Bookbeat plattform

Written by 5:18 e m Ljudböcker, Mjukvara, Streaming

Bookbeat

Att lyssna på ljudböcker har snabbt blivit populärt bland svenskarna. Appar som Bookbeat gör det enkelt att lyssna i mobilen, men också läsa e-böcker, med ett utbud av över 800 000 böcker. Den svenska streamingtjänsten och ljudboksappen är en av flera på marknaden, men det finns vissa saker som skiljer Bookbeat från konkurrenterna. Läs vidare och lär dig mer om hur Bookbeat fungerar, vad det kostar och om det är värt investeringen eller inte.

Hur fungerar Bookbeat?

Bookbeat är en streamingtjänst för att lyssna på ljudböcker och läsa e-böcker. För att kunna använda Bookbeat behöver du först registrera dig på hemsidan. Du fyller i förnamn, efternamn, mailadress samt väljer ett lösenord.

Därefter laddar du ner appen till din mobil eller surfplatta och loggar in. Det går snabbt att registrera sig. Kom även ihåg att du får prova på Bookbeat två veckor helt utan kostnad. Fast för att registrera dig för att testa gratis måste du föra in dina bankuppgifter. Efter att din gratisperiod är slut kommer det börja dras pengar från kontot månadsvis. Det är enkelt att avregistrera sig inne på hemsidan om du efter dina 14 dagars prova-på-period inte är nöjd.

Få en gratis månad på Bookbeat

När du skapar ett konto på Bookbeat får du prova på tjänsten gratis den första månaden. Erbjudandet har en gräns på 20 timmars lyssning och läsning. Efter att det löper ut betalar du för tjänsten varje månad.

Bookbeat rabattkod & studentrabatt

Det händer att Bookbeat samarbetar med vissa företag, till exempel poddar, och erbjuder användarna en rabattkod. Ifall du har en Bookbeat rabattkod att använda fyller du i denna när du skapar ditt konto.

Studenter som har studentkortet Mecenat får 50 procent studentrabatt på basic-abonnemang hos Bookbeat, förutsatt att man är över 18 år. Även erbjudandet om gratis första månad gäller för studenter. Abonnemanget Basic kostar 49 kr/mån för studenter, ordinarie pris 99 kr, och ger 20 timmars lyssning eller läsning per månad.

Bookbeat gratis

Bookbeat pris – olika abonnemang / paket

Så, till den viktiga frågan för många: Vad kostar det att lyssna på Bookbeat? Precis som de flesta digitala tjänster idag betalar du månadsvis genom att prenumerera på ett abonnemang. Prenumerationen betlas i förskott varje månad. Det finns i skrivande stund två olika paket / abonnemang på Bookbeat:

  • Basic – 99 kronor i månaden. Ger 20 timmars lyssning och läsning.
  • Premium – 149 kronor i månaden. Ger 100 timmars lyssning och läsning.

Med tanke på det stora utbud av titlar som Bookbeat erbjuder är priserna förhållandevis låga. Bookbeat erbjuder över 800 000 böcker, till skillnad från vissa konkurrenter som har betydligt färre.

Du har alltid fri tillgång till alla böcker, oavsett vilket abonnemang du väljer. Dock skiljer sig tiden för hur mycket du får läsa eller lyssna.

I Basic-abonnemanget ingår 20 timmars lyssning och läsning per månad. Premium har istället en gräns på 100 timmar, vilket gör att du kan lyssna i genomsnitt över 3 timmar om dagen.

Familjekonto hos Bookbeat

Bookbeat gör det möjligt att dela kontot med sin familj. Du kan lägga till upp till fyra profiler mot en extra kostnad per månad. Priset är 49 kronor extra i månaden per person för Basic, och 69 kronor per person om du har Premium. Ni kan alltså vara upp till fem personer som använder samma Bookbeat-konto åt gången. Profilerna har samma antal timmar att använda som den huvudsakliga ägaren av kontot, men får ta del av Bookbeat för ett reducerat pris.

Vad händer om jag får slut på timmar?

Om du får slut på timmar på ditt Basic eller Premium abonnemang går det att köpa till fler. För Basic betalar du mellanskillnaden till det högre priset, beräknat på antal dagar som är kvar på månaden. För Premium betalar du 59 kr för att få 25 extra timmar som gäller under den nuvarande månaden.

