bästa streamingtjänsterna för barn

För att hålla Streamat.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Bästa streamingtjänsterna för barn

I dagens digitala värld är streamingtjänster en av de främsta källorna för underhållning, och det gäller även för barn. Men att välja rätt plattform för barnens tittande kan kännas överväldigande. Vilken tjänst erbjuder bäst innehåll för barn i olika åldrar, och hur säkerställer du att de tittar på innehåll som är både pedagogiskt och underhållande? I denna guide går vi igenom de tre bästa streamingtjänsterna för barn: Disney Plus, Netflix, och Viaplay. Vi hjälper dig att förstå fördelarna med varje tjänst och vad som gör dem till bra val för barn.

Viktigt att tänka på när barn streamar innehåll

Innan vi går in på detaljerna om de olika tjänsterna är det viktigt att tänka på några faktorer som hjälper dig välja rätt plattform för ditt barn:

  • Säkerhet och föräldrakontroll: Är tjänsten utrustad med bra verktyg för föräldrakontroll?
  • Innehåll för olika åldrar: Finns det ett bra utbud för både yngre och äldre barn?
  • Pedagogiskt innehåll: Är det enkelt att hitta program som också är lärorika?
  • Tillgänglighet och användarvänlighet: Hur lätt är det för barn att navigera på plattformen?

De 3 bästa streamingtjänsterna för barn

Utbudet av barnvänliga streamingtjänster är idag väldigt stort. Dock är det några plattformar som tagit ett stadigt grepp om segmentet och får idag klassas som de bästa inom kategorin ”barn”. Nedan jämför vi de bästa alternativen på marknaden.

1. Disney Plus

Disney Plus har snabbt blivit en av de mest populära streamingtjänsterna för familjer, och det är inte svårt att förstå varför. Med sitt enorma bibliotek av klassiska Disney-filmer, Pixar-produktioner och populära serier som Star Wars och Marvel, finns det något för alla åldrar.

Fördelar med streamingtjänsten Disney Plus:

  • Klassiska barnfilmer: Alla de älskade Disney-klassikerna som Lejonkungen, Frost, och Askungen är tillgängliga.
  • Nyare produktioner: Pixar-filmer och serier som Toy Story, Monsters Inc. och Cars erbjuder både underhållning och lärorika teman.
  • Barnvänliga serier: Disney Plus erbjuder även ett stort urval av serier för barn, såsom Musse Pigg och Dora the Explorer.
  • Föräldrakontroll: Disney Plus har starka föräldrakontroller som gör det enkelt att sätta begränsningar för vad ditt barn kan se. Du kan skapa barnprofiler där endast barnvänligt innehåll visas, och det finns också PIN-koder för att begränsa tillgången till vuxet innehåll.
  • Pedagogiskt innehåll: Många av Disney Plus filmer och serier, särskilt från Pixar, innehåller viktiga livsläxor och moraliska berättelser som hjälper barn att utveckla empati och förståelse för andra.

2. Netflix

Netflix har varit en jätte inom streamingvärlden länge och är också en favorit bland barnfamiljer. Med sitt omfattande urval av animerade serier, filmer och utbildningsprogram finns det alltid något att se.

Fördelar med streamingtjänsten netflix:

  • Eget barnutbud: Netflix har en hel sektion dedikerad till barn, med titlar som Paw Patrol, My Little Pony och Peppa Pig.
  • Egna barnproduktioner: Netflix producerar också egna serier och filmer för barn, såsom The Boss Baby, Carmen Sandiego och Dragons: Race to the Edge.
  • Internationella titlar: Netflix erbjuder ett brett utbud av internationella barnprogram, vilket kan vara bra för att bredda ditt barns kulturella upplevelser.
  • Föräldrakontroll: Netflix erbjuder anpassningsbara barnprofiler, där du kan begränsa innehåll baserat på ålder. Du kan också övervaka visningshistoriken och blockera specifika titlar.
  • Pedagogiskt innehåll: Plattformen erbjuder också många utbildningsprogram för barn. Serier som StoryBots och Octonauts kombinerar lärande och underhållning på ett engagerande sätt.

3. Viaplay

Viaplay är en populär nordisk streamingtjänst som erbjuder ett brett utbud av barnprogram och familjefilmer. Med sitt lokalt anpassade innehåll är den särskilt attraktiv för svenska familjer.

