Nextory

Written by 9:27 e m Ljudböcker, Test

Nextory

Nextory är en tjänst för dig som älskar att läsa och lyssna på ljudbok. Men hur skiljer dig tjänsten från sina konkurrenter? Nextory, en ljudboksapp där du har möjlighet att såväl lyssna som läsa böcker, både från svenska och utländska författare. Vad som verkligen utmärker denna ljudbokstjänst är att du får valuta för pengarna. Dessutom har dem även ett familjeabonnemang som ger fri tillgång till biblioteket för fyra medlemmar, något som inte alla aktörer erbjuder. Om du är ny till dem rekommenderar vi att du fortsätter läsa. Här är allt du behöver veta om Sveriges kanske största streamingtjänst för ljudböcker. 

Hur fungerar Nextory

Nextory är en applikation för mobiler och surfplattor där du har möjlighet att lyssna på ljudböcker och läsa e böcker. Dem var faktiskt det första företaget som erbjud obegränsat utbud i sina abonnemang, något som givetvis härmades av övriga aktörer därefter. För att använda Nextory behöver du ladda ner appen till din mobil, registrera ett konto och bestämma vilket abonnemang du vill ha. Kom ihåg att du kan testa gratis i hela 14 dagar, därefter fortsätta om du vill eller välja att avbryta abonnemanget.

Gränssnitt och funktioner

Gränssnittet hos Nextory är otroligt snyggt och enkelt att förstå. Hela utbudet är väldigt enkelt att sortera och hitta i, du väljer helt enkelt bland mängder av kategorier för att filtrera dina val. Appens utseende i sig är snyggt och känns modernt. En stor fördel är att du kan växla mellan läsning och lyssning. Du kanske vill läsa en bok under dagen, men lyssna på samma bok under kvällen, detta är alltså inga problem när du använder streamingtjänsten.

Utbudet hos Nextory

Utbudet är såklart något av det viktigaste när du ska välja ut en ljudboksapp. Hos Nextory får du alltid ett obegränsat antal böcker att lyssna och läsa varje månad, du väljer alltså själv vilka och hur många böcker du vill ha. Det är bra att komma ihåg att dem är en av de nyaste tjänsterna för att lyssna på ljudböcker online, med andra ord är deras utbud inte lika stort som många av konkurrenterna, men ändå tillräckligt stort med över hundratusentals titlar. Du sorterar och hittar enkelt böcker du vill läsa genom att välja kategorier som deckare, feelgood, samhälle eller något annat. Du kan även välja att sortera endast engelska böcker eller böcker som är lättlästa.

Vad är Nextory pris?

Nextory pris varierar lite beroende på vilket abonnemang du väljer. Deras billigaste paket är Silver och kostar 139 kronor i månaden. Du har fri tillgång till böckerna, dock får du ta del av nya lanseringar först efter sex månader. Väljer du istället Guld, som kostar 169 kronor i månaden, ingår samma, fast nu får du även tillgång till nya titlar direkt när de släpps. För dig som vill kunna dela på kontot med familjen finns även ett abonnemang som heter just Familj. Detta kostar 199 – 279 kronor i månaden och du kan ha 2-4 konton.

Nextory kampanjkod

Om du vill prova streamingtjänsten utan att betala erbjuder de 14 dagars prövotid, du behöver ingen Nextory kampanjkod för det, det ingår för alla nya användare. Om du vill avsluta Nextory efter de två veckorna gör du det inne på din sida när du loggat in. Det finns många fördelar med att prova Nextory gratis, du kan då jämföra flera olika appar innan du bestämmer dig för vilken du ska använda.

För- och nackdelar med tjänsten

Nu har vi fått en bättre bild om vilka dem är och vad de erbjuder. Men det är ändå bra att sammanfatta appen genom att lista för- och nackdelar. 

Fördelar
  • Ett väldigt stort utbud till bra pris.
  • Nextory erbjuder ett Familje-abonnemang där du kan skapa upp till fyra olika konton i samma abonnemang.
  • Nextory erbjuder både e-böcker och ljudböcker.
  • Stort utbud av såväl svenska som utländska titlar.
  • Du kan ladda ner och använda Nextory offline, en fördel om du exempelvis ska ut och gå i skogen utan täckning.
Nackdelar
  • Du kan inte skapa dina egna listor för att enklare sortera dina böcker. Allt hamnar i samma bokhylla, vilket kan bli jobbigt om du har väldigt många böcker.
  • Nextory erbjuder inte världens största utbud av titlar, det finns flera svenska aktörer som erbjuder större utbud av ljudböcker.
  • Det går inte att säga upp ditt abonnemang inuti appen, du behöver besöka hemsidan för att göra det.
Vad är Nextory?

Nextory är en streamingtjänst för E böcker och ljudböcker. Läs mer här.

Kan man testa Nextory gratis?

Ja, dem erbjuder dig att testa 14 dagar helt gratis Läs mer här.

Vad för olika abonnemang erbjuder Nextory?

Dem erbjuder 3 olika abonnemang, Silver, Guld och Familj. Läs mer om alla erbjudanden här.

Läs även om:

(Visited 188 times, 1 visits today)
Etiketter: , , Last modified: augusti 3, 2021
Close