vilka sänder golfens majors

För att hålla Streamat.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Vilka sänder golfens majors?

Golfens fyra största och mest prestigefyllda tävlingar kallas majors. Dessa turneringar anses vara höjdpunkten för alla golfspelare, och att vinna en major är en av de största prestationerna inom sporten.

Streama golfens majortävlingar här

Följ spänningen i golfens största turneringar live genom att streama majortävlingarna via streamingtjänsten Max. Oavsett om det är The Masters, US Open, PGA Championship eller The Open Championship, kan du se världens bästa golfspelare tävla om de mest prestigefyllda titlarna direkt från din dator, mobil eller surfplatta.

Med Max kan du streama alla rundor live och få tillgång till exklusivt innehåll, intervjuer och höjdpunkter. Perfekt för både den inbitna golfentusiasten och den som bara vill uppleva de största ögonblicken i golfens historia.

Detta är golfens fyra majortävlingar

The Masters Tournament – April

The Masters spelas varje år i april på Augusta National Golf Club i Georgia, USA. Turneringen, som grundades 1934 av golfikonen Bobby Jones och Clifford Roberts, är känd för sin tradition och ikoniska ”Green Jacket Ceremony”. Vinnaren får bära en grön kavaj, en symbol för deras framgång i turneringen. Banan anses vara en av de vackraste och mest utmanande i världen, med kända hål som det 12, där vind och vatten gör det särskilt svårt.

Senaste vinnare av The Masters

  • 2023: Jon Rahm (Spanien) -12
  • 2022: Scottie Scheffler (USA) -10
  • 2021: Hideki Matsuyama (Japan) -10

PGA Championship – Maj

PGA Championship, som grundades 1916, spelas på olika banor i USA i maj. Turneringen är känd för sina utmanande banor, och vinnaren får ta emot den prestigefyllda Wanamaker Trophy. PGA Championship har varit scen för några av golfhistoriens största ögonblick, med legendariska spelare som Jack Nicklaus och Tiger Woods som har tagit hem titeln flera gånger.

Senaste vinnare av PGA Championship

  • 2022: Justin Thomas (USA) -5
  • 2021: Phil Mickelson (USA) -6
  • 2020: Collin Morikawa (USA) -13

US Open – Juni

US Open, som hålls årligen i juni på olika banor i USA, är känd för sina extremt svåra banor. Med smala fairways, tuff rough och snabba greener ställs spelarna inför stora utmaningar. Turneringen grundades 1895 och är den näst äldsta av de fyra majors. Vinnaren får den prestigefyllda U.S. Open Trophy och en plats i golfhistorien.

Senaste vinnare av US Open

  • 2022: Matt Fitzpatrick (England) -6
  • 2021: Jon Rahm (Spanien) -6
  • 2020: Bryson DeChambeau (USA) -6

The Open Championship – Juli

The Open Championship, även känd som British Open, är den äldsta av alla majors och hålls på olika linksbanor i Storbritannien varje juli. Grundad 1860, utmanar turneringen spelare med smala fairways, bunkrar och svåra vindförhållanden. Vinnaren tar emot den berömda Claret Jug-trofén, som är en av de mest åtråvärda inom golfen.

Senaste vinnare av The Open Championship

  • 2022: Cameron Smith (Australien) -20
  • 2021: Collin Morikawa (USA) -15
  • 2019: Shane Lowry (Irland) -15

Vilken är den största golftävlingen i världen?

Den största golftävlingen i världen anses vara The Masters Tournament. The Masters hålls årligen i april på Augusta National Golf Club i USA och är en av golfens fyra majors. Turneringen är känd för sina traditioner, som utdelningen av den gröna kavajen till vinnaren, och sin ikoniska bana.

Även om det finns andra prestigefyllda majors som US Open, PGA Championship och The Open Championship, står The Masters ofta ut för sin historia, atmosfär och unika status inom golfvärlden.