Bookbeat plattform

Written by 5:18 e m Ljudböcker, Mjukvara, Streaming

Bookbeat

Den svenska streamingtjänsten Bookbeat har minst sagt blivit populär bland läsare. Bookbeat är alltså en ljudboksapp, precis som många andra. Men det finns förstås vissa saker som skiljer Bookbeat från konkurrenterna. Till exempel det enorma bokutbud på över hundratusen titlar. Läs vidare och lär dig mer om hur Bookbeat fungerar, vad det kostar och om det är värt investeringen eller inte.

Hur fungerar Bookbeat?

Bookbeat är en streamingtjänst för böcker och för att använda dem behöver du först registrera dig hos deras hemsida. Därefter laddar du smidigt ner appen till din mobil och loggar in. Det går snabbt att registrera sig. Kom även ihåg att du får prova på Bookbeat två veckor helt utan kostnad. Fast för att registrera dig för att testa gratis måste du föra in dina bankuppgifter. Efter att din gratisperiod är slut kommer det börja dras pengar från kontot månadsvis. Det är enkelt att avregistrera sig inne på hemsidan om du efter dina 14 dagars prova-på-period inte är nöjd.

Bookbeat gratis

Bookbeat Pris – olika abonnemang

Med tanke på det stora utbud av titlar som Bookbeat erbjuder, tycks deras pris för abonnemang inte särskilt höga. De erbjuder i dagsläget tre olika abonnemang i följande prisklasser.:

  • Basic – 99 kronor i månaden
  • Standard – 149 kronor i månaden
  • Premium – 199 kronor i månaden

Månadskostnaden för abonnemangen känns onekligen orelevant när du väl ser det gigantiska utbud av titlar du får välja och vraka från. Bookbeat erbjuder hundratusentals böcker, till skillnad från konkurrenter som exempelvis erbjuder 10 000 titlar. 

I Basic-abonnemanget ingår 20 timmars lyssning på ljudböcker. Du har alltid fri tillgång till alla böcker, oavsett vilket abonnemang du väljer. Dock skiljer sig tiden för hur mycket du får läsa eller lyssna. I Standard-abonnemanget ingår 100 timmar och i Premium-abonnemanget för 199 kronor ingår obegränsad lyssning och läsning.

Dessutom erbjuder Bookbeat ett familjealternativ där du enkelt lägger till så många personer du vill, för 49 kronor extra i månaden (en person extra = 49 kronor i månaden). Ni kan vara upp till fyra personer som använder samma Bookbeat-konto åt gången.

Funktioner och finesser med Bookbeat

Bookbeat har en rad smarta funktioner som underlättar lyssnandet. Du kan bland annat enkelt lägga till titlar genom att klicka på plus, eller börja läsa direkt. Dessutom kan du klicka direkt på en författares namn för att få upp samtliga titlar hen skrivit. Om du gillar att lyssna på ljudbok innan du ska sova finns det även sovinställningar, där du exempelvis sätter en timer för hur länge boken ska spelas upp. Du kan även välja att snabba på uppspelningen för att hinna lyssna mer på boken under kortare tid.

Något som saknas hos Bookbeat är saknaden av egna listor. Det går inte att skapa olika personliga listor för att kategorisera böcker som du vill läsa. Om du börjar samla på dig hundratals böcker på ditt konto kommer det också bli en del scrollande för att hitta den du vill läsa.

För dig som kanske vill kunna lyssna på ljudbok eller läsa även när du inte har internet, kan använda dig av offline-läget och ladda ner de böcker du vill läsa eller lyssna på. En annan bra sak med Bookbeats gränssnitt och utseende i appen är att du ständigt får ny inspiration. Det är lätt att hänga med i vad som händer i bokvärlden då du får rekommendationer och tipsas även om när nya böcker lanseras.

Stort utbud även för utländska läsare

Bookbeat erbjuder ett enormt utbud med svenska ljudböcker och e-böcker. Men här finns även en hel del alternativ på engelska, arabiska, finska, italienska och spanska. Du kan även hitta nya intressanta titlar genom att sortera utifrån kategorier som fakta, romaner eller deckare. Vill du läsa böcker på engelska klickar du enkelt på kategorin ”engelska” för att se hela utbudet. Här kan du bland annat hitta stora titlar som Sagan om Ringen-trilogin eller Game of Thrones och Harry Potter. Detta är också något som utmärker Bookbeat, att de även erbjuder stora klassiker. En del konkurrenter saknar exempelvis viktig litteratur som Harry Potter.

Avslutningsvis…

Bookbeat är utan tvekan en av de ledande streamingtjänsterna för ljudböcker i Sverige. Det är få som kan konkurrera med det enorma utbud som Bookbeat erbjuder, samt till de låga priser som det faktiskt handlar om. Därtill finns böcker på flera språk och inom alla tänkbara kategorier. Extra plus får Bookbeat såklart även på grund av att de gör det möjligt att skapa ett familjekonto genom att lägga till en person för 49 kronor extra i månaden.

Vad kostar bookbeat?

Bookbeat har olika prisklasser på deras abonnemang. Det billigaste kostar 99kr i månaden.

Läs även om andra tjänster för Ljudböcker

(Visited 189 times, 1 visits today)
Etiketter: , , , , , , Last modified: augusti 3, 2021
Close