gratis brukar innebära en del begränsningar när du använder tjänsten. De är fullt fungerande men det kan t.ex innebära att du behöver se mer reklam och liknande som man helst vill skippa när man vill ha en skön stund och lyssna på musik.

Om du inte kan bestämma dig för vilken musikstreamingtjänst du ska använda dig av, så kan det vara en god idé att prova en testperiod eller tjänstens gratisversion för att se över om tjänsten är något som passar dig. Eftersom att det ofta erbjuds gratis perioder så innebär detta att du kan testa några olika musikstreamingtjänster för att se efter vilken du anser passar dig och dina önskemål bäst. 

Streama Podd här!

Exit mobile version