Streaming hockey

STREAMA JVM

Juniorkronornas VM, eller JVM (Juniorvärldsmästerskapet i ishockey), har blivit en älskad tradition för många svenskar under jul- och nyårshelgen. Turneringen, som spelas mellan annandag jul och början av det nya året, samlar de bästa juniorlandslagen i världen och bjuder på högintensiv och spännande ishockey. För hockeyälskare är det en chans att se morgondagens stjärnor tävla om den prestigefyllda titeln som världsmästare.

Matcher i JVM och speldagar

JVM-turneringen består av totalt 10 lag som är uppdelade i två grupper. Varje lag spelar fyra matcher i gruppspelet, följt av slutspelsmatcher där de bästa lagen gör upp om medaljerna. Matcherna spelas  från den 26 december fram till finalen som traditionellt äger rum i början av januari. Mellan dessa datum kan hockeyfans njuta av intensiv och underhållande ishockey nästan varje dag.

JVM har mer eller mindre de senaste årtiondet blivit en jultradition för svenskar som älskar hockey. JVM erbjuder vanligtvis en fartfylld hockey med konstant action. Det är en uppfriskande och extremt underhållande hockey som mycket tack vare detta växt sig stark i intresse.

Sändning av JVM

I Sverige är det SVT och Viaplay som delar på rättigheterna att sända JVM, vilket ger tittarna två alternativ för att följa turneringen.

Streama JVM via SVT

SVT har under många år sänt JVM-matcherna där bland annat Chris Härenstam, Mikael Renberg och Marie Lehmann varit drivande för sändningarna. SVT sänder fortsatt en del av matcherna men delar numera på mästerskapet tillsammans med Viaplay. Sveriges matcher under JVM delas mellan de olika kanalerna/streamingtjänsterna. Genom SVT:s kanaler och deras streamingtjänst SVT Play kan du se JVM utan extra kostnad.

Strema JVM via Viaplay

Viaplay har tillsammans med SVT delat på rättigheterna till JVM, vilket innebär att du kan se matcher live eller i efterhand. Genom att prenumerera på Viaplay Sport-paketet får du tillgång till JVM, från gruppspelet till finalen. Viaplay är tillgängligt via deras streamingplattform och kan ses på flera olika enheter, inklusive mobil, surfplatta, dator och smart-TV.

Om JVM – Historia och struktur

JVM, eller Juniorvärldsmästerskapet i ishockey, arrangeras årligen av Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) och har spelats sedan 1977. Turneringen är öppen för spelare under 20 år och har utvecklats till ett av de viktigaste evenemangen inom junior ishockey. JVM har inte bara stor betydelse för spelarna, som får en chans att visa upp sig på den internationella scenen, utan också för scouter och NHL-klubbar som letar efter framtidens stjärnor.

Turneringen har vuxit i popularitet över åren och lockar idag stor publik både på plats och framför TV. Totalt deltar 10 lag, med hockeynationer som Kanada, Sverige, Finland och USA i spetsen. Genom åren har JVM varit en plattform för många spelare som senare blivit stjärnor i NHL och andra stora ligor.

Sverige har en stolt tradition i JVM och har genom åren vunnit flera medaljer, inklusive guld. Juniorkronornas matcher är alltid en höjdpunkt och en stor händelse för svenska hockeyfans.

Sammanfattningsvis är JVM en turnering som erbjuder högklassig ishockey och en förhandsvisning av framtidens internationella hockeystjärnor. Genom SVT och Viaplay har svenska tittare utmärkta möjligheter att följa hela turneringen och heja fram Juniorkronorna i jakten på ännu en medalj.

Vanliga frågor om streaming av JVM

Hur kan jag streama JVM?

Sändningsrättigheterna till JVM delas mellan SVT och Viaplay. Vilket innebär att du kan se matcherna under Junior VM via SVT Play och deras kanaler, samt Viaplay.

Kan jag se matcherna från JVM gratis?

Ja en del av matcherna visas gratis via SVT:s kanaler och SVT Play. Mästerskapet delas dock med betaltjänsten Viaplay där cirka hälften av matcherna, inklusive Sveriges spelas.

När börjar JVM?

JVM har som tradition att starta på Annandag jul (26 december) varje år.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör Viaplay och/eller NHL. Streamat.se sammanställer endast information för att underlätta för användare.

Innehåll

Gratis tjänst

Pris från 399 kr mån