Nextory

Written by 9:27 e m Ljudböcker, Test

Nextory

Ljudbokstjänster har slagit igenom hos det svenska folket, och en av apparna som finns i topplistorna är Nextory. Men hur skiljer sig Nextory från konkurrenterna? Och hur fungerar det egentligen?

Nextory är en ljudboksapp där du har möjlighet att både lyssna och läsa böcker och berättelser från såväl svenska som utländska författare. Vad som verkligen utmärker denna tjänst är att du får valuta för pengarna. Dessutom har de även ett familjeabonnemang som ger fri tillgång till biblioteket för upp till fyra medlemmar samtidigt, något som inte alla aktörer erbjuder. Om du är ny till Nextory rekommenderar vi dig att läsa vidare. Här finner du allt du behöver veta om en av Nordens största streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker.

Hur fungerar Nextory

Nextory är en applikation för mobiler och surfplattor där du har möjlighet att lyssna på ljudböcker och läsa e böcker. Appen fungerar på såväl iOS som på Android-enheter. För att använda Nextory behöver du ladda ner appen till din mobila enhet, registrera ett konto, och bestämma vilket abonnemang du vill ha. Om du inte vet vilket abonnemang kan du testa gratis i 14 dagar. Om du istället vill köra direkt på ett abonnemang ingår 30 dagars kostnadsfri användning. Man kan avsluta abonnemangen när man vill.

Gränssnitt och funktioner

Gränssnittet hos Nextory är otroligt snyggt och enkelt att förstå. Utbudet är smidigt att sortera och hitta i, och du väljer bland mängder av kategorier för att filtrera dina val. Appens utseende i sig är även snyggt i en modern stil. En stor fördel är att du kan växla mellan läsning och lyssning. Du vill kanske lyssna på en bok under dagen, men läsa samma bok under kvällen. Detta är alltså inga problem när du använder streamingtjänsten.

I sin profil kan man även föra en läsdagbok. Här visas statistik över hur mycket man läser och lyssnar, samt vilka genrer man läser. Man har även möjlighet att recensera böcker man har läst färdigt. Dessutom kan man sätta upp bokmål där man kan utmana varandra för att inspireras och motiveras till att läsa mer. Detta är en kul funktion som engagerar app-användaren på ett helt nytt sätt.

Utbudet hos Nextory

Utbudet är såklart något av det viktigaste när du ska välja ut en ljudboksapp. Hos Nextory finns alltid ett obegränsat antal böcker att lyssna och läsa varje månad. De var det första företaget som erbjöd obegränsat utbud i sina abonnemang, något som sedan har efterliknats hos konkurrenterna. Det är bra att komma ihåg att de är en av de nyaste tjänsterna för att lyssna på ljudböcker online, och deras utbud kan därför verka mindre än hos konkurrenterna. Trots detta finner man ändå ett stort utbud med över hundratusentals titlar. Du sorterar och hittar enkelt böcker du vill läsa genom att välja kategorier som deckare, feelgood, samhälle, barnböcker, eller något annat. Du kan även välja att sortera på böcker på engelska eller böcker som är lättlästa, samt sätta upp barnprofiler.

Vad är Nextory pris?

Nextory pris varierar lite beroende på vilket abonnemang du väljer. Deras billigaste paket är Silver och kostar 139 kronor i månaden. Här får man tillgång till 30 timmars lyssning och läsning per månad, kan ha upp till fyra profiler, men endast en profil kan lyssna åt gången. Ett annat alternativ är Guld-abonnemanget. Detta har samma krav som kring användare, men erbjuder obegränsad läsning och lyssning till priset av 179 kronor i månaden.

Det sista och största paketet är Familj-abonnemanget. Här får man obegränsad läsning och lyssning, plus att upp till fyra profiler kan lyssna samtidigt. Beroende på hur många profiler som kan lyssna samtidigt skiljer sig priset här mellan 219-279 kronor i månaden.

Nextory kampanjkod

Om du vill prova streamingtjänsten utan att betala erbjuder de 14 dagars prövotid. För detta behövs ingen Nextory kampanjkod. Det går sedan att stänga av det med omedelbar verkan om man inte vill fortsätta. Om man istället bestämmer sig för att satsa på ett av abonnemangen från början så får man 30 dagars kostnadsfri lyssning och läsning. Det finns många fördelar med att prova Nextory gratis, då du på så sätt kan jämföra flera olika appar innan du bestämmer dig för vilken du ska använda.

För- och nackdelar med tjänsten

Nu har v fått en bättre bild om vilka Nextory är och vad de erbjuder. Men det är ändå bra att sammanfatta appen genom att lista för- och nackdelar.

Fördelar
  • Ett väldigt stort utbud till bra pris
  • Nextory erbjuder ett Familj-abonnemang där upp till 4 lyssnare kan använda appen samtidigt
  • Nextory erbjuder både ljudböcker och e-böcker
  • Stort utbud av såväl svenska som utländska titlar
  • Du kan ladda ner och använda Nextory offline, vilket är en fördel om man är på resande fot
Nackdelar
  • Du kan inte skapa dina egna listor för att enklare sortera bland dina böcker. Allt hamnar i samma bokhylla, vilket kan bli jobbigt om du har väldigt många böcker
  • Nextory erbjuder ett lite mindre utbud av titlar, och det finns många svenska konkurrenter med större bibliotek
  • Det går inte att säga upp ditt abonnemang inuti appen, du behöver besöka hemsidan för att göra det

Låter detta som något för dig? Klicka dig vidare till Nextorys hemsida här.

Vad är Nextory?

Nextory är en streamingtjänst för e böcker och ljudböcker.

Kan man testa Nextory gratis?

Ja, de erbjuder gratisperioder på 14 eller 30 dagar.

Vad för olika abonnemang erbjuder Nextory?

De erbjuder 3 olika abonnemang: Silver, Guld, och Familj. De varierar i lästid och profilanvändning. Läs mer om alla erbjudanden här.

Läs även om:

Etiketter: , , Last modified: januari 9, 2023
Close