FILM & SERIER

BÄSTA STREAMINGTJÄNST FÖR FILM

Med ett ständigt växande utbud av streamingtjänster kan det vara svårt att veta vilken som är bäst anpassad för filmälskare. Den här guiden sammanställer de bästa streamingtjänsterna på marknaden och jämför deras filmutbud. Tjänsterna som tas upp är Disney Plus, Netflix, TV4 Play, Viaplay, Max, och Prime Video. Målet är att hjälpa dig hitta rätt plattform beroende på din smak och vilka filmer du är intresserad av.

Topp 3 bästa streamingtjänster för film

1. Disney Plus

Pris från 89 kr mån
Bäst filmutbud av streamingtjänsterna!

2. Netflix

Pris från 99 kr mån
Alltid brett filmutbud!

3. TV4 PLAY

Pris från 59 kr mån
Bäst på svenska filmer!

Streaming­tjänsternas filmutbud

Streaming­tjänsternas filmutbud kan variera kraftigt beroende på vilka rättigheter tjänsten har köpt. Vissa plattformar satsar på exklusiva filmrättigheter medan andra erbjuder en bred mix av titlar, från klassiker till nyproduktioner. Utbudet förändras också över tid då filmer kan komma och gå från plattformarna baserat på licensavtal. I denna sammanställning tar vi hänsyn till hela utbudet övergripande, snarare än enstaka titlar vid denna tidpunkt.

Streaming­tjänsterna utifrån filmutbudet

Disney Plus

1. Disney Plus

Disney Plus toppar listan tack vare sitt breda utbud av ikoniska filmserier och klassiker. Här hittar du alla Star Wars-filmer, hela Marvel-universumet, samt X-Men-serien. För barn och familjer finns alla Disney- och Pixar-filmer, från klassiker som Lejonkungen till moderna favoriter som Frost. Dessutom erbjuder Disney Plus filmer från Pirates of the Caribbean-serien och exklusiva titlar genom sin vuxna avdelning, Star. Med detta utbud har Disney Plus något för alla, och det är särskilt starkt för dig som älskar stora filmfranchiser och barnfilmer.

2. Netflix

Netflix är känt för sitt breda och varierade utbud av både nya och klassiska filmer. De producerar också många egna filmer, inklusive populära titlar som Red Notice, Don’t Look Up, och The Irishman. Netflix erbjuder något för alla smaker, från internationella filmer till storsäljande blockbusters och nischade indie-filmer. Plattformen har en imponerande bredd och släpper nya filmer varje månad, vilket gör det till ett utmärkt val för filmfantaster som vill ha variation.

TV4 Filmer

3. TV4 Play

TV4 Play är den bästa streamingtjänsten för svenska filmer, med ett starkt utbud av svenska klassiker och nya premiärer. Här hittar du Beck-filmerna, Johan Falk-serien och många av Astrid Lindgrens älskade filmer. TV4 Play erbjuder också aktuella nyheter från svensk filmproduktion, vilket gör den till ett självklart val för den som vill se svensk film. Det är även en gratis tjänst, vilket ger ett enormt värde för filmälskare som inte vill binda sig till ett abonnemang.

Viaplay filmer

4. Viaplay

Viaplay erbjuder en bra mix av både nya filmer och klassiska titlar, och de fokuserar på populära filmer som ofta ligger högt på IMDB:s topplistor. Utbudet är varierat och innehåller både Hollywood-produktioner och internationella filmer, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för dem som vill ha både bredd och kvalitet. Dessutom är Viaplay starka när det kommer till nordiska produktioner och nordiska filmer.

Max filmer

5. Max

Max (tidigare HBO Max) har inte lika starkt fokus på filmer som på serier, men har några tunga filmrättigheter som lockar många användare. Det mest framstående exemplet är Harry Potter-serien, som är tillgänglig i sin helhet. De erbjuder också flera filmer från DC-universumet, vilket tilltalar superhjältefans. Trots ett något mindre utbud av film i jämförelse med Netflix och Disney Plus, är Max ändå ett bra val för fans av specifika franchiser och filmserier.

Prime Video Filmer

6. Prime Video

Prime Video har ett mindre filmutbud jämfört med sina konkurrenter, men växer stadigt. De erbjuder både svenska och internationella titlar, och även om de ligger efter i kvantitet, satsar de på kvalitet med titlar som ofta går under radarn men håller hög standard. Prime Video är också kända för sina egna produktioner, men på filmsidan är de fortfarande under utveckling. Tjänsten är mest prisvärd för den som redan har ett Prime-medlemskap, då man också får tillgång till andra förmåner.

Streamingtjänsternas pris för filmer

Nedan är en sammanställning av priser för att få åtkomst till streamingtjänsternas filmutbud.

StreamingtjänstPris per mån
Netflix99 kr
Max89 kr
Disney Plus59 kr (med reklam)
Viaplay99 kr (med reklam)
TV4 Play59 kr (med reklam)
Prime Video59 kr

Sammanfattning: Vad vi tittade på

När vi rankade streamingtjänsterna för deras filmutbud fokuserade vi på följande faktorer:

  • Filmvariation och bredd – Hur brett är utbudet, och finns det något för alla smaker?
  • Unika titlar och exklusiva rättigheter – Har tjänsten specifika filmrättigheter som gör den unik?
  • Internationellt och lokalt utbud – Finns det en bra mix av både internationella filmer och lokala produktioner?
  • Originalfilmer – Hur starka är plattformarna på att producera egna filmer?
  • Prisvärdhet – Är tjänsten prisvärd i förhållande till sitt utbud?

Disney Plus tog förstaplatsen tack vare sitt starka fokus på filmfranchiser och familjefilmer, medan Netflix imponerade med sitt breda och kontinuerligt uppdaterade utbud. TV4 Play sticker ut genom sitt fokus på svensk film, och Viaplay erbjuder en bra mix för den som vill ha både nytt och gammalt. Max och Prime Video ligger något efter på filmsidan, men har specifika styrkor som ändå gör dem värda att överväga beroende på dina preferenser.

Tjänsternas filmutbud förändras ofta, så denna guide kan hjälpa dig att välja den bästa plattformen för dina filmbehov just nu!

Vanliga frågor om filmer på streamingtjänsterna

Vilken streamingtjänst är mest prisvärd?

När det kommer filmer är Disney Plus den mest prisvärda streamingtjänsten. Här får du ett maxat utbud till en låg peng per månad.

Hur mycket kostar alla streamingtjänster?

Streamingtjänsternas priser:
Netflix 99 kr
Max 89 kr
Disney Plus 59 kr (med reklam)
Viaplay 99 kr (med reklam)
TV4 Play 59 kr (med reklam)
Prime Video 59 kr

Vilken streamingtjänst har bäst filmutbud?

Disney Plus och Netflix anser vi har det bredaste utbudet när det kommer till filmer.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör respektive streamingtjänst. Streamat.se sammanställer endast information för att underlätta för användare.

Innehåll

Pris från 99 kr mån

Pris från 89 kr mån

Pris från 0 kr mån