Site icon Din guidé i streaming världen

Streama Tennis Gratis

Streama tennis live – så här gör du!

Sugen på att se live tennis stream? Det finns gott om bra alternativ för att streama såväl gratis som hos betaltjänster. Tennis är en omåttligt populär sport globalt och spelas antingen som singelspel eller dubbelspel. Singelspel innebär att två spelare möter varandra, medan dubbelspel innebär att två lag spelar mot varandra (med två personer i varje lag). 

Om du älskar tennis vill du förmodligen kunna se dina favoritspelare när det är dags för match. Detta kan du göra genom tennis live stream. Men hur och var du streamar kanske du inte har koll på. Vi hjälper dig hitta de bästa alternativen för live stream tennis.

 

Här kan du streama tennis

För att se tennis live stream kan du besöka olika typer av streamingsidor. Det är möjligt att följa stora turneringar både via din dator, mobil eller surfplatta. Det enda du behöver är en stabil internetuppkoppling. Ett alternativ för att kunna se tennis live streaming är genom att skapa en användare hos bettingbolag. Många spelbolag erbjuder nämligen livestreaming tennis och för ett stort antal andra sporter. 

Vissa spelbolag erbjuder tennis live streaming för så många som 10 000 matcher per år. Du kan bland annat njuta av alla de vanliga turneringarna som APT och WTA men även matcher på Challenger-nivå. Vissa spelbolag låter användare streama tennis gratis utan att ens göra en insättning. Medan andra kräver att du satt in pengar på ditt spelkonto. Gillar du betting kan det ju vara ett roligt alternativ. Här är några bra bettingsidor där du kan njuta av tennis streams live och helt gratis (eller till väldigt låg konstad):

  1.     Unibet
  2.     Livestream.com
  3.     Tennis TV
  4.     WTA TV
  5.     Batmanstream.com

Unibet

Unibet ligger absolut på toppen när det kommer till tennis live stream. De erbjuder ett enormt utbud av tennis med allt från ATP och WTA till futuretävlingar. Det enda du behöver göra för att få tillgång till streamingen är att skapa ett konto hos Unibet och sätta in ett par kronor på kontot.

Livestream.com

Livestream.com är en sida där du kan se Challengertouren, inget annat. Vanligtvis visas matcherna helt utan kommentator, vilket många uppskattar. Livestream.com är helt gratis, men erbjuder förvisso bara Challengertouren.

Tennis TV

Tennis TV är en riktigt bra streamingtjänst för tennis, dock den dyraste på vår lista. Månadsabonnemanget ligger på cirka 15 dollar i månaden. Samma sak gäller för WTA TV, på den här sidan visas dock WTA-touren och priset ligger på knappt 9 euro i månaden.

Därtill finns det naturligtvis en hel del fulalternativ, som Batmanstream.com. Här kan du streama det mesta inom tennis, dock finns det en baksida. Sidor som Batmanstream.com är ofta inte helt ärliga mot lagen. Även om tjänsten är gratis kommer du förmodligen störas över de enormt många annonser som hela tiden poppar upp. Därtill lämnar bildkvaliteten mycket att önska. 

Allt om ATP livestream

ATP (Association of Tennis Professionals) är tvivellöst en av de mest omtyckta turneringarna inom tennis. Association of Tennis Professionals bildades redan 1972 och är en turnering för manliga tennisspelare. ATP består av en serie med totalt 65 tennisturneringar och spelas under hela året. Resultaten som spelarna ges under tävlingarna ligger sedan till grund för deras rankning. För dig som vill kunna följa spänningen och se samtliga finalmatcher i såväl US Open som i Wimbledon och Roland Garros finns det bra alternativ för ATP livestream. Bland annat erbjuder Betsson ett stort tennisutbud där du har möjlighet att se tennis live. Även LeoVegas erbjuder tennis streams, dock behöver du ha pengar på ditt spelkonto för att få tillgång till tennis streaming.

Du kan även se tennis live genom att skapa ett abonnemang hos exempelvis C More Sport. Då får du full tillgång till inte bara sporten, men även hela deras övriga film- och serieutbud.

Många gånger hittar du bra ATP streaming hos bettingsajter och ibland helt gratis. Väljer du exempelvis att skapa ett konto hos Unibet kan du sedan få tillgång till deras streamingutbud av tennis. Givetvis förväntar sig/ vill Unibet att du även ska spela i form av betting på tennis. Men det är valfritt hos många bettingbolag. Du kan dock ofta behöva sätta in några kronor bara för att din kontostatus ska ligga positivt. Sedan brukar det inte vara några problem att streama tennis i hög kvalitet.

