Din guide i streaming-världen

Bästa Streamingtjänster för 2022

Läskiga skräckfilmer, intressanta dokumentärer, adrenalinstinna sporter och mycket mer. Hos streamingtjänster kan du ta del av ett enormt utbud av såväl sport som film och serier. Men frågan är ju vilken sajt som är bäst för dig. Vi kommer här att gå igenom några av de mest populära och största streamingtjänsterna i Sverige.


# 1


viaplay filmer och serier

Score:
9,2/10
Testa gratis

Streama Viaplay

Viaplay är en annan stor streamingsajt som vi älskar i Sverige. För dig som vill kunna följa Champions League, Premium League, NFL och mycket mer, är Viaplay rätt val. De har köpt upp rättigheterna för mängder av olika turneringar så att du kan streama allt live i hög kvalitet. Men Viaplay är naturligtvis inte bara utformat för sportentusiaster. Här finns mycket för alla, Viaplay erbjuder tre olika abonnemang:

Viaplay paket

I baspaketet, Viaplay, ingår hela utbudet av filmer och serier och du får dessutom prova på gratis i två veckor. Ett tips för att du ska kunna gå igenom utbudet och se att du kommer bli nöjd med Viaplays baspaket. Även om Viaplay inte kan mäta sig med Netflix och HBO i form av film- och serieutbud, är sajten ändå väldigt bra för dig som vill kunna se mer svenska program. Priset är inte särskilt högt utan ligger på endast 109 kronor i månaden.

För dig som vill kunna streama sport, se alla viktiga matcher och njuta av allt från Bundesliga till Premium League, är Viaplay Sport ett perfekt abonnemang.

Vad Ingår i Viaplay?

Dock är det viktigt att komma ihåg att Viaplay Sport inte erbjuder några filmer. Däremot har du tillgång till alla sporträttigheter, all fighting förutom PPV, hela serieutbudet samt alla barnserier. Om du vill kunna ha tillgång till allt detta plus hela Viaplays filmutbud måste du gå upp ett snäpp. Viaplays mest exklusiva abonnemang är Viaplay Total. Här ingår allt, alla filmer och serier, barnserier samt all sport. Sedan är frågan om du vill lägga 449 kronor i månaden för det när övriga streamingalternativ ligger på en bråkdel av priset. Dock får man inte glömma att Viaplay imponerar med mängden uppköpta sporträttigheter.


Till Viaplay


# 2

Score:
9,6/10Testa gratis

Netflix är världens största streamingsajt med mycket för alla tittare. Här finns inte bara kultfilmer och kända serier, utan även Netflix egenproduktioner. Dessa har visat sig hålla extremt hög nivå både när det kommer till filmer inom alla genrer, dokumentärer samt serier. Netflix erbjuder naturligtvis också flera olika abonnemang för att man ska kunna hitta något som passar perfekt. Här är alternativen:

Som vi tydligt kan se erbjuder Netflix betydligt billigare abonnemang än exempelvis C More. Men här ingår inga tevekanaler och sportevenemang. Dock har du ändå mycket att se fram emot. I Basic-abonnemanget för 89 kronor i månaden ingår en skärm och du kan inte streama i HD.Väljer du istället Standard som abonemang och går upp en tjuga i månaden kan du helt plötsligt streama hela Netflix utbud i HD och från två skärmar samtidigt.

För familjer är Netflix Premium-abonnemang det bästa valet eftersom upp till fyra olika skärmar kan användas samtidigt. Med detta abonnemanget går det dessutom att kolla på filmer och serier i Ultra-HD. Men vad hittar man egentligen hos Netflix Sverige?Mängder av filmer, filmutbudet är det bästa hos Netflix, oavsett om du vill kunna se om dina favoritfilmer från Disney eller se helt nya filmer. Dessutom producerar Netflix väldigt mycket eget innehåll, både i form av långfilmer och serier. Mycket för alla helt enkelt!


Till Netflix


# 3

Score:
9,6/10Testa gratis

HBO Nordic är en streamingtjänst riktad mot just norden. Här kan du ta del av ett brett utbud av filmer, serier och dokumentärer. HBO Nordic är kanske främst populärt på grund av sina egenproducerade serier. En stor fördel med den här streamingtjänsten är att du får tillgång till sprillans nya filmer och serier som haft premiär i USA för bara några timmar sedan. En annan stor fördel med HBO Nordic är att du kan ladda ner filmer och serier och se dem i offline-läge. Dessutom är det möjligt att vara inloggad på upp till fem enheter samtidigt. Till skillnad från många andra streamingleverantörer erbjuder HBO Nordic inga alternativ av abonnemang utan du får tillgång till hela utbudet genom ett konto. Det bästa av allt, du får två veckors gratis prova-på-period. Detta är väldigt bra att testa eftersom du då kan se exakt hur stort utbudet är. Kostnaden per månad ligger på blygsamma 109 kronor och helt utan bindningstid.

