Playpilot

Written by 6:33 e m Film, Mjukvara, Serier, Streaming, Video

Playpilot

Playpilot är perfekt för dig som älskar att streama film och streama serier gratis. Men ibland kan det kännas lite trixigt att veta exakt vilken streamingtjänst som erbjuder vilken serie och vilka filmer. Eller att för den delen få bra inspiration. Även om Netflix är en av världens största streamingtjänster går det inte direkt att säga att deras filtreringsfunktion fungerar särskilt bra. Det kan finnas en lösning på dina problem, Playpilot. 

Playpilot har funnits med svängen redan sedan 2015 och är alltså vad man skulle kunna likna vid en tv-guide. Hos Playpilot kan du nämligen söka på serier och filmer och sedan se exakt var du kan streama dessa. Du kan dessutom hitta nya inspiration till nya filmer och serier genom att sortera efter högst IMDB-betyg och så vidare. Playpilot i Sverige är helt gratis, men detta är inte en streamingtjänst. Du kan alltså inte titta på filmer hos tjänsten, endast hitta information om filmer och serier. Tjänsten är ett väldigt bra komplement till andra tjänster eftersom du genom Playpilot kan:

 • Skapa en unik och skräddarsydd profil som matchar dig med bästa filmerna.
 • Filtrera sökningar.
 • Ta reda på vart du kan streama olika filmer och serier.
 • Få inspiration genom att söka efter filmer utifrån högst IMDB-betyg och liknande (en funktion som exempelvis inte finns hos Netflix).

Många använder Playpilot app för att snabbt kolla igenom det bästa film- och serieutbudet just nu och för att veta vad man ska kolla på. Du kanske undrar vad Playpilot pris ligger på, men faktum är att det inte kostar någonting att skapa en profil hos tjänsten. Däremot hänvisar Playpilot till streamingtjänster som vanligtvis kostar pengar, som Netflix, HBO och C More.

Streama Film Gratis!

Streama film gratis hos Playpilot. Playpilot är ett lagligt och säkert sätt för dig som vill steama film gratis online. Det som vi gillar med Playpilot är att de även ger rekommendationer som faktiskt är bra på de filmer du kan streama – gratis och enkelt. Du behöver inte registrera dig utan här kan du enkelt hitta din favorit serie eller film och streama när du vill. Playpilot har även en App så du kan streama film i mobilen!

Streamingtjänster – Streama Film på 1 ställe!

Vi alla har i dagsläget ett antal olika streamingtjänster som vi väljer att zappa emellan. Oavsett om du planerar att streama film eller kolla på en serie kan det vara skönt att vända dig till en platform där du har allt samlat. Playpilot hjälper dig att samla alla streamingtjänster på ett och samma ställe. Många av oss kanske redan idag har ett Netflix-abonnemang men varvar även med andra streamingtjänster som SVT Play, Discovery+ och liknande. För att slippa hoppa runt mellan de olika streaming för att hitta det du ska kolla på använder du istället Playpilot för att få en bättre överblick. Playpilot har nämligen samlat de bästa filmerna och serierna från bland annat:

 • Netflix
 • Viaplay
 • SVT Play
 • HBO Nordic

Det bästa är att du kan skapa dina egna listor inne hos Playpilot. Visst, Netflix har också en ”spara-funktion” men endast för Netflix utbud. Med tjänsten har du möjlighet att lägga till filmer och serier som erbjuds hos samtliga streamingtjänster. Du får då en betydligt bättre översikt och ser även exakt var du sedan kan streama innehållet.

Smarta funktioner med Playpilot

För den som är trött på att flicka runt mellan flera streamintjänster i sökandet efter en riktigt bra film eller serie, bör du testa Playpilot. Här är en sammanfattning över vad du kan göra i appen:

 • Sök innehållet hos samtliga streamingtjänster (svenska som utländska) och hitta bra filmer och serier. När du hittat en film du vill se klickar du enkelt på en länk som visas som tar dig direkt till rätt streamingsajt, exempelvis HBO.
 • Sök och filtrera dina sökningar genom att välja filter som högst IMDB-betyg, produktionsår och liknande.
 • Spara filmer och serier i en privat lista och få notiser när nya avsnitt släpps.
 • Du kan följa vänner och andra användare för att se vilka filmer och serier de gillar just nu.
 • Du kan få rekommendationer för vilka filmer som är bra just nu, antingen genom själva forumet som finns hos Playpilot, men även genom att rådfråga teamet som jobbar hos Playpilot.
 • Det är ungefär som att bära med sig ett effektivt litet (megastort) bibliotek i fickan.

Så startade Playpilot

Tjänsten lanserades år 2015 och har består idag av ett team på cirka 10 personer. Idag är sajten en av Skandinaviens största inom just sök- och filtreringsfunktion för streamingsajter. Du kan hitta och söka tusentals titlar från alla olika streamtjänster vilket underlättar otroligt mycket för användare. Istället för att lägga massor av tid på att scrolla igenom Netflix utbud, för att sedan kolla igenom vad HBO erbjuder, använder du bara en enda app. Mer tid för att njuta av filmer och serier helt enkelt.
Ett annat alternativ till att hitta nya filmer är hemsidan streamia.se.

Vanliga frågor om Playpilot

När du väl ska börja använda Playpilot är det möjligt att det dyker upp lite frågor. Till exempel gällande hur du ska spara titlar och varför du inte hittar en särskild titel.

Här kommer frågor och svar:

Är Playpilot helt gratis?

Playpilot är helt och hållet gratis, däremot tipsar de om filmer och serier som ligger på streamingsajter som inte är gratis.

Behöver jag skapa en profil för att använda Playpilot?

Nej det behövs inte, däremot är det fördelaktigt eftersom du kan spara filmer och serier till din ”Watchlist”, följa dina vänners listor och mycket mer.

Kan jag själv ge betyg åt filmer och serier?

Det är möjligt att betygsätta titlar du sett, dock behöver du skapa en användare först. Sedan markerar du endast titeln som ”sedd” och kan sedan betygsätta från 1-10.

Finns det tips för mig och min partner för att hitta något att se tillsammans?

En av många funktioner hos Playpilot är deras Matchlist-funktion. Genom den kan du bjuda in din partners användare och på så vis få upp förslag som matchar bägges profiler.

Hur kan du streama film gratis?

Använd Playpilot för att streama film gratis. Det är gratis och lagligt.

Etiketter: , , , , , , , , , , Last modified: september 2, 2022
Close