Tennis – en av världens mest omtyckta sporter

Tennis är en gammalt sport, som vi nämnde ovan har sporten inte ändrats alls mycket sedan 1800-talet. Men faktum är att sporten är betydligt äldre än så. Redan på 1100-talet har man hittat bevis på en sport som liknar tennis. Fyndet gjordes i norra Frankrike. Rykten säger att det var dåvarande kung Louis X som introducerade tennisspel inomhus. Detta ska då ha skett någon gång under 1200-talet. 

Det är möjligt att Louis X inspirerade andra kungar till tennisspel eftersom man snart därefter byggde en tennisbana vid Louvren i Paris. En stor skillnad på föregångarnas tennis och dagens moderna tennis var dock att man inte använde något racket under 1100-talet. Istället använda man handflatan för att slå bollen. Så spelade man ända fram till 1500-talet då racket började användas.

Ordet ”tennis” härstammar från ett franskt ord ”tenez” som betyder ”ta emot”. Forskare har gissat sig till att ordet kommer ifrån att man ropade ordet under spelets gång som en uppmaning. Från början spelades tennis främst i Frankrike men blev snart omåttligt populärt i England. Här spelade man tennis inomhus ända fram till början av 1800-talet, då den första gräsklipparen uppfanns. Då flyttade man istället ut spelet och man ändrade även om reglerna en hel del.

Tennis livestream

Så spelas tennis idag

Oavsett om du bara tittat på tennis stream online eller inte är det såklart även roligt att någon gång själv få prova att spela. Reglerna i tennis är inte särskilt komplicerade. Spelet utförs på en tennisbana på 23,77 x 8,2 meter (för singelmatcher). I mitten av planet sitter ett avgränsande nät. För singelspel utses en av spelarna att lägga den första serven (man utser detta genom att singla slant). 

Poäng ges när en spelare slår en boll som motståndaren missar. Eller om motståndaren träffar men skjuter fel. Spelaren som ska serva ska stå bakom mittemellan mittlinjen och sidolinjen (bakom baslinjen). Spelaren som tar emot serven kan stå vart hen vill. För att en serv ska vara giltig måste den gå över nätet och utan att nudda det. Dessutom ska bollen landa i den diagonalt motsatta rutan.

Det finns en del regler gällande poängsättning inom tennis, bland annat pratar man ofta om game, set, match, game point och break point. Break point innebär till exempel att mottagaren kan vinna spelet med nästa poäng.

Tennis – en utmärkt sport för streaming

Många gillar att titta på just tennis stream eftersom sporten inte är särskilt långdragen. Det är korta, spännande matcher som gäller. Givetvis kan det uppstå intressanta situationer som oavgjort och liknande. Dessutom finns det flertalet stora tävlingar med spännande turneringar. Med andra ord har vi tennisälskare alltid en rolig och intressant match att se fram emot.

Förutom de tips vi angivit ovan finns det även andra sajter där du har möjlighet att se tennis. Bland annat erbjuder SVTplay ibland storslagna turneringar. De köper nämligen in rättigheterna ibland för att visa dessa matcher. I övrigt är den bästa streamingen för tennis hos bettingsajter som Bet365, Unibet och liknande.

Vart kommer tennisen ifrån samt hur fungerar det?

Tennis går ut på att man ska spela tennisbollen på ett sådant sätt att motståndaren missar bollen eller att de träffar bollen men slår den på fel sätt. Då får det andra laget poäng. 

Tennis har spelats i många årtionden och den moderna typen av tennis som vi känner till har funnits sedan 1890-talet. Med undantag för en ny regel som tillkom under 1970-talet, nämligen tiebreak. Tiebreak är lite som straffläggning inom fotbollen och används alltså när ställningen ligger på sex lika. Då behöver man spela ett tiebreak som går ut på att serva två bollar var (den som lägger första serven lägger dock endast en). Den som får poäng först vinner. Fun fact är att världens längsta tiebreak slutade med en poängsats på 36-34, jämnt spel alltså. 

Den typen av tennis som vi spelar idag kommer från England, mer exakt Birmingham. Här började man spela tennis på gräns under sent 1800-tal. Sporten är dessutom en storfavorit under Olympiska spelen, där bland annat Charlotte Cooper och Dorothea Douglass från Storbritannien hör till några av världens bästa spelare.

Exit mobile version