Ljudböcker

BÄSTA LJUDBOKSAPP

Ljudböcker har blivit en alltmer populär form av underhållning och utbildning, och det finns ett brett utbud av appar att välja mellan. För att hjälpa dig att navigera i djungeln av ljudboksappar har vi på Streamat.se testat och granskat några av de största spelarna på marknaden. I denna guide presenterar vi de bästa ljudboksapparna, deras funktioner, priser och användarvänlighet, så att du kan hitta den app som passar dina behov bäst.

Bästa ljudboksapparna på marknaden

Efter att ha testat de mest populära ljudboksapparna kan vi på Streamat.se presentera följande fyra appar som de bästa alternativen:

  • Storytel: En av marknadens största och mest kända ljudboksappar. Storytel har ett brett utbud och erbjuder både ljudböcker och e-böcker.
  • Nextory: Känd för sitt stora bibliotek och unika funktion för att filtrera böcker efter kategorier. Perfekt för familjer och användare som letar efter specifika genrer.
  • BookBeat: Ett populärt alternativ för den som vill ha tillgång till ett stort antal böcker till ett fast pris. BookBeat är enkel att använda och har ett av de bredaste utbuden.
  • Bokus Play: En mindre, men växande aktör, särskilt attraktiv för den som redan handlar böcker via Bokus.

Dessa appar har testats med fokus på användarupplevelse, funktionalitet och prisvärde. Låt oss titta närmare på deras gratisperioder, betyg och vilka funktioner som gör dem till de bästa alternativen på marknaden.

Ljudboksapparnas gratis period

En av de viktigaste faktorerna när man väljer en ljudboksapp är att få möjlighet att prova tjänsten innan man börjar betala för appen. Därför erbjuder alla appar vi testat en gratisperiod, vilket är ett utmärkt sätt att se om appen lever upp till förväntningarna innan du börjar betala.

  • Storytel: 14 dagar gratis provperiod.
  • Nextory: 14 dagar gratis, men ibland finns kampanjer med upp till 30 dagar.
  • BookBeat: 30 dagars gratis provperiod.
  • Bokus Play: 30 dagars gratis provperiod.

Det är viktigt att testa appens användarvänlighet, funktioner och bibliotek under denna tid för att se vilken som passar dig bäst. Här ser vi att BookBeat och Bokus Play sticker ut och erbjuder en hel månads gratis period för att testa deras appar. Medan Storytel och Nextory erbjuder en gratis period på 14 dagar. 

Ljudboksapparnas betyg

En viktig indikator på en apps popularitet och användarupplevelse är betygen på Appstore och Google Play. Vi har tittat på både dessa plattformar för att ge en rättvis bild av hur nöjda användarna är med apparna.

  • Storytel: 4,4 stjärnor på Appstore och 4,2 på Google Play.
  • Nextory: 4,5 stjärnor på Appstore och 4,3 på Google Play.
  • BookBeat: 4,6 stjärnor på Appstore och 4,4 på Google Play.
  • Bokus Play: 4,3 stjärnor på Appstore och 4,0 på Google Play.

Dessa betyg återspeglar användarens upplevelser, och kan ge en bra indikation på appens stabilitet, utbud och funktionalitet.

Familjepaket för ljudboksapparna

För familjer som vill dela sitt ljudboksabonnemang erbjuder flera appar familjepaket, där man kan lägga till flera profiler under ett och samma konto. Detta är ett kostnadseffektivt alternativ för hushåll där flera personer vill lyssna på ljudböcker, samtidigt som varje medlem kan behålla sin egen lyssningshistorik och preferenser. Nedan presenterar vi familjepaketen från de olika ljudboksapparna och vad som ingår.

