Site icon Din guide i streaming-världen

The Division 2 Review

The Division 2 review – Xbox, PS4, Stadia ocg PC

Har du varit nyfiken på “Tom Clancy’s The Division 2”. Vi med! Och här får du ta del av vår recension.

The Division 2 är en uppföljare till det första spelet, “Tom Clancy’s Division” som är en produktion av bolaget “Massive Entertainment” i samarbete med “Ubisoft”, två jättar i spelbranschen. I sammanhanget betyder det engelska ordet “division” ungefär separation eller oenighet mellan två parter. 

Spelet tar nämligen plats i en hyfsad närliggande tid där ett inbördeskrig brutit ut i USA som en följd av en pandemi av smittkoppor. Kriget är mellan överlevarna av smittan och plundrare som livnär sig på att stjäla från pandemins offer. Spelet klassas som ett actionspel med en hög närvaro av vapen, slagsmål och död. Det kan just nu spelas på XBOX, Playstation 4 (PS4), Google Stadia och PC (datorer med Microsoft Windows som programvara). Det första spelet släpptes den 6 mars år 2016 och fick snabbt stort genomslag, vilket ledde till lanseringen av uppföljaren som i sin tur släpptes den 15 mars 2019. För alla spelfanatiker är detta ett välkänt spel. 

Hur The Division 2 utspelar sig

Spelet handlar om en pandemi som härjar i hela världen. En upprörd miljöaktivist har laborerat fram en typ av smittkoppor, som varit utrotat sedan länge, och släpper lös detta virus i New York, USA i försök att få uppmärksamhet. Viruset sprider sig snabbt och skapar problem världen över. För att kunna upprätthålla samhällsordningen upprättar USA en polisstyrka som ska hålla alla i ordning under de rådande kaotiska omständigheterna. Styrkan kallas för “The Strategic Homeland Division” vilket naturligtvis har gett upphov till spelets namn. 

I The Division 2 har människorna i Washington DC blivit evakuerade och kvar finns bara tre ligor som tagit över olika områden. Spelaren har rollen som en av Divison-agenterna. Spelet har tre olika avsnitt; “D.C. Outskirts: Expedition”, “Pentagon: The Last Castle” och “Coney Island: The Hunt”. För att komma vidare till nästa avsnitt måste spelaren klara en rad uppgifter. Den kanske största skillnaden i denna uppföljare är, förutom en fortsättning på handling, en utveckling av de vapen som spelaren använder i spelet. 

De ändrades enligt spelarnas feedback. Man har även arbetat mycket med att göra spelet så att spelet upplevs så verkligt som möjligt. Det innefattar förbättringar av ljud och bild, men även att arkitekturen i det fiktiva Washington D.C ska vara mer exakt i jämförelse med hur staden ser ut i verkligheten. Spelet tar dessutom dubbelt så lång tid att klara av, närmare 40 speltimmar, vilket är en fördubbling jämfört med det första spelet. 

The Division 2 – Gameplay 

När man talar om spel är det viktigt att veta hur dess gameplay ser ut. Med gameplay syftar man på hur spelaren interagerar med spelet, hur handlingen ter sig och vilka regler som finns på plats. I The Division 2 är gameplay sådant att spelaren spelar i en tredje persons perspektiv, nämligen som en av skyttarna ur Division-teamet. Spelaren får själv skapa sin agent och bestämmer hens utseende. 

Genom spelets gång kan spelaren skaffa sig särskilda poäng genom att slutföra olika uppdrag. Dessa kan sedan användas för att låsa upp nya färdigheter. De kan även användas för att skaffa bättre vapen. Man kan vara upp till fyra spelare under ett uppdrag. När en spelare behöver hjälp kan denne alltså ansluta tre andra spelare alternativt vara en del av en klan, som kan vara max 50 spelare. Det går även att genomföra uppdrag med karaktärer som inte är spelbara, som bara är en del av spelet. 

Våra tankar om spelet

I och med den första delen av Division fick en sådan genomslagskraft fanns det höga förväntningar när The Division 2 släpptes. På många sätt kan man säga att vi inte blev besvikna. Det kanske viktigaste med en uppföljare är inte bara att det är en fortsättning på spelet, utan att det också är en förbättrad sådan. I den nya versionen är det tydligt att producenterna lyssnat på användarna och förbättrat mycket. Handlingen som sådan är om än mer aktuell än någonsin, med en pandemi som skapar samhällskollaps. 

Detta sammanträffande bidrar naturligtvis till spelets aktualitet. Med många olika uppdrag och sätt att genomföra dessa på blir spelaren ständigt utmanad. Svårighetsgraden på uppdragen är lagom för att känna att de är möjliga att klara av samtidigt som de ger en belönande känsla när de väl är avklarade. Slutspelet är ingen besvikelse för spelaren som arbetat hårt för att nå hit – den håller lika hög standard som resten av spelet. Något som beröms mycket är de olika plundrar-uppdrag som finns i spelet, som är otroligt spännande. 

Ursprungligen släpptes spelet bara för Google Stadia, vilken är Googles streamingtjänst för spel som möjliggör videospelande på olika enheter var man än är. Numera finns den även på XBOX, PS4 och PC. På samtliga enheter passar spelet bra och fungerar som det ska. Det enda negativa vi har att säga om spelet är att det är aningen tråkigt och svårt att spela på egen hand. Många av uppdragen kräver fler än en spelare vilket är irriterande om man vill spela självständigt. Med en intressant handling kan spelaren också önska att dyka djupare in i hur situationen utvecklade sig innan spelets början. Men dessa är de enda, och ganska obetydliga, nackdelar vi kan hitta.

Exit mobile version