Tele2 Arena byter namn till 3Arena
Foto: Tre Sverige

För att hålla Streamat.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Tele2 Arena blir 3Arena

Från och med den 1 januari 2025 byter Tele2 Arena namn till 3Arena. Det nya namnet kommer som ett resultat av att mobiloperatören Tre blir Stockholm Lives huvudpartner. Detta är ett betydande skifte för arenan, som har varit känd under sitt nuvarande namn sedan den invigdes 2013.

”Musik och fotboll finns i Tres DNA. Med vår starka passion för innovation, uppkoppling och upplevelser ser vi fram emot att medverka till arenans och hela områdets utveckling,” säger Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige, i ett pressmeddelande.

I samband med namnbytet kommer arenan att utrustas med ny 5G-teknik, vilket ska ge besökarna förbättrad uppkoppling och möjliggöra smidigare delning av deras upplevelser direkt från platsen.

En central aktör i området

Tre har även sitt huvudkontor beläget rakt över Nynäsvägen från arenan, vilket ytterligare förstärker kopplingen mellan företaget och den snart omdöpta 3Arena. Detta strategiska läge bidrar till en ännu mer integrerad och innovativ närvaro i området.

Arenan, som ligger i Johanneshov i södra Stockholm och har en kapacitet på omkring 40 000 personer, har omkring 1,5 miljoner besökare per år. Det är hemmaplan för fotbollslagen Hammarby och Djurgården i Allsvenskan, och årligen intas scenen av världsartister.

Johan Mägi, Commercial Director på Stockholm Live, kommenterar partnerskapet:

– Tre är den perfekta partnern för oss, vi delar passionen för sport, underhållning och ett Stockholm i utveckling. Gemensamt vill vi fortsätta utveckla en av världens mest moderna hybridarenor som har etablerat sig som en central mötesplats för stockholmare, och som lockar besökare från hela Norden när världens största stjärnor skapar oförglömliga liveupplevelser här.

Med detta nya kapitel i arenans historia ser både Tre och Stockholm Live fram emot att fortsätta erbjuda förstklassiga upplevelser och stödja områdets utveckling.

Läs hela pressmeddelandet här.