StorytelNextoryBookBeatBokus Play
Familjepaket 2 pers.228 kr/mån229 kr/mån197 kr/mån229 kr/mån
Familjepaket 3 pers.287 kr/mån259 kr/mån246 kr/mån229 kr/mån
Familjepaket 4 pers.346 kr/mån289 kr/mån295 kr/månEj tillgängligt
 

Sammanställning av ljudboksapparna

För att göra det enkelt att jämföra apparna har vi sammanställt deras viktigaste funktioner i en tydlig tabell:

StorytelNextoryBookBeatBokus Play
Betyg Appstore4,44,54,64,3
Betyg Google Play4,24,34,44,0
Gratis period14 dagar14-30 dagar30 dagar30 dagar
BindningstidIngenIngenIngenIngen
Offline lägeJaJaJaJa
SovtimerJaJaJaJa
Justerbar uppläsningshastighetJaJaJaJa
BokmärkeJaJaJaJa
BarnlägeJaJaJaNej
Minsta kostnad/mån99 kr139 kr99 kr89 kr
FamiljepaketJaJaJaNej

Detta tittade vi på

När vi på Streamat.se bedömde ljudboksapparna tog vi hänsyn till en rad olika faktorer som är viktiga för den genomsnittliga användaren. Nedan följer en närmare genomgång av dessa faktorer.

Kompatibilitet med olika operativsystem

Det är viktigt att en ljudboksapp fungerar smidigt på både iOS och Android, eftersom dessa är de vanligaste plattformarna. Alla fyra appar vi testat finns tillgängliga på både Appstore och Google Play, och vi noterade inga större problem med kompatibiliteten för någon av apparna. Appar som fungerar på flera operativsystem ger användaren flexibilitet att byta mellan olika enheter utan att förlora sina framsteg.

Online/Offline läge

En stor fördel med ljudboksappar är möjligheten att lyssna offline, vilket innebär att du kan ladda ner böcker och lyssna utan internetuppkoppling. Detta är särskilt användbart när du reser eller befinner dig på platser med dålig täckning. Alla fyra appar erbjuder offline-läge, vilket gör dem mycket praktiska för användare i farten.

Pris och utbud

Priset för en ljudboksapp varierar beroende på abonnemangstyp och vilka funktioner som erbjuds. Generellt sett erbjuder Storytel och Nextory ett något högre pris än BookBeat och Bokus Play, men de erbjuder också ett större utbud och mer omfattande funktioner som exempelvis familjepaket. Det är viktigt att balansera pris mot det utbud du får tillgång till för att hitta det mest prisvärda alternativet för dina behov.

Familjepaket

För familjer som delar ett abonnemang kan familjepaket vara en mycket värdefull funktion. Storytel, Nextory och BookBeat erbjuder alla familjepaket där flera personer kan lyssna samtidigt på olika enheter. Detta är ett kostnadseffektivt alternativ för hushåll med flera användare. Bokus Play erbjuder dock inte ett familjepaket i dagsläget, vilket kan vara en nackdel för större hushåll.

Sammanfattning

Genom att jämföra dessa appar baserat på gratisperiod, användarbetyg, funktioner som offline-läge och familjepaket, samt prisvärde, har vi skapat en tydlig bild av vilka appar som passar olika behov. Alla fyra appar har sina unika fördelar, och valet beror mycket på vad just du värdesätter mest – ett stort utbud, prisvärdhet eller familjefunktioner.

Vi hoppas att denna guide hjälper dig att hitta den perfekta ljudboksappen för just dig!

Vanliga frågor om ljudboksappar

Kan jag lyssna på en ljudbok gratis?

Ja, de flesta ljudbokstjänster erbjuder en gratis provperiod på 14-30 dagar där du kan lyssna på ljudböcker kostnadsfritt.

Vilka är de bästa ljudbokstjänsterna?

De bästa ljudbokstjänsterna är Storytel, Nextory, BookBeat och Bokus Play.

Vilken app för ljudböcker erbjuder bäst funktioner?

Storytel erbjuder bäst funktioner med offline-läge, obegränsad tillgång, familjepaket och exklusivt innehåll.

Vilken Ljudbokstjänst är billigast?

Bokus Play är den billigaste tjänsten med en startkostnad på 89 kr/månad.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör respektive ljudboksapp. Streamat.se sammanställer endast information för att underlätta för användare.

Innehåll

BookBeat

Pris från 99 kr mån

Pris från 99 kr mån

Pris från 139 kr mån