Din guide i streaming-världen

Streama Tennis Gratis

Streama tennis live – så här gör du!

Streama tennis på tv

Sugen på att streama tennis live? Det finns gott om bra alternativ. Här går vi igenom allt du behöver veta för att kunna se tennis på TV, såväl ATP-touren och Wimbledon som övriga Grand Slam-turneringar.

Paket för att se tennis på TV

Tv4 Play+ Sport Total

 • Allt från ATP-touren och Swedish Open i Båstad
 • SHL och Hockeyallsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Om du älskar tennis vill du förmodligen kunna se dina favoritspelare när det är dags för match. Detta kan du göra genom tennis live stream. Men hur och var du streamar kanske du inte har koll på. Vi hjälper dig hitta de bästa alternativen för live stream tennis.

Så ser du live tennis på TV

För att se tennis live stream kan du besöka olika typer av streamingsidor. Det är möjligt att följa stora turneringar både via din dator, mobil eller surfplatta. Det enda du behöver är en stabil internetuppkoppling.

När man talar om att se tennis på TV är det främst matcherna från ATP-touren, världens största tennis-tour, man talar om. Från och med 2024 äger Tv4 rättigheterna att visa matcherna från touren. Därmed behöver du ett abonnemang hos Tv4 Play för att kunna streama matcherna.

För svenskar kan det också vara särskilt intressant att följa Nordea Open, även kallat Swedish Open, som spelas i Båstad. Även för att se tennisen från Båstad på tv är det Tv4 Play som gäller.

Hos Tv4 Play finns två abonnemang att välja bland. Dessa går vi igenom nedan.

Tv4 Play+ Sport

Tv4 Play+ Sport är det billigaste sportabonnemanget hos Tv4. Här kan du, utöver ATP-touren, se tennisen från Båstad på tv (Swedish Open). Därtill får du tillgång till en lång rad andra sportevenemang, turneringar och ligor.

 • Allt från ATP-touren och Swedish Open i Båstad
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Tv4 Play+ Sport Total

Även med Tv4 Play+ Sport Total kan du streama ATP-touren och se tennisen från Båstad på tv. Men här får du även tillgång till fler sportsändningar. I detta paket ingår bland annat:

 • Allt från ATP-touren och Swedish Open i Båstad
 • SHL & Hockeyallsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Var kan jag se US Open och Wimbledon stream?

ATP-touren är mycket populära bland svenska tennisfantaster. Men den riktiga storpubliken brukar bänka sig i tv-sofforna först när det är dags för en Grand Slam.

Om du vill se US Open, Wimbledon, Franska öppna och Australiensiska öppna, de så kallade Grand Slam-turneringarna, kommer du behöva ha ett annat streaming-abonnemang. Rättigheterna till att visa matcherna från Grand Slam på tv finns nämligen hos Discovery+.

Hos Discovery+ finns flera paket med vilka du kan streama Grand Slam-turneringarna i tennis.

Discovery+ Sport

 • Alla Grand Slam (Wimbledon, US Open, Franska Öppna och Australiensiska Öppna)
 • PGA Touren
 • The Masters
 • Alla program från Discovery+
 • 12 kanaler från Discovery och SVT

Discovery+ Sport Premium

 • Alla Grand Slam
 • Allsvenskan & Superettan
 • PGA Touren
 • The Masters
 • Alla program från Discovery+
 • 12 kanaler från Discovery och SVT

Övriga ställen där du kan streama tennis

Det bästa alternativet för att streama tennis, enligt oss, är att starta ett abonnemang hos en streamingtjänst. På så sätt kan man se alla matcher och turneringar i högsta kvalitet, kommenterade av några av de främsta tennisexperterna. Om detta inte passar dig finns dock några andra alternativ.

Ett alternativ för att kunna se tennis live streaming är genom att skapa ett konto hos bettingbolag. Många spelbolag erbjuder nämligen livestreaming tennis och för ett stort antal andra sporter. 

Vissa spelbolag erbjuder tennis live streaming för så många som 10 000 matcher per år. Du kan bland annat njuta av alla de vanliga turneringarna som APT och WTA men även matcher på Challenger-nivå.

Vissa spelbolag låter användare streama tennis gratis utan att ens göra en insättning. Medan andra kräver att du satt in pengar på ditt spelkonto. Här är några bettingsidor där du kan njuta av tennis streams live och helt gratis (eller till väldigt låg konstad):

 1.     Unibet
 2.     Livestream.com
 3.     Tennis TV
 4.     WTA TV
 5.     Batmanstream.com

Unibet

Unibet ligger absolut på toppen när det kommer till tennis live stream. De erbjuder ett enormt utbud av tennis med allt från ATP och WTA till futuretävlingar. Det enda du behöver göra för att få tillgång till streamingen är att skapa ett konto hos Unibet och sätta in ett par kronor på kontot.

Livestream.com

Livestream.com är en sida där du kan se Challengertouren, inget annat. Vanligtvis visas matcherna helt utan kommentator, vilket många uppskattar. Livestream.com är helt gratis, men erbjuder förvisso bara Challengertouren.

Tennis TV

Tennis TV är en riktigt bra streamingtjänst för tennis, dock den relativt dyr. Månadsabonnemanget ligger på cirka 15 dollar i månaden. Samma sak gäller för WTA TV, på den här sidan visas dock WTA-touren och priset ligger på knappt 9 euro i månaden.

