Bokus play

Written by 9:39 e m Ljudböcker, Test

BokusPlay

Bokus är en av Sveriges största internetbokhandlar och självklart har även de startat sin egen ljudboksapp Bokus Play. Men hur fungerar egentligen streamingtjänsten och kan man spara de böcker man läst? Vi går igenom alla dina frågetecken i vår stora recension om Bokus Play!

Hur fungerar Bokus Play?

För att använda dig av Bokus Play måste du först ladda ner appen till din mobil eller surfplatta. I appen registrerar du sedan ett konto, här väljer du även vilket abonnemang du vill ha. I appen väljer du böcker och sparar dina titlar. Till skillnad från många andra streamingtjänster, erbjuder hela 30 dagars prova-på-period, något som är en stor fördel med appen. Andra aktörer inom samma marknad brukar begränsa prövotiden till 14 dagar. Du kan alltså under en månads tid hinna prova appen, se hur den fungerar samt utforska utbudet titlar som finns.

Bokus Rabattkod

En annan stor fördel med att välja just Bokus Play beror på att du får ta del av flera förmånliga rabatter, men inte bara hos dem utan även hos Akademibokhandeln. När du har registrerat dig får du alltid:

  • 5 % rabatt när du handlar e böcker
  • 10 % rabatt när du handlar hos Akademibokhandeln
  • 30 % rabatt när du köper presentpapper och snören hos Akademibokhandeln
  • Fri frakt online hos Bokus och Akademibokhandeln

Dessa rabatter är väldigt förmånliga för dig som kanske besöker bokhandlarna för att köpa studiematerial eller presenter. Dessutom får du 5 % Bokus studentrabatt via Mecenat.

Olika abonnemang hos Bokus Play

När du väl laddat ner Bokus Play appen till din mobil är det dags att välja vilket abonnemang du vill ha. Dem erbjuder två abonnemang; Bokus Play Bas för 70 kronor i månaden och Bokus Play Premium för 139 kronor i månaden. I baspaketet ingår en valfri Bokus ljudbok i månaden, 14 dagars prövotid samt ingen bindningstid. För dig som vill kunna läsa mer och lyssna på fler ljudböcker under en månad kan istället välja Bokus Play Premium. Detta abonnemang ger dig obegränsad tillgång till deras stora bibliotek.

Endast ljudböcker

Något som skiljer deras streamintjänst från konkurrenterna är att de valt att helhjärtat satsa på just ljudböcker. Detta innebär att du inte hittar några e böcker i appen. Trots att man inte har det största utbudet av de svenska ljudboksapparna, erbjuder de låga priser på sina abonnemang. För endast 139 kronor i månaden får du alltså lyssna på hur många ljudböcker du vill. Majoriteten av utbudet hos Bokus Play är på svenska, men det finns även en del titlar på andra språk.

Kan familjen använda Bokus Play tillsammans?

En av några nackdelar med streamintjänsten är att de inte erbjuder något alternativ för familjer, som ett delat konto där flera personer kan använda samma app. Istället måste man teckna ett nytt abonnemang till varje familjemedlem, något som kan bli dyrt eftersom det kostar 139 kronor per person. Dock går det såklart att dela på appen med någon, men det är bra att veta att programmet pausas när någon annan använder appen.

Sortera som du vill

I Bokus Play appen är det enkelt att skapa sin egen bokhylla. Här kan du själv ändra om sorteringen av dina titlar, exempelvis utifrån favoriter eller hur lång tid som finns kvar att lyssna. Dessutom kan du via appen även söka efter liknande böcker. Du kan söka efter en författare för att få upp samtliga titlar, men även liknande författare som du kanske gillar. En annan fördel är att du har möjlighet att skapa dina egna listor. Du kan exempelvis skapa en lista som heter ”Böcker jag vill läsa” för att lägga till titlar du är sugen på att lyssna på framöver. Eller ordna upp biblioteket genom att skapa olika listor för kategorier, som deckare, romantik och självbiografier. 

Bokus Play för Android och iOS

Appen fungerar bra för både Android och iOS (iPhone), dock finns det vissa funktioner som inte fungerar lika bra när du använder en iPhone. Bland annat kan du inte ändra ditt abonnemang (om du nu skulle vilja det) genom din iPhone, utan du måste gå in via hemsidan för att göra det. Med Android går det dock bra. Streamingtjänsten är självklart en lagligt tjänst att använda enligt Streamalagligt.se

Etiketter: , , , , , Last modified: december 2, 2022
Close