Fördelar med streamingtjänsten Viaplay:

  • Lokala favoriter: Viaplay erbjuder populära nordiska serier och filmer för barn, som Bamse, Pippi Långstrump och Mumintrollen.
  • Internationellt innehåll: Plattformen erbjuder också många av de internationella barnfavoriterna som SpongeBob SquarePants, Shrek och Madagaskar.
  • Sport för barn: För familjer som är intresserade av sport erbjuder Viaplay ett stort utbud av sportkanaler, och det finns även barnanpassade sportprogram.
  • Föräldrakontroll: Viaplay erbjuder en barnsektion där endast innehåll som är lämpligt för barn visas. Du kan också sätta upp tidsbegränsningar och blockera vissa typer av innehåll.
  • Pedagogiskt innehåll: Viaplay erbjuder också lärorika serier för barn som Daniel Tiger’s Neighborhood och Dinosaur Train, som hjälper barn att lära sig om allt från vänskap till vetenskap.

Besök Viaplay här

Jämförelse av de bästa streamingtjänsterna för barn

Här nedan har vi tagit fram en tabell som jämför de bästa streamingtjänsterna för barn.

StreamingtjänstFördelar för barnPedagogiskt innehållFöräldrakontroll
Disney PlusKlassiska Disney-filmer och serier, Pixar-produktioner, Star Wars och MarvelJa, många Pixar-filmer har lärorika temanJa, starka föräldrakontroller
NetflixStort urval av barnprogram, internationella titlar, egna barnproduktionerJa, utbildningsserier som StoryBots och OctonautsJa, anpassningsbara barnprofiler
ViaplayLokala favoriter som Bamse och Pippi, internationella filmer, barnsportJa, serier som Daniel Tiger’s NeighborhoodJa, barnsektion och tidsbegränsningar
   

Andra populära streamingtjänster för barn

Förutom Disney Plus, Netflix och Viaplay finns det flera andra streamingtjänster som erbjuder bra innehåll för barn. Dessa plattformar kan vara ett bra alternativ om du letar efter specifika program, filmer eller utbildningsmaterial för barn. Här är några andra rekommenderade streamingtjänster för barn:

SVT Barn
Sveriges Television erbjuder en reklamfri och kostnadsfri tjänst med ett brett utbud av barnprogram. Här hittar du svenska favoriter som Bolibompa och Fem myror är fler än fyra elefanter.

YouTube Kids
En barnvänlig version av YouTube där barn kan titta på säkert innehåll, allt från lärorika videor till roliga klipp med tecknade figurer. Föräldrakontroller gör det möjligt att anpassa barnens upplevelse.

Amazon Prime Video
Denna tjänst har en stark katalog av barnfilmer och serier, inklusive originalproduktioner som Pete the Cat och If You Give a Mouse a Cookie.

Apple TV+
Erbjuder några animerade barnserier som Ghostwriter och Snoopy in Space. Det är ett mindre utbud men hög kvalitet på innehållet.

HBO Max
Max har barnsektioner med klassiska och nya serier som Looney Tunes, Tom & Jerry och Sesame Street, tillsammans med Warner Bros-filmer som Space Jam.

Vanliga frågor om streamingtjänster för barn

Frågorna är många kring streamat innehåll för barn. Här nedan har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna kopplat till streamingtjänster för barn.

1. Vilken streamingtjänst har bäst utbud för små barn?

Både Disney Plus och Netflix erbjuder ett starkt utbud för små barn. Disney Plus är särskilt bra för klassiska filmer, medan Netflix erbjuder många animerade serier för de yngre.

2. Är det säkert för barn att använda Netflix?

Ja, Netflix har avancerade föräldrakontroller som gör det möjligt att anpassa innehåll för barnens åldersgrupp och blockera olämpliga program.

3. Finns det reklam på dessa plattformar?

Nej, både Disney Plus, Netflix och Viaplay är reklamfria vilket gör dem till bra val för barn som inte ska exponeras för oönskad reklam.

4. Finns det lärorikt innehåll för barn på streamingtjänsterna?

Ja, alla tre plattformar erbjuder pedagogiska serier och filmer. Disney Plus har Pixar-produktioner med moraliska budskap, Netflix har flera utbildningsserier, och Viaplay har serier som Dinosaur Train.