Spela Minecraft gratis

För att hålla Streamat.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Spela Minecraft gratis!

Vill du testa Minecraft innan du köper det, eller har du inte pengar att lägga på spelet just nu? Ingen fara! Här får du en guide till hur du kan spela Minecraft helt gratis. Oavsett om du är nyfiken på spelet eller bara vill ha lite roligt utan att betala, finns det sätt att uppleva Minecraft utan att öppna plånboken.

Spela Minecraft Classic gratis

Den enklaste och snabbaste vägen till att spela Minecraft utan kostnad är via Minecraft Classic, en äldre version av spelet som du kan spela direkt i din webbläsare. Du behöver inte ladda ner något och det är helt gratis! Klicka [HÄR] eller på bilden nedan för att börja spela direkt.

Vad är Minecraft Classic?

Det här är den ursprungliga versionen av Minecraft, som släpptes 2009. Du får tillgång till byggläge där du kan skapa och utforska en värld byggd av block. Det finns dock vissa begränsningar: den här versionen innehåller inte alla uppdateringar och funktioner som finns i den fulla, moderna versionen av spelet. Du har till exempel inte tillgång till de senaste mobs, material och mekaniker som har introducerats i spelet över tid.

Men Minecraft Classic är perfekt om du bara vill känna på spelet och bygga utan press!

Spela den fullständiga versionen av Minecraft gratis

Visste du att du kan prova den senaste, fullständiga versionen av Minecraft helt gratis under en begränsad tid? På Minecrafts officiella hemsida kan du registrera dig och ladda ner spelet för att testa det under en gratisperiod.

Vad ingår i den fullständiga versionen?

Den senaste versionen av Minecraft erbjuder mycket mer än Classic-versionen. Här kan du bland annat:

  • Utforska en stor och dynamisk värld fylld med olika biomer, djur och varelser.
  • Bygga avancerade strukturer med ett brett utbud av material som trä, sten, järn och mycket mer.
  • Uppleva alla spelfunktioner, som att odla grödor, rida hästar, och använda redstone för att skapa avancerade maskiner.
  • Spela i olika spellägen som Survival Mode, där du måste samla resurser och överleva mot faror, eller Creative Mode där du får obegränsat med material och kan fokusera på att bygga.

Det här är den bästa chansen att uppleva allt Minecraft har att erbjuda utan att köpa det direkt!


Vanliga frågor om att spela Minecraft gratis

Hur kan jag spela Minecraft gratis?

Du kan spela den äldre Minecraft Classic-versionen direkt i webbläsaren eller testa den senaste versionen genom en gratisperiod på Minecrafts officiella hemsida.

Hur många spelar Minecraft?

Minecraft är otroligt populärt och hade över 140 miljoner aktiva spelare varje månad under 2021.

Hur mycket kostar Minecraft?

Priset varierar beroende på vilken plattform du spelar på:
Dator: ca 225 kr.
Mobil: ca 75 kr.
Konsol: ca 200 kr.

Är Minecraft gratis?

Ja, det finns sätt att spela Minecraft gratis! Minecraft Classic är helt gratis, och du kan också testa den fullständiga versionen via en gratisperiod på spelets hemsida.