Streaming Sport

STREAMA SKIDOR

Att streama skidtävlingar har blivit det ultimata sättet för skidentusiaster att följa alla spännande lopp och tävlingar, oavsett om det är längdskidor, alpint eller andra discipliner. Med en mängd streamingtjänster som erbjuder täckning av världscuper och stora tävlingar kan du följa dina favoritatleter och njuta av vintersportens allra bästa prestationer direkt hemifrån.

Streaming av skidor

Längdskidor, skidskytte och alpina tävlingar är alla tre stora sporter och event som följs av tusentals svenskar varje säsong. För många under vintersäsongen är världscupen och andra tävlingar tradition att följa under helgerna. Med rätt streamingtjänst får du dessutom tillgång till stora mästerskapen som bland annat VM.

Streamingrättigheter skidor

RättigheterStreamingtjänstFram till
VärldscupenViaplay
VM i alpintViaplay
VM i längdskidorViaplay
VM i skidskytteSVT Play/Max

Vart kan du streama skidor?

Världscupen och mästerskapen har idag Viaplay rätttigheterna till när det kommer till längdskidor och alpint. Detta ingår numera i deras paketering ”Viaplay Vinter” där du kan se samtliga tävlingar i exempelvis Världscupen.

Hos Viaplay får du tillgång till Viaplay Vinter, via deras bägge sportpaket; Viaplay Medium och Viaplay Total. Detta är tillgängligt från 299 kronor per månad.

Andra streamingtjänster för skidor

Både via Telia och Allente kan du få tillgång till skidtävlingarna som Världscupen och mästerskapen. Genom deras samarbete med Viaplay kan du koppla på tjänsterna från Viaplay via bägge dessa tjänster. 

Streamingrättigheter skidor

De stora tävlingarna inom skidsport

Skidsporten erbjuder en mängd tävlingar som attraherar publik från hela världen. Här är en sammanfattning av de största tävlingarna inom både längdskidor och alpint:

Längdskidor

Världscupen i längdskidor
Den årliga världscupen samlar världens bästa längdskidåkare som tävlar i discipliner som sprint, distans och stafett. Tävlingarna hålls på olika platser runt om i världen under hela vintersäsongen och kulminerar i att den bästa åkaren utses som totalvinnare.

Tour de Ski
Tour de Ski är en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom längdskidåkning. Det är ett flerdagarslopp där åkarna kämpar i olika etapper för att samla poäng och vinna den åtråvärda titeln. Tävlingen är känd för sin avslutning med den tuffa klättringen uppför Alpe Cermis.

Vasaloppet
Vasaloppet är Sveriges mest klassiska längdskidåkningstävling och en del av långloppsvärldscupen. Det är en av världens äldsta och längsta skidlopp, med en bana som sträcker sig över 90 km mellan Sälen och Mora.

Alpint

Världscupen i alpint: Den alpina världscupen omfattar tävlingar i discipliner som störtlopp, slalom, storslalom och super-G. Det är den största och mest prestigefyllda tävlingen för alpin skidåkning, där åkare samlar poäng under hela säsongen för att vinna världscupens totala titel.

VM i alpint: Världsmästerskapen i alpint hålls vartannat år och samlar de bästa åkarna från hela världen. Här tävlas det i de klassiska alpina disciplinerna, och tävlingarna anses vara näst efter OS i prestige.

Hahnenkammrennen (Kitzbühel): En av de mest kända alpina tävlingarna är störtloppet i Kitzbühel, Österrike. Det är en av de farligaste och mest utmanande banorna i världen och lockar varje år tusentals åskådare.

Vanliga frågor om streaming av skidor

Hur ser jag Världscupen i skidor?

Viaplay innehar rättigheterna numera till världscupen i skidor. Det är paketerat i deras lösning som de kallar ”Viaplay Vinter”. 

Vad kostar det att streama Världscupen?

Hos Viaplay kan du få tillgång till Världscupen i skidor för 299 kronor per månad.

Kan jag se världscupen i skidor gratis?

Via TV6 går det att få tillgång till viss del av Världscupen i skidor. Annars är det genom Viaplays abonnemang.

Vilken kanal sänder Tour de ski på tv?

TV6 och Viaplay har rättigheterna och sänder Tour de ski.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör IIHF & Viaplay. Streamat.se sammanställer endast information för att underlätta för användare.

Innehåll

Pris från 299 kr mån

Pris från 149 kr mån

Pris från 399 kr mån