streama wallander
Bild från TV4

För att hålla Streamat.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Streama Wallander-filmerna

Wallander-filmerna är en lång serie kriminalfilmer baserade på Henning Mankells böcker om den svenska poliskommissarien Kurt Wallander. Wallander är en sympatisk men ibland plågad polis som arbetar i den lilla, idylliska staden Ystad, där han ständigt ställs inför svåra mordgåtor och etiska dilemman. Serien har blivit ett fenomen i Sverige och internationellt, där den kombinerar spännande kriminaldrama med en stark betoning på mänskliga relationer, samhällsproblem och mörka mysterier.

Huvudkaraktären Kurt Wallander, spelad av Krister Henriksson i den svenska filmserien, är känd för sin envishet, sin känsla för rättvisa och sin melankoliska syn på livet. Han brottas med personliga problem, som hans komplicerade relation till sin dotter Linda och sin åldrande far, samtidigt som han försöker lösa brutala brott i det lilla samhället. Det som gör Wallander unik är att han inte är en typisk ”superpolis” – han är en mänsklig karaktär med brister, känslor och ibland tvivel.

Streama Wallander-filmerna gratis på TV4 Play

Visste du att många av de populära Wallander-filmerna finns tillgängliga helt gratis på TV4 Play? Du behöver bara registrera ett konto för att få tillgång till dessa svenska kriminaldraman. Det är ett enkelt sätt att dyka in i Ystads värld av mystik och spänning, där Krister Henriksson briljerar i sin roll som den introverta och passionerade poliskommissarien Kurt Wallander. Så, oavsett om du är en långvarig Wallander-fan eller ny på serien, är TV4 Play en smidig plattform att upptäcka (eller återupptäcka) Henning Mankells ikoniska karaktär.

Köp Wallander-filmerna på SF Anytime och Viaplay

Wallander-filmerna finns att hyra eller köpa på streamingtjänsterna SF Anytime eller Viaplay. Båda dessa plattformar erbjuder hela Wallander-sviten, vilket gör det lätt att samla på sig favoriterna och maratonkolla Krister Henrikssons mästerliga tolkning av Kurt Wallander. För de som inte vill vara bunden till ett abonnemang för att streama filmerna är detta ett väldigt bra alternativ.

Hur många Wallander-filmer finns det?

Wallander-serien är uppdelad i tre säsonger med totalt 32 filmer där Krister Henriksson spelar huvudrollen. Den första säsongen kom ut 2005–2006, den andra säsongen släpptes mellan 2009–2010, och den sista säsongen avslutades 2013. Filmerna har fångat publikens intresse genom åren med spännande mordgåtor och en alltid lika gripande Kurt Wallander, vars personliga liv vävs samman med kriminalfallen han utreder. Om du är ute efter en komplett Wallander-upplevelse, finns det alltså en hel del timmar att njuta av!

Wallander-filmerna i ordning – Samtliga 3 säsonger

För att uppleva Wallander-filmerna i rätt ordning, med både kontinuitet i handling och karaktärsutveckling, är det en god idé att följa säsongerna i tur och ordning. Nedan finner du de tre säsongerna där Krister Henriksson gör rollen som Wallander.

Wallander-filmerna säsong 1 (2005-2006)

NrFilm
1Innan frosten
2Byfånen
3Bröderna
4Mörkret
5Afrikanen
6Mastermind
7Läckan
8Fotografen
9Jokern
10Hemligheten
11Blodsband
12Mannen som log
13Överlevaren

Wallander-filmerna säsong 2 (2009-2010)

NrFilm
1Hämnden
2Skulden
3Kuriren
4Tjuven
5Cellisten
6Prästen
7Läckan
8Skytten
9Dödsängeln
10Vålnaden
11Indrivaren
12Vittnet
13Luftslottet

Wallander-filmerna säsong 3 (2013)

NrFilm
1Mordbrännaren
2Sorgfågeln
3Saknaden
4Sveket
5Oroligheterna
6Försvunnen
7Ledsagaren

Detta är den kompletta ordningen att följa för att få den rätta kronologiska upplevelsen. Perfekt för dig som vill följa Wallanders kriminaldrama från början till slut.

Wallander-filmerna: En modern klassiker inom svensk kriminalfilm

Wallander-filmerna har blivit en integrerad del av svensk kultur. De erbjuder inte bara underhållande kriminalfall, utan även djupa karaktärsstudier, särskilt av Wallander själv. Hans kamp med ensamhet, relationer och en känsla av ansvar gör honom till en karaktär som är både älskad och missförstådd. Krister Henrikssons tolkning av Wallander bidrar med en extra dimension av komplexitet och mänsklighet, vilket har gjort serien till en favorit för många.