Andra fördelar med att signa upp sig hos HBO Nordic är:

För dig som vill kunna streama gigantserier som Game of Thrones, Sex and the City och True Detective är HBO Nordic perfekt! En värdig utmanare till Netflix.


Till HBO Nordic


# 4


Score:
9,7/10
Testa gratis

C More är en av Sveriges mest använda streamingtjänst och inte undra på. Sajten är utformad för att erbjuda skräddarsydda alternativ i form av specifika abonnemang. Här kan du njuta av livestreaming för mängder av sporter, bland annat kan du följa La Liga, den amerikanska fotbollsligan MLS och EM 2021. Dessutom finns det ett enormt film- och serieutbud hos C More, kanske inte riktigt i klass med Netflix, men här finns å andra sidan ett stort urval av svenska TV-kanaler och program helt utan reklam. För att du ska kunna veta vilket abonnemang som passar dig följer här en lista på vad C More erbjuder:

Om vi börjar överst i listan hittar vi C Mores baspaket för 109 kronor i månaden. I detta abonnemang ingår hela utbudet av filmer, serier och barninnehåll. Därtill får du njuta av 10 stycken TV-kanaler från bland annat TV4, SVT samt C Mores egna kanaler. Endast en person kan streama hos C More med basabonnemanget. Om detta låter som ett bra alternativ kan du prova på helt gratis i två veckor innan du bestämmer dig.C More TV4 är nästa abonnemang på listan, här ingår samma saker som i basabonnemanget fast med 16 TV-kanaler istället för 10 samt två personer kan streama samtidigt. Dessutom kan du med C More TV4 streama TV4-program helt utan irriterande reklamavbrott. Samma prova-på-period gäller.

C More Mycket Sport trappar upp priset något, men då ingår även alla filmer, serier och barninnehåll, TV4-program utan avbrott, 18 stycken TV-kanaler samt två personer kan strömma videor samtidigt.Det sista paketet på listan är C Mores All Sport, det maffigaste av alla. Här ingår allt som ingår hos de andra abonnemangen men hela 25 TV-kanaler. Det är ingen prova-på-period för detta abonnemang.


CMORE


# 5

Score:
8,9/10Testa gratis

Prime Video är en del av den enorma e-handelsjätten Amazon. Här visas ett stort utbud av teveshower och egenproducerade filmer och serier. Vad som utmärker Prime Video är att abonnemanget är otroligt prisvärt. För endast 5.99 USD i månaden får du tillgång till ett stort utbud av filmer och serier. Dessutom kan upp till tre enheter använda samma konto samtidigt. Du kan ladda ner appen Prime Video till mobilen, ett tips eftersom du då kan ladda ner filmer och serier i offline-läge som du sedan kan titta på när du åker buss eller liknande. För dig som redan är en flitig kund hos Amazon kanske du redan har ett Amazon Prime abonnemang? I så fall ingår Prime Video i samma pris, otroligt förmånligt. Andra fördelar med att teckna Prime Video är:

Prime Video kan inte jämföra sig med branschens andra jättar, som Netflix och HBO. Däremot går det inte att slå deras extremt låga priser. Här finns dessutom möjlighet att köpa filmer.


Till Prime Video


# 6


Score:
8,7/10
Testa gratis

SF Anytime är faktiskt en av nordens ledande streamingtjänster. Du känner förmodligen igen namnet, SF Anytime är sedan 2014 en del av biobolaget SF Studios (som ägs av Bonnier). Den här streamingtjänsten är tillgänglig för oss i Norden, alltså Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. SF Anytime har en lång historia och startade redan 2002. På den här tiden erbjöds tjänsten endast som webbtjänst och de hade inte särskilt mycket att erbjuda. Runt 50 filmer fanns att välja bland. Året därefter skrev man dock avtal med det enorma amerikanska filmbolaget 20th Century Fox och alltfler kvalitativa filmer rullade in. Under 2010 skrev man avtal med Sony Pictures och samma år lanserade man även tjänsten som en app fungerande mot en smart-TV.

