Streaming hockey

STREAMA AHL

American Hockey League (AHL) är den näst högsta hockeyligan i Nordamerika och fungerar som en viktig utvecklingsplattform för framtida NHL-stjärnor. För den som är intresserad av att följa AHL och dess talanger är det möjligt att göra det även från Sverige, även om tillgängligheten är något begränsad jämfört med större ligor som NHL. Att titta på AHL kan ge en unik inblick i de kommande stjärnorna inom hockeyvärlden och erbjuder spännande matcher där spelarna kämpar för att ta nästa steg i sina karriärer.

Matcher i AHL och speldagar

AHL består av 32 lag som spelar under en intensiv säsong med totalt 72 matcher per lag. Matcherna är utspridda över hela veckan, men de flesta spelas på fredagar, lördagar och söndagar, vilket ger fansen flera chanser att följa sitt favoritlag. Säsongen sträcker sig vanligtvis från oktober till april, följt av Calder Cup-slutspelet, där de bästa lagen tävlar om mästerskapet. Calder Cup är AHL:s motsvarighet till NHL:s Stanley Cup och är den slutgiltiga pokalen som lagen tävlar om varje säsong.

Se AHL ifrån Sverige

Idag hittar vi mängder av svenska spelare i NHL, men nästan ännu fler i AHL. Många unga talanger tar idag chansen att direkt gå från Hockeyallsvenskan eller SHL över till Nordamerika för att försöka etablera sig i NHL. Detta innebär ofta att de gör en eller flera säsonger också i AHL, därför har intresset för den ligan ökat här i Sverige.

För de som vill följa AHL från Sverige är AHLTV den primära plattformen för att streama ligans matcher. AHLTV är en prenumerationsbaserad tjänst som erbjuds via deras officiella webbplats ahltv.com. Tjänsten ger tillgång till live-streaming av alla ligans matcher, både grundserien och slutspelet. Du kan välja mellan olika prenumerationspaket beroende på hur många matcher du vill se och vilken typ av innehåll du är intresserad av.

AHLTV erbjuder:

  • Enskilda matcher: Betala per match om du bara vill se specifika matcher.
  • Månadspass: För dem som vill följa sitt lag under en kortare period.
  • Hel säsong: Tillgång till alla matcher under hela säsongen och slutspelet.

Om AHL – Historia och struktur

AHL grundades 1936 och har sedan dess utvecklats till den viktigaste utvecklingsligan för NHL. AHL fungerar som en farmarliga, där de flesta lagen är direkt kopplade till ett NHL-lag. Spelare som presterar väl i AHL har ofta chansen att bli uppkallade till NHL och därmed ta steget till den högsta nivån inom ishockey.

Ligan består idag av 32 lag, vilket speglar antalet lag i NHL, och täcker hela Nordamerika med lag från både USA och Kanada. Under årens lopp har AHL fostrat otaliga NHL-stjärnor och fortsätter att vara en avgörande länk i hockeyns utvecklingskedja. Calder Cup-slutspelet är höjdpunkten på säsongen, där de bästa lagen tävlar om den prestigefyllda Calder Cup-trofén.

Sammanfattningsvis är AHL en dynamisk och spännande liga att följa, särskilt för den som är intresserad av att se nästa generation av NHL-spelare utvecklas. Genom AHLTV har svenska hockeyfans möjlighet att ta del av denna actionfyllda liga och följa sina favoritlag och spelare genom hela säsongen

Vanliga frågor om streaming av AHL

Hur kan jag streama AHL live?

Idag finns det inga svenska tjänster som har rättigheterna till AHL. Utan AHLTV är den tjänst som erbjuder matcherna från AHL.

Kan jag se matcherna från AHL i efterhand?

Ja, på AHLTV kan du se matcher och höjdpunkter i efterhand.

Kan jag se matcher från AHL på vanliga tv-kanaler?

Tyvärr är det inga svenska kanaler idag som sänder AHL och matcherna från ligan.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör Viaplay och/eller NHL. Streamat.se sammanställer endast information för att underlätta för användare.

Innehåll

Pris från 249 kr mån

Pris från 399 kr mån

Pris från 0 kr mån