Allt om ATP livestream

ATP (Association of Tennis Professionals) är tvivellöst en av de mest omtyckta turneringarna inom tennis. Association of Tennis Professionals bildades redan 1972 och är en turnering för manliga tennisspelare. ATP består av en serie med totalt 65 tennisturneringar och spelas under hela året. Resultaten som spelarna ges under tävlingarna ligger sedan till grund för deras rankning.

För dig som vill kunna följa spänningen och se US Open på tv, och även se Wimbledon stream tillsammans med Autraliensiska Öppna och Roland Garros, finns det bra alternativ för ATP livestream. Bland annat erbjuder Betsson ett stort tennisutbud där du har möjlighet att se tennis live. Även LeoVegas erbjuder tennis streams, dock behöver du ha pengar på ditt spelkonto för att få tillgång till tennis streaming.

Många gånger hittar du ATP streaming hos bettingsajter och ibland helt gratis. Väljer du exempelvis att skapa ett konto hos Unibet kan du sedan få tillgång till deras streamingutbud av tennis. Givetvis förväntar sig/ vill Unibet att du även ska spela i form av betting på tennis.

Men det är valfritt hos många bettingbolag. Du kan dock ofta behöva sätta in några kronor bara för att din kontostatus ska ligga positivt. Sedan brukar det inte vara några problem att streama tennis. Kom dock ihåg att kvaliteten på sändningarna kan variera.

Förutom de tips vi angivit ovan finns det även andra sajter där du har möjlighet att se tennis. Bland annat erbjuder SVT Play ibland storslagna turneringar, såsom Davis Cup. De köper nämligen in rättigheterna ibland för att visa dessa matcher. I övrigt är det ett bra alternativ att streama tennis på tv genom Tv4 Play. Vill man se Wimbledon stream, eller se US Open på tv, är det dock Discovery+ som gäller.

Tennis – en av världens mest omtyckta sporter

Tennis är en gammalt sport, som vi nämnde ovan har sporten inte ändrats alls mycket sedan 1800-talet. Men faktum är att sporten är betydligt äldre än så. Redan på 1100-talet har man hittat bevis på en sport som liknar tennis. Fyndet gjordes i norra Frankrike. Rykten säger att det var dåvarande kung Louis X som introducerade tennisspel inomhus. Detta ska då ha skett någon gång under 1200-talet. 

Det är möjligt att Louis X inspirerade andra kungar till tennisspel eftersom man snart därefter byggde en tennisbana vid Louvren i Paris. En stor skillnad på föregångarnas tennis och dagens moderna tennis var dock att man inte använde något racket under 1100-talet. I stället använda man handflatan för att slå bollen. Så spelade man ända fram till 1500-talet då racket började användas.

Ordet ”tennis” härstammar från ett franskt ord ”tenez” som betyder ”ta emot”. Forskare har gissat sig till att ordet kommer ifrån att man ropade ordet under spelets gång som en uppmaning. Från början spelades tennis främst i Frankrike men blev snart omåttligt populärt i England. Här spelade man tennis inomhus ända fram till början av 1800-talet, då den första gräsklipparen uppfanns. Då flyttade man i stället ut spelet och man ändrade även om reglerna en hel del.

Så spelas tennis idag

Att se tennis stream online blir betydligt roligare om man har koll på spelreglerna. Reglerna i tennis är inte särskilt komplicerade. Spelet utförs på en tennisbana på 23,77 x 8,2 meter (för singelmatcher). I mitten av planet sitter ett avgränsande nät. För singelspel utses en av spelarna att lägga den första serven (man utser detta genom att singla slant). 

Poäng ges när en spelare slår en boll som motståndaren missar. Eller om motståndaren träffar men skjuter fel. Spelaren som ska serva ska stå bakom mitt emellan mittlinjen och sidolinjen (bakom baslinjen). Spelaren som tar emot serven kan stå vart hen vill. För att en serv ska vara giltig måste den gå över nätet och utan att nudda det. Dessutom ska bollen landa i den diagonalt motsatta rutan.

Det finns en del regler gällande poängsättning inom tennis, bland annat pratar man ofta om game, set, match, game point och break point. Break point innebär till exempel att mottagaren kan vinna spelet med nästa poäng.

Var kommer tennisen ifrån och hur fungerar det?

Tennis har spelats i många årtionden och den moderna typen av tennis som vi känner till har funnits sedan 1890-talet. Med undantag för en ny regel som tillkom under 1970-talet, nämligen tiebreak.

Tiebreak är lite som straffläggning inom fotbollen och används alltså när ställningen ligger på sex lika. Då behöver man spela ett tiebreak som går ut på att serva två bollar var (den som lägger första serven lägger dock endast en). Den som kommer först till sju poäng vinner och man måste, precis som i övrigt, vinna med två. Ett ”fun fact” är att världens längsta tiebreak slutade med en poängsats på 36–34, jämnt spel alltså. 

Den typen av tennis som vi spelar idag kommer från England, mer exakt Birmingham. Här började man spela tennis på gräns under sent 1800-tal. Sporten är dessutom en storfavorit under Olympiska spelen, där bland annat Charlotte Cooper och Dorothea Douglass från Storbritannien hör till några av världens bästa spelare.

Vill du streama mer sport? Läs om hur du gör för att streama HockeyAllsvenskan.

Exit mobile version