Streama Netflix USA

För att hålla Streamat.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Streama Netflix USA via VPN

Att få tillgång till Netflix USA från Sverige är möjligt genom att använda ett VPN (Virtual Private Network). Netflix har olika innehåll i olika länder, och Netflix USA har ett bredare utbud av serier och filmer än de flesta andra regioner. Med ett VPN kan du ändra din IP-adress till en amerikansk, vilket gör att du kan streama det amerikanska Netflix-biblioteket även om du befinner dig i Sverige.

Hur du använder ett VPN för att få tillgång till Netflix USA från Sverige

  1. Välj en pålitlig VPN-tjänst: För att streama Netflix USA från Sverige behöver du först och främst välja en VPN-tjänst som fungerar med Netflix. NordVPN är ett populärt val eftersom det konsekvent erbjuder tillgång till amerikanska Netflix (mer om detta nedan).
  2. Installera VPN-klienten: När du valt VPN-tjänst, ladda ner och installera klienten på din enhet. De flesta VPN-tjänster fungerar på datorer (Windows, macOS), smartphones (iOS, Android) och även vissa smarta TV-apparater.
  3. Anslut till en amerikansk server: När VPN-klienten är installerad, öppna appen och välj en server i USA. Detta ger dig en amerikansk IP-adress.
  4. Öppna Netflix: När du är ansluten till VPN-servern i USA, öppna Netflix som vanligt. Du ska nu få tillgång till det amerikanska Netflix-biblioteket.
  5. Börja streama: Nu kan du njuta av filmer och serier som endast är tillgängliga för amerikanska användare!

Hur funkar VPN?

Ett VPN, eller Virtual Private Network, är en teknik som skapar en krypterad ”tunnel” mellan din enhet och en server i ett annat land. När du använder ett VPN döljs din riktiga IP-adress och den ersätts med IP-adressen till servern som du är ansluten till. Det betyder att om du ansluter till en server i USA, kommer det att se ut som om du surfar från USA, även om du är i Sverige.

För att titta på Netflix USA med VPN behöver du ansluta till en server i USA. Din trafik skickas då genom denna server, vilket gör att Netflix tror att du befinner dig i USA och ger dig tillgång till det amerikanska innehållet.

Bästa VPN-tjänsten för Netflix (NordVPN)

Det är viktigt att välja rätt VPN-tjänst eftersom Netflix aktivt blockerar VPN-servrar. Många VPN-tjänster fungerar inte med Netflix eftersom Netflix kan upptäcka och blockera de IP-adresser som tillhör VPN-leverantörer.

NordVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna för att titta på Netflix USA. Här är några av anledningarna till att det är ett bra val:

  • Stort servernätverk: NordVPN har tusentals servrar över hela världen, inklusive ett stort antal i USA. Detta gör att du enkelt kan hitta en server som fungerar för Netflix.
  • Hög hastighet: Streaming av högupplöst video kräver en snabb anslutning. NordVPN erbjuder snabb anslutningshastighet, vilket minimerar buffring och försämrad videokvalitet.
  • SmartPlay-teknik: NordVPNSmartPlay-funktion gör att du kan undvika geografiska begränsningar och streama innehåll från plattformar som Netflix, Hulu och Amazon Prime.
  • Konsekvent åtkomst till Netflix: NordVPN har visat sig vara pålitlig när det gäller att övervinna Netflix VPN-blockering, vilket gör det till ett av de bästa valen för streaming.

Går det att använda gratis VPN för att nå Netflix USA?

