Storytel plattform

Written by 5:14 e m Ljudböcker, Mjukvara

Storytel

Storytel – Hur fungerar det

Storytel är en ljudbok- och e-bokstjänst som kan anpassas precis till dina behov. Hos Storytel kan du ladda ner och lyssna på ljudböcker samt läsa e böcker mot en fast månadsavgift. Du får ett obegränsat biblioteksurval med Storytel ljudbok och kan även ladda ner dina böcker för att lyssna eller läsa i offline-läge.

För att använda tjänsten behöver du först ladda ner appen till din mobil. Appen fungerar för både Android- och iOS-användare. En stor fördel med just Storytel är att de har ett avtal med i stort sett alla stora bokförlag i Sverige, vilket innebär att även helt nya titlar släppa i Storytels app direkt. Tack vare detta kan de erbjuda över 800,000 berättelser som du kan ta del av var du än är.

Storytel Reader – en läsplatta utformad för Storytel

Om du tycker att mobilskärmen är för liten att läsa på kanske en större läsplatta är mer relevant. För att göra din läsning så smidigt som möjligt finns även möjlighet att använda en Storytel läsplatta som heter Storytel Reader. Med papperslik känsla kan man läsa och lyssna med hörlurar eller Bluetooth på denna 6-tumsskärm Här finns plats för ett stort bibliotek: läsplattan rymmer nämligen över 4000 böcker.

Fördelen med en läsplatta som endast är till för dina Storytel böcker är att du kan lämna mobilen hemma och ändå njuta av en bra bok. Eller om du reser utomlands och inte vill packa med dig tunga böcker. Då är Storytel Reader ett bra alternativ då plattan väger under 200 gram. Man kan även köpa till både hårt eller mjukt Storytel Reader fodral för att förlänga läsplattans livslängd och stil.

Utbudet hos Storytel

Något av det bästa med Storytel är deras enormt breda utbud av böcker. När du har skaffat ett Storytel abonnemang får du tillgång till över 800,000 fantastiska berättelser i alla tänkbara kategorier. Förutom det vanliga, som romaner, deckare och självbiografier, finns även ett stort urval av böcker inom konst, hälsa, personlig utveckling, och språk. Här finner man såväl ny-lanserade verk, så som sci-fi hitten Dune från 2020, som klassiker likt Sagan om Ringen ljudbok Storytel.

Dessutom finns det många sätt att läsa. Böckerna förekommer i form av ljudbok, e-bok, eller både och. Vidare finns det även ett urval av språk att välja mellan, med berättelser på såväl engelska och svenska som finska och arabiska. Om man har ett barn som är lässugen kan man även aktivera Kids Mode, så att endast barnlitteratur går att finna. På så sätt kan man skapa en trygg och säker miljö för de yngre läsarna.

Storytel Pris – vad kostar det egentligen?

När du väl ska skaffa ett konto hos Storytell ska du även bestämma vilket pris på abonnemang du vill använda. Man kan välja mellan tre olika Storytel abonnemang:

  • Basic för 129 kronor i månaden
  • Premium för 169 kronor i månaden
  • Unlimited för 229 kronor i månaden
  • Student Unlimited för 89,50 kronor i månaden

För samtliga konton får du möjlighet till ett konto på en enhet, medan tiden timmar du kan lyssna på varierar. Med Basic-paketet kan du lyssna eller läsa 20 timmar i månaden, med Premium-paketet får du 100 timmar i månaden, och med Unlimited-paketen får du obegränsat med böcker online. Samtliga abonnemang är utan bindningstider, och kan därmed sägas upp när som helst.

Storytel har även erbjudit Family-paket där man kan vara flera konton på samma abonnemang. Man kan däremot endast ändra till denna typ av abonnemang väl man har köpt ett individuellt paket.

Storytel erbjudande

Det finns en hel del appar som erbjuder böcker online, och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Därför har Storytel utvecklat vissa erbjudanden för att locka kunder. Till exempel erbjuder de periodvis 50% första 6 månaderna om man skaffar ett Basic- eller Premium-paket. Alltså läser man för halva priset i ett halvår. Detta är en riktigt bra deal för de som inte vet om de gillar koncepten av ljudbok eller e-bok ännu. Är man intresserad av Unlimited-paketen får man även en 7-dagars provperiod där du kan läsa och lyssna helt gratis.

Dessutom vill Storytel vara så tillgängligt som möjligt för alla. Därför erbjuder de även en stor studentrabatt. Studenter behöver endast betala 89,50 kronor i månaden för obegränsad läsning, jämfört med standardpriset 229 kronor i månaden.

För- och nackdelar med tjänsten

För att sammanställa allt om Storytel avrundar vi med en för- och nackdelslista. Även om appen i sig fungerar riktigt bra och har ett enormt utbud finns det såklart även några minus som kan vara värda att nämna.

Fördelar:

+ Enormt utbud på 800,000+ verk

+ Ingen bindningstid

+ Olika abonnemang för individuella behov

Nackdelar:

  • Dåligt med gratis provperioder
  • Begränsning på endast ett konto per abonnemang
  • Svårt att hitta information om familjeabonnemang

Vad gäller pris så anser vi att Storytel har prisvärda priser som matchar konkurrenterna. Deras studentrabatt är även ett slående bra erbjudande. Vi tycker att Storytels tjänster står som unika med sitt bibliotek på över 800,000 berättelser och flerspråkiga utbud.  Om du vill veta mer om tjänsten, eller är sugen på att testa ett av deras abonnemang, kan du läsa vidare här.

Läs även om:

Etiketter: ljudböckerljudboklyssna på ljudbokstorytelstorytel enheterstorytel prisstorytel reader

Etiketter: , , , , , , Last modified: januari 5, 2023
Close