Vilka funktioner har Bookbeat?

Bookbeat har en rad smarta funktioner som underlättar lyssnandet och läsandet. Du kan bland annat enkelt lägga till titlar genom att klicka på plus, eller börja läsa direkt. Dessutom kan du klicka på en författares namn för att få upp samtliga titlar som författaren skrivit.

Somna till ljudbok med sovtimern

Om du gillar att lyssna på ljudbok innan du ska sova finns det även sovinställningar, där du exempelvis sätter en timer för hur länge boken ska spelas upp. Du kan även välja att snabba på uppspelningen för att hinna lyssna mer på boken under kortare tid.

Egna listor på Bookbeat

Något som saknas i nuläget hos Bookbeat är skapandet av egna listor. Det går inte att skapa olika personliga listor för att kategorisera böcker som du vill läsa. Om du börjar samla på dig hundratals böcker på ditt konto kommer det också bli en del scrollande för att hitta den du vill läsa.

Lyssna och läs offline

För dig som kanske vill kunna lyssna på ljudbok eller läsa även när du inte har internet, kan använda dig av offline-läget och ladda ner de böcker du vill läsa eller lyssna på. En annan bra sak med Bookbeats gränssnitt och utseende i appen är att du ständigt får ny inspiration. Det är lätt att hänga med i vad som händer i bokvärlden då du får rekommendationer och tipsas även om när nya böcker lanseras.

Utbud av böcker på Bookbeat

Bookbeat erbjuder ett enormt utbud med svenska ljudböcker och e-böcker. Men här finns även en hel del alternativ på engelska, arabiska, finska, italienska och spanska. Du kan även hitta nya intressanta titlar genom att sortera utifrån kategorier som fakta, romaner eller deckare.

Vill du läsa böcker på engelska klickar du enkelt på kategorin ”engelska” för att se hela utbudet. Här kan du bland annat hitta stora titlar som Sagan om Ringen-trilogin eller Game of Thrones och Harry Potter. Detta är också något som utmärker Bookbeat, att de även erbjuder stora klassiker. En del konkurrenter saknar exempelvis viktig litteratur som Harry Potter.

Sammanfattning

Bookbeat är utan tvekan en av de ledande streamingtjänsterna för ljudböcker i Sverige. Det är få som kan konkurrera med det enorma utbud som Bookbeat erbjuder, samt till de låga priser som det faktiskt handlar om. Därtill finns böcker på flera språk och inom alla tänkbara kategorier. Extra plus får Bookbeat såklart även på grund av att de gör det möjligt att skapa ett familjekonto genom att lägga till en person för 49 kronor extra i månaden.

Frågor och svar om Bookbeat

Vad kostar Bookbeat?

Bookbeat har olika prisklasser på sina abonnemang. Basic kostar 99 kr/mån och ger 20 timmars lyssning. Premium kostar 149 kr/mån och ger 100 timmars lyssning. Studenter och extra familjemedlemmar betalar 49 kr/mån för Basic. Extra profiler för familjemedlemmar på Premium kostar 69 kr/mån.

Finns det någon bindningstid?

Nej, du kan när som helst avsluta din Bookbeat prenumeration genom att logga in på ditt konto på webben.

Hur fungerar Bookbeat?

Bookbeat är en svensk streamingtjänst som finns som app till både mobil och surfplatta. Det finns ett utbud på över 800 000 böcker som du kan lyssna på som ljudböcker eller läsa som e-böcker. Du betalar en månadskostnad för tjänsten.

Kan jag lyssna offline?

Ja, du kan ladda ner böckerna till offlineläge för att kunna lyssna / läsa utan internet, till exempel när du är ute och reser.

Är Bookbeat bra?

Ja, med tanke på hur många böcker som du får tillgång till, och till ett relativt lågt pris, är Bookbeat ett bra val för ljudböcker och e-böcker. Kostnaden blir särskilt förmånlig för studenter och familjer där flera personer vill lyssna.

Läs även om andra tjänster för Ljudböcker

Sidan senast uppdaterad 2023-01-25

Etiketter: , , , , , , Last modified: januari 25, 2023
Close