Storytel plattform

Written by 5:14 e m Ljudböcker, Mjukvara

Storytel

Om du älskar att läsa och lyssna på ljudböcker har du förmodligen hört talas om Storytel. I likhet med många andra ljudboksappar, är en digital abonnemangstjänst där du streamar ner böcker till mobilen eller surfplattan. Men vad gör Storytel så unika? Och hur mycket kostar det att skaffa ett abonnemang? Vi går igenom allt du behöver veta om och streamintjänsten.

Storytel – Hur fungerar det?

Hos Storytel kan du ladda ner och lyssna på ljudböcker samt läsa e-böcker mot en fast månadsavgift. Du får ett obegränsat urval från Storytels bibliotek och kan även ladda ner dina böcker för att lyssna i offline-läge. För att använda tjänsten behöver du först ladda ner appen till din mobil. Appen fungerar för både Android- och iOS-användare. En stor fördel med just Strytel är att de har avtal med i stort sett alla stora bokförlag i Sverige, vilket innebär att även helt nya titlar släpps i Storytels app direkt. 

Storytel Reader – en läsplatta utformad för Storytel

storytel-reader

Storytel Reader är en läsplatta utformad av Storytel. Om du tycker att mobilskärmen är för liten att läsa på, kanske en större läsplatta är mer relevant. Dem säljer sin egen läsplatta med plats för över 4000 böcker. Fördelen med en läsplatta som endast är till för dina böcker är att du kan lämna mobilen hemma och ändå njuta av en bra bok. Eller om du reser utomlands och inte vill packa med dig tunga böcker. Då är Storytel reader ett bra alternativ då plattan väger under 200 gram.

Storytel Pris – vad kostar det egentligen?

När du väl ska skaffa ett konto ska du även bestämma vilket pris på abonnemang du vill använda. Storytel pris på abonnemang erbjuder följande alternativ:

  • Unlimited för 169 kronor i månaden
  • Family för 209 kronor i månadedn
  • Family+ för 259 kronor i månaden

Om du tecknar Unlimited för 169 kronor i månaden får du ett användarkonto för en vuxen och ett barn, du har obegränsad tillgång av böcker och kan även spara ner dina böcker i offline-läge. För familjer som kanske vill att alla ska kunna utnyttja tjänsten är Family eller Family+ bättre alternativ. I Family+ ingår tre vuxna och tre barn. Är ni fyra i familjen räcker det med Storytel Family-abonnemanget då två vuxna och två barn ingår.

Utbudet hos Storytel

Något av det bästa med Storytel är deras enormt breda utbud av böcker. När du har skaffat ett abonnemang får du tillgång till över 12 000 böcker i alla tänkbara kategorier. Och förutom det vanliga, som romaner, deckare och självbiografier, finns även ett stort urval böcker inom kost och hälsa, personlig utveckling och språk. Du kan dessutom hitta läsning både på svenska och engelska samt flertalet andra språk som finska och arabiska.

Storytel Erbjudande

Det finns en hel del liknande appar för ljudböcker i Sverige. Det är därför inte det lättaste att veta vilken som är bäst. Sett till Storytels prissättning för abonnemang, är de väldigt prisvärda. Särskilt med tanke på att du får fri tillgång till alla böcker. Därtill är dem även kända för att erbjuda ett väldigt brett utbud, med många spridda kategorier och författare. Det finns alltså mycket att utforska. Du kan dessutom med Storytels erbjudande prova på tjänsten kostnadsfritt i 30 dagar. I en hel månad kan du alltså passa på att läsa och lyssna på böcker, helt gratis. Om du inte är nöjd är det bara att avregistrera ditt konto och du behöver då inte betala något.

För- och nackdelar med tjänsten

För att sammanställa allt om Storytel avrundar vi med en för- och nackdelar-lista. Även om appen i sig fungerar riktigt bra och du har ett stort utbud finns det såklart även några minus som kan vara värda att nämna, bland annat:

  • Priset på tjänsten är högre än många andra alternativ i Sverige.
  • Efter att din prövotid är slut dras det pengar automatiskt från kontot om du inte avregistrerar dig innan.

Det finns inte särskilt många nackdelar med tjänsten, och även om deras priser är något högre än andras, kompenserar de genom att erbjuda läsare över 12 000 böcker, både på svenska och många andra språk.

Vad kostar Storytel?

Storytel kostar 169kr i månaden. Det finns även en lösning för familj som går att prenumerera för 209 kr i månaden för att ha flera användare samtidigt.

Hur avslutar jag Storytel?

Enklast att avsluta ditt Storytel konto är att logga in under Mitt Konto för att sedan bekräfta att du vill säga upp ditt konto för näst kommande månad.

Läs även om:

(Visited 372 times, 1 visits today)
Etiketter: , , , , , , Last modified: augusti 3, 2021
Close