Även om det kan vara frestande att använda en gratis VPN för att spara pengar, är det sällan en bra lösning när det gäller att streama Netflix USA. Här är några anledningar till varför gratis VPN-tjänster inte fungerar bra för Netflix:

  • Begränsade servrar: Gratis VPN-tjänster har ofta ett begränsat antal servrar, vilket gör att du inte kan välja server i rätt land eller att servrarna är överbelastade.
  • Långsam hastighet: Gratis VPN-tjänster brukar ha låg bandbredd och hastighet, vilket resulterar i långa laddningstider och buffring vid streaming.
  • VPN-blockeringar: Netflix blockerar aktivt IP-adresser som tillhör gratis VPN-tjänster. Eftersom dessa tjänster inte har resurser för att ständigt uppdatera sina IP-adresser blir de snabbt blockerade.
  • Säkerhetsproblem: Gratis VPN-tjänster är ofta mindre säkra och kan samla in och sälja dina personliga data.

För en bra upplevelse med Netflix USA är det bäst att investera i en betald VPN-tjänst som NordVPN.

Behöver jag ett Netflix USA-konto för att titta på Netflix USA i Sverige?

Nej, du behöver inte skapa ett nytt Netflix-konto för att få tillgång till amerikanska Netflix. Ditt vanliga Netflix-konto fungerar över hela världen, men innehållet du kan se beror på vilken region du befinner dig i. Genom att använda ett VPN för att ansluta till en amerikansk server, ändrar du din virtuella plats till USA, och Netflix visar dig då det amerikanska innehållet.

Felsök Netflix proxyfel

När du använder ett VPN för att titta på Netflix USA kan du ibland stöta på ett felmeddelande som lyder: ”Det verkar som att du använder en unblocker eller proxy.” Detta är ett tecken på att Netflix har upptäckt att du använder en VPN.

Här är några steg för att lösa problemet:

  1. Byt server: Netflix kan blockera specifika VPN-servrar. Försök att byta till en annan server i USA via din VPN-tjänst.
  2. Kontrollera din IP-adress: Ibland kan VPN-anslutningen falla utan att du märker det. Kontrollera att din IP-adress faktiskt visar att du är i USA (detta kan du kolla med en enkel Google-sökning av ”What is my IP”).
  3. Rensa cache och cookies: Netflix kan ibland lagra information om din riktiga plats i cacheminnet eller cookies i din webbläsare. Rensa dessa och försök igen.
  4. Uppdatera VPN-tjänsten: Vissa VPN-leverantörer uppdaterar regelbundet sina servrar för att kunna kringgå Netflix-blockeringar. Kontrollera om din VPN-tjänst har nya uppdateringar eller rekommenderade servrar för Netflix.

Vem kan titta på amerikanska Netflix i Sverige?

Alla med ett aktivt Netflix-konto och tillgång till en VPN kan titta på amerikanska Netflix, oavsett var de befinner sig. Det enda som krävs är att du har en VPN-tjänst som kan kringgå Netflix geografiska begränsningar.

Det spelar ingen roll om du har ett Netflix-konto från Sverige eller något annat land; så länge du kan ansluta till en amerikansk server via VPN får du tillgång till det amerikanska Netflix-innehållet.

Är det lagligt att använda VPN för att titta på Netflix?

Ja, det är lagligt att använda ett VPN för att titta på Netflix. Det finns inga lagar som förbjuder användningen av VPN-tjänster för att streama innehåll från andra regioner. Dock strider det mot Netflix användarvillkor att använda VPN för att kringgå geografiska begränsningar, och de kan tekniskt sett blockera ditt konto om de upptäcker detta. I praktiken är det dock ovanligt att Netflix stänger av konton för VPN-användning; istället fokuserar de på att blockera VPN-servrar.

Sammanfattning

Att titta på Netflix USA från Sverige är enkelt med en pålitlig VPN-tjänst som NordVPN. Det krävs inte ett specifikt Netflix-konto från USA, utan det handlar bara om att ändra din virtuella plats. Med rätt VPN kan du njuta av ett större utbud av serier och filmer, och samtidigt vara medveten om att du följer lagliga riktlinjer även om det strider mot Netflix policy. Se dock till att du väljer en betald VPN-tjänst för bästa prestanda och undvik gratisalternativ som ofta inte fungerar.