Streama Eurovision Song Contest

För att hålla Streamat.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Streaming av Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest (ESC) är en av världens mest populära musiktävlingar, där länder från hela Europa och ibland även andra delar av världen deltar. För många fans är det en av årets höjdpunkter, och att streama Eurovision live har blivit ett enkelt och smidigt sätt att följa tävlingen oavsett var du befinner dig.

Hur streamar man Eurovision Song Contest?

Det finns flera sätt att streama Eurovision, både via officiella och inofficiella kanaler. Här är några av de mest pålitliga alternativen:

1. Eurovision.tv

Den officiella hemsidan för Eurovision Song Contest, Eurovision.tv, erbjuder gratis livestreaming av tävlingen varje år. Här kan du titta på både semifinaler och finalen, samt följa alla andra evenemang runt tävlingen. Sidan tillhandahåller även tillgång till repetitionerna, bakom kulisserna-material och exklusiva intervjuer med artisterna.

2. YouTube

Eurovision Song Contest har också en egen YouTube-kanal där tävlingen streamas live varje år. Här kan du även hitta uppträdanden från tidigare tävlingar och mycket annat bonusmaterial. Streamingen är vanligtvis tillgänglig globalt, så du behöver inte oroa dig för geografiska begränsningar.

3. Svenska TV-kanaler och streamingtjänster

I Sverige sänds Eurovision Song Contest oftast live på SVT och SVT Play. SVT Play erbjuder gratis streaming för alla användare i Sverige och fungerar på de flesta enheter, inklusive datorer, smartphones och smart-TV-apparater. Om du missar livesändningen kan du också se tävlingen i efterhand på samma plattform.

4. VPN-tjänster

Om du befinner dig i ett land där Eurovision inte sänds, eller om du vill titta på ett annat lands sändning, kan en VPN-tjänst (Virtual Private Network) hjälpa dig att ändra din virtuella plats. Genom att ansluta till en server i ett land där Eurovision streamas, som Sverige, Storbritannien eller Tyskland, kan du få tillgång till deras lokala sändningar.

En historisk överblick

Eurovision Song Contest startade 1956 med syftet att förena Europa genom musik efter andra världskriget. Tävlingen blev snabbt ett kulturellt fenomen och har sedan dess vuxit från sju deltagande länder till över 40, där även länder utanför Europa, som Australien, nu deltar. Eurovision har gett världen några av de mest ikoniska musikhitsen genom åren och banat väg för karriärer som ABBA (Sverige, 1974) och Céline Dion (Schweiz, 1988).

Minnesvärda vinnare genom åren

  1. ABBA – Waterloo (1974) Sveriges stora genombrott i Eurovision kom 1974 när ABBA vann med ”Waterloo”. Denna vinst katapulterade ABBA till global stjärnstatus och blev startskottet för en av världens mest framgångsrika musikkarriärer.
  2. Céline Dion – Ne partez pas sans moi (1988) Den unga kanadensiska sångerskan representerade Schweiz och vann 1988. Det här blev startskottet för hennes internationella karriär, och hon blev senare en av världens mest framgångsrika sångerskor.
  3. Loreen – Euphoria (2012) Sverige har haft många framgångar i Eurovision, men Loreens ”Euphoria” från 2012 räknas som en av de största vinnarna i tävlingens historia. Låten toppade listor över hela Europa och har blivit en Eurovision-klassiker.
  4. Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix (2014) Conchita Wursts seger för Österrike 2014 var inte bara en musikalisk triumf utan också en seger för inkludering och mångfald. Conchita, som framträdde med skägg och i kvinnliga kläder, skapade rubriker världen över och gav tävlingen en ny dimension av socialt medvetande.

Oväntade Vinnare – När underdogs triumferade

Eurovision är känt för sina överraskningar. Ofta vinner bidrag som ingen hade förväntat sig, trots att de hade låga odds innan tävlingen. Här är några av de mest minnesvärda oväntade vinnarna:

Lordi – Hard Rock Hallelujah (2006)

Ingen hade förväntat sig att ett finskt hårdrocksband skulle vinna Eurovision, men Lordi chockade alla 2006 med sitt unika framträdande och skräckfilmsinspirerade kostymer. Deras låt ”Hard Rock Hallelujah” blev en oväntad vinnare och ett bevis på att Eurovision är en tävling där allt kan hända.

Jamala – 1944 (2016)

Den ukrainska sångerskan Jamala var inte tippad att vinna 2016, men hennes emotionella låt ”1944”, som handlade om deportationen av krimtatarerna under andra världskriget, berörde både publiken och juryn. Hennes oväntade seger visade att starka budskap och känslor kan övervinna även de starkaste konkurrenterna.

Netta – Toy (2018)

När Netta från Israel gick upp på scenen med sin låt ”Toy” 2018, var det många som inte trodde att hon skulle vinna. Låtens lekfulla och experimentella stil, tillsammans med ett kraftfullt budskap om självständighet och att stå upp mot förtryck, vann dock över både juryn och tittarna.

Innan varje Eurovision Song Contest släpps alltid odds på vinnarna på tävlingen. För dig som är intresserad av odds hittar du massor av möjligheter på CasinoWings.se, som håller ständig koll på de bästa oddsen.

Sammanfattning

Eurovision Song Contest är mycket mer än bara en musiktävling. Det är ett kulturellt fenomen som förenar människor över hela Europa och världen. Oavsett om du vill följa tävlingen genom att streama via Eurovision.tv, YouTube eller SVT Play, är det enkelt och tillgängligt att hålla sig uppdaterad på allt som händer. Och precis som tidigare år kan vi förvänta oss både överraskningar och spektakulära framträdanden – för i Eurovision kan vad som helst hända!