SF Anytime skiljer sig lite från de andra streamingtjänsterna på listan eftersom du inte bara kan streama film här. Det är också möjligt att hyra och köpa filmer till väldigt låga priser. Filmerna du köper hos SF Anytime lagras digitalt på ditt konto, dessa kan du enkelt sedan ladda ner till din enhet för att kolla på filmen när du vill. Eftersom SF Anytime är en hyr- och köpfilmstjänst får de tillgång till sprillans nya biofilmer långt tidigare än många andra alternativ på listan. Cirka fyra månader efter biosläpp hittar du filmerna hos SF Anytime.

Nytt för år 2021 är dessutom att SF Anytime släpper vissa bioaktuella filmer på grund av de minskade intäkter som skett under coronapandemin. För dig som vill kunna se kända filmer från internationella filmbolag som Paramount Pictures, Sony Pictures, Walt Disney Pictures och Warner Bros, är detta streamingsajten för dig. Här ingår dessutom många stora svenska filmbolag, som Nordisk Film, SF Studios och Scanbox. Och priserna då, vad kostar det egentligen att köpa eller hyra film hos SF Anytime?

Ja, priserna varierar en hel del beroende på utgivningsår, om filmen är bioaktuell och om du vill hyra eller köpa.


Till SF Anytime


# 7

Score:
8,2/10Testa gratis

Apple TV+ är en streamingtjänst från Apple Inc. Utbudet här är enormt med allt från originalproduktioner som spännande serier och filmer till ett stort utbud av TV-kanaler. Apple TV+ samarbetar nämligen med några av de största TV-bolagen i världen. Fördelen med detta är att du kan streama de mest intressanta livesändningarna när du vill. Hos Apple TV+ finns det ett otroligt blandat och brett urval med allt från kända serier och filmer till TV-program och sport. Apple TV+ är en tevebox, vilket skiljer tjänsten en del från övriga streamingalternativ. Dock innebär detta att du kan njuta av riktigt bra kvalitet, både när det kommer till bild och ljud.

En annan fördel med Apple TV+ är att hela familjen kommer kunna hitta något att titta på. Och det går dessutom att göra olika profiler för att spara titlar som man vill se. En fördel eftersom mamma och pappa kanske inte alltid vill se samma sak som barnen. En annan rolig funktion med Apple TV+ är att du är kopplad mot Siri, Apples virtuella hjälpreda. Det är bara att säga till Siri att ”Spela det åttonde avsnittet av Westworld” eller ”visa filmer från 80-talet”. Dessutom kan du enkelt koppla Apple TV+ till många spelkonsoler, exempelvis PlayStation DualShock 4 samt flertalet trådlösa Xbox-konsoler. Via kontrollen som ingår till Apple TV+ kan du själv välja att koppla olika enheter, som att förvandla din iPhone till din tevekontroll, eller styra ditt hem genom Apple TV+. Ja, en avancerad tjänst med mycket att erbjuda. För dig som vill sätta dig in i hur det fungerar.


Till Apple TV


# 8

Score:
8,1/10Testa gratis

För dig som älskar att följa svenska teveprogram som Wahlgrens Värld och liknande, är Dplay utmärkt. Deras utbud är enormt och erbjuder en perfekt mix av svensk underhållning och internationella filmer och serier. Dessutom finns det flertalet olika abonnemang som är riktade mot olika intressetyper. Här är Dplays abonnemang:

I det billigaste abonnemanget, Underhållning, betalar du endast 70 kronor i månaden. Här ingår utvalt innehåll från Dplay, all underhållning (filmer och serier) samt exklusiva förhandsvisningar. Detta abonnemang är det mest populära om du endast vill se film och serier. Om du däremot skulle vilja ha tillgång till utvald sport som UEFA Europa League samt alla kanaler hos Discovery, samt kanal 5 och Eurosport, får du lägga till 40 kronor och välja Live-abonnemanget.

Live + TV är nästa abonnemang som kostar 149 kronor i månaden. Här ingår allt som nämns ovan med dessutom Dplays kompletta tevepaket med så många som 15 tevekanaler där bland annat TV4, Sjuan och TV12 ingår.

Vill du få tillgång till ännu mer sport behöver du välja abonnemanget Total. Här ingår utvalt innehåll från Dplay, samtlig underhållning som filmer och serier, exklusiva förhandsvisningar, utvald sport som UEFA Europa League, Discoverys kanaler samt hela Allsvenskan och Superettan.

