hem till midgård stream
FOTO: TV4

För att hålla Streamat.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Hem till Midgård – Var streamar man serien idag?

Den svenska kultserien Hem till Midgård blev snabbt en storfavorit när den sändes på TV. Med sin unika humor och älskvärda karaktärer har serien fortsatt att engagera en bred publik även långt efter att den slutade sändas. Men var kan man egentligen hitta Hem till Midgård idag? Den frågan besvarar vi här.

Med karaktärer som Lill-Snorre, Tyke Mörbult och Runar Tvålfager, tog Hem till Midgård vikingatidens mytologi och gav den en komisk twist som många svenskar snabbt tog till sina hjärtan. Serien spelades in år 2002 och hade sin premiär på TV4 året därpå. Den positiva responsen ledde till att en andra säsong producerades och sändes 2004.

Även om det nu gått över tio år sedan seriens debut, finns ett fortsatt intresse för att se Hem till Midgård. Eftersom den inte längre sänds på tv, har många tittare börjat leta efter en streamingtjänst där den går att se. Men var hittar man den?

Var hittar jag Hem till Midgård stream?

Tyvärr finns det ingen streamingtjänst i dagsläget som erbjuder Hem till Midgård. Serien fanns tidigare tillgänglig på TV4 Play, men togs bort för några år sedan. En del avsnitt finns på plattformar som YouTube och Dailymotion, men dessa sidor har inte rättigheterna att visa serien, och att titta på olagligt uppladdat innehåll bryter mot upphovsrättslagen. Vi rekommenderar därför att du undviker dessa sidor och istället ser om det finns andra lagliga alternativ.

Kommer hem till Midgård till TV4 Play?

Även om Hem till Midgård inte är tillgänglig på någon av de stora streamingplattformarna idag, är det inte omöjligt att detta kan komma att ändras i framtiden. Serien sändes på TV4, och mycket av TV4:s innehåll finns idag tillgängligt på TV4 Play. Plattformen har även en historia av att återuppliva gamla favoriter, vilket de nyligen gjorde med kultserien Tre Kronor som kom till före detta C More numera TV4 Play 2022. Detta ger hopp om att Hem till Midgård också kan komma tillbaka i framtiden.

Vad handlar Hem till Midgård om?

Hem till Midgård utspelar sig i vikingatiden, i Nordens sista okristna by, Midgård. Här härskar Snorre den Store, men när han och byns främsta plundrare beger sig iväg på nya erövringar lämnar han byn i händerna på sin son, Lill-Snorre. Problemet är att Lill-Snorre och hans vänner inte direkt är de mest kompetenta ledarna.

Kända karaktärer från Hem till Midgård

Serien innehåller en färgstark uppsättning karaktärer, spelade av några av Sveriges mest folkkära skådespelare:

Lill-Snorre (Fredde Granberg): Byns tillfällige ledare som inte riktigt vet hur han ska sköta sina uppgifter.

Cassandra (Sara Sommerfeld): Lill-Snorres flickvän som kräver dyrbara gåvor, trots byns fattigdom.

Tyke Mörbult (Marko ”Markoolio” Lehtosalo): Den ständigt dreglande krigaren som refererar till sig själv i tredje person.

Runar Tvålfager (Johan Peterson): Den tvättade och vackra vikingakrigaren som lever på sitt utseende.

Halvdan Glappkäft (Stefan Roos): Den slugne bybon som ständigt försöker ta makten från Lill-Snorre.

Gammelman (Rolf Skoglund): Byäldsten som är mer excentrisk än vis, vilket hans hatt av en uppsprättad katt vittnar om.

Hem till Midgård har med sin tidlösa humor och skruvade karaktärer fortsatt att fängsla och roa tittare långt efter sin ursprungliga sändningstid, och serien håller en speciell plats i svensk tv-historia.


Vart spelade de in Hem till Midgård?

Inspelningen av Hem till Midgård ägde rum i Vallentuna, strax norr om Stockholm. Här byggdes en vikingaby som fungerade som den fiktiva byn Midgård, där mycket av handlingen utspelades. Platsen var idealisk för att skapa en autentisk atmosfär, med sina natursköna omgivningar och historiska anknytning till den nordiska vikingatiden.

När gick Hem till Midgård på TV?

Hem till Midgård sändes för första gången på TV4 år 2003. Serien blev snabbt en tittarfavorit och följdes upp med en andra säsong som sändes året efter, 2004. Trots att serien bara varade i två säsonger, har den fortsatt vara en kultklassiker och uppskattas av både gamla och nya tittare.

Så många säsonger blev det av Hem till Midgård

Totalt blev det två säsonger av Hem till Midgård, med sammanlagt 24 avsnitt. Serien fortsatte dock att leva vidare genom repriser och en hängiven fanbas, som än idag minns karaktärerna och den komiska handlingen med värme.

Kan man köpa Hem till Midgård?

Ja, Hem till Midgård finns att köpa på DVD för den som vill återuppleva eller upptäcka serien. Även om serien inte längre finns på streamingtjänster, är DVD-utgåvan en populär lösning för trogna fans. Samlare och entusiaster kan hitta boxen på diverse e-handelssidor och ibland i second hand-butiker.