I Dplays mest exklusiva abonnemang (och dyraste) Total + C More Sport ingår allt som nämns ovan och dessutom C Mores sportkanaler. Du får alltså tillgång till La Liga, SHL och mycket mer.


Till Dplay


# 9

Score:
7,9/10Testa gratis

Om du inte hört talas om Hulu innan är det inte särskilt konstigt. Den här streamingtjänsten är nämligen endast tillgänglig i USA och Japan, om du inte använder ett VPN när du surfar. Detta går vi in på längre ner. Hulu är alltså en streamingtjänst, men till skillnad från många andra alternativ som exempelvis bara riktar in sig på sport eller på filmer och serier, erbjuder Hulu tillgång till hela världens olika innehåll. Här får du bland annat tillgång till:

Några exempel på kända serier att följa hos Hulu är bland annat Rick & Morty, Fargo, South Park, The Simpsons, Twin Peaks, Lost och The Handmaid´s Tale. Men utbudet är betydligt mycket större än så, här hittar du i princip alla kända serier och filmer du vill se. Priset för allt som ingår är extremt lågt och ligger på lilla 5.99 USD per månad, åtminstone om du väljer deras baspaket. Hulu erbjuder dock flera olika abonnemang, något vi går igenom lite längre ner. Men hur ska du kunna ta del av utbudet om du bor i Sverige?

Genom att ladda ner ett VPN (Virtuellt Privat Nätverk) till din dator eller annan enhet, kan du surfa anonymt. Du väljer själv vilken server du vill koppla upp dig mot. För att få tillgång till Hulu väljer du en amerikansk server. Internet tror då att du surfar från USA och du slipper geografiska begränsningar. Enkelt! Dessutom är VPN fördelaktigt av andra anledningar, det håller dig exempelvis säkrare på nätet eftersom det inte går att spåra din IP-adress.

Har du bestämt dig för att testa Hulu? I så fall behöver du bara välja vilket abonnemang som verkar bäst och köra igång. Här är Hulus abonnemang och priser:

I det billigaste abonnemanget ingår streaming av fler än 80 000 titlar (serier och filmer). Du får dessutom ta del av sprillans nya avsnitt bara en dag efter att de släppts. Du får även tillgång till Hulus egenproducerade titlar, många som vunnit stora priser. Det är möjligt att streama från såväl mobilen och TV:n som via din surfplatta eller dator. För priset av 5.99 USD per månad kan två enheter använda tjänsten samtidigt, dock är det möjligt att skapa hela sex olika profiler (bra för barnfamiljen).

Går du upp ett snäpp och väljer Hulu (No Ads) får du även möjlighet att ladda ner titlar för att kolla i offline-läge. Du slipper givetvis reklamavbrott med Hulu (No Ads). I det tredje abonnemanget, Hulu + Live TV ingår allt som är nämnt ovan med undantag för reklavabrott och möjligheten att ladda ner titlar för att se dem i offline-läge. Dock ingår live TV-kanaler med över 65 olika kanaler, även en praktiskt TV-guide om hur du hittar bland kanalerna ingår. Med Hulu + Live TV får du möjlighet att spela in TV-program upp till 50 timmar. Materialet sparas på molntjänsten DVR.


Till Dplay


# 10

Score:
8,7/10Testa gratis

Disney Plus lanserades i Sverige alldeles nyligen och har redan hunnit göra stor succé. Tjänsten har funnits sedan 2019 men inte i Sverige. Nu har även vi i Sverige möjlighet att streama fritt bland världsberömda titlar från stora filmproducenter som:

Med andra ord har du tillgång till samtliga Disneyfilmer, nya som gamla, alla Star Wars-filmer och inspirerade titlar samt hur många animerade filmer som helst från storslagna Pixar. För barnfamiljen är Disney Plus en räddning eftersom det finns mängder av bra alternativ som passar liten som stor. Till exempel flertalet filmer och dokumentär om djur och natur från National Geographic. Förutom att du kan streama filmer som Djungelboken och Marvelfilmerna kommer du även ha tillgång till kända teveserier som The Simpons. Men vad kostar det egentligen? För blygsamma 69 kronor i månaden får du tillgång till hela utbudet eller så kan du välja att signa upp dig för ett år, då blir årskostnaden endast 689 kronor. Priserna är häpnadsväckande låga, särskilt om man jämför med många andra alternativ av streamingtjänster.
Till Disney Plus

Alla streamingtjänster hittar du här!

Exit mobile version