Streaming Sport

STREAMA FOTBOLL

Att streama fotboll har blivit ett av de mest populära sätten att följa sporten, både i Sverige och globalt. Med den snabba tekniska utvecklingen och ökad tillgänglighet till olika digitala plattformar, kan du nu se dina favoritlag spela, oavsett var du befinner dig. Från lokala ligor som Allsvenskan till de största internationella turneringarna som Champions League och Premier League – streaming har gjort det möjligt för fans att följa varje mål, varje passning och varje dramatisk ögonblick i realtid.

Streaming av fotboll i Sverige

Fotbollens övergång till streaming har också gjort sporten mer tillgänglig än någonsin tidigare. Tittare behöver inte längre vara bundna till en TV-skärm eller traditionell kabel-TV för att se sina matcher. Idag räcker det med en mobiltelefon, surfplatta eller dator för att ha tillgång till några av världens största ligor och turneringar, när och var som helst.

Utöver ökad tillgänglighet har streamingtjänster också revolutionerat hur vi upplever och interagerar med fotboll. Många plattformar erbjuder nu extratjänster såsom matchstatistik i realtid, återblickar på nyckelsituationer, intervjuer och analyser. Vissa tjänster låter dig till och med anpassa din upplevelse genom att välja olika kommentatorsspår, eller att följa specifika spelare och deras prestationer under matchen. Den här utvecklingen gör inte bara matcherna mer engagerande, utan ger också fotbollsfans en djupare insikt i sporten och dess dynamik.

Sändningsrättigheter fotboll

Vilken streamingtjänst har rättigheterna till vilken liga? För att underlätta för dig som söker den bästa streamingtjänsten för fotboll har vi sammanställt vem som har sändningsrättigheterna.

RättigheterStreamingtjänstFram till
AllsvenskanMax/TV4 Play2025
SuperettanMax/TV4 Play2025
Svenska cupenTV4 Play
Ettan FotbollSportExpressen Play
DamallsvenskanViaplay2026
Premier LeagueViaplay2028
The ChampionshipViaplay2028
League One/TwoViaplay2028
LigacupenViaplay2028
FA-cupenViaplay2028
Community ShieldViaplay2028
Champions LeagueViaplay2026/2027
Europa LeagueDisney plus2028
Europa Conference LeagueDisney plus2028
La LigaTV4 Play2026
Serie ATV4 Play
BundesligaViaplay2025
Ligue 1SportExpressen Play
Portugisiska liganViaplay2023
MLSApple TV Plus
EredivisieViaplay
Belgiska liganViaplay
Skotska liganViaplay
Copa AmericaViaplay
Fotbolls-VM (herrar)SVT Play/TV4 Play2026
EM-kval (herrar)TV4 Play
Fotbolls-EM (herrar)SVT Play/TV4 Play2028
UEFA Nations LeagueViaplay2028

Populäraste streamingtjänsterna för fotboll

För dig som älskar fotboll finns det flera streamingtjänster som erbjuder ett brett utbud av matcher från både inhemska och internationella ligor och turneringar. Här är en sammanställning av några av de populäraste plattformarna och vad de har att erbjuda när det gäller fotboll:

Viaplay

Viaplay är en av de största plattformarna för fotboll i Sverige och erbjuder ett brett utbud av både svenska och internationella matcher. Här kan du se de två juvelerna inom fotboll, Premier League och Champions League. Dessutom sänder de internationella landslagsturneringar som UEFA Nations League och EM-kvalet.

Max

Max har rättigheterna till Allsvenskan, Sveriges högsta fotbollsliga. För svenska fans som vill följa sin favoritsvenska klubb är detta plattformen att välja. De erbjuder även Superettan, vilket gör det möjligt att följa både den högsta och näst högsta divisionen i Sverige.

TV4 Play

TV4 Play erbjuder sändningar från den spanska högstaligan, La Liga, och den italienska ligan, Serie A. För fans av europeisk toppfotboll, där världsstjärnor florerar dagligen är TV4 Play en utmärkt streamingtjänst för fotboll.

Disney Plus

Disney Plus vars position inom serier och filmer vuxit enormt sedan dess lansering har nu även tagit steget in till sporten. Genom att förvärva rättigheterna till Europa League och Conference League kommer de erbjuda fotbollsfans bägge turneringar i deras standard abonnemang. 

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video har nyligen tagit en starkare position inom sport, särskilt i Storbritannien där de erbjuder utvalda matcher från Premier League. För europeiska fotbollsfans utanför Storbritannien är det dock inte lika vanligt att se Premier League-matcher på Amazon Prime, men plattformen växer och expanderar sin sportbevakning.

Apple TV

Från och med 2023 erbjuder Apple TV Plus alla matcher från MLS (Major League Soccer) genom sin streamingtjänst. För de som är intresserade av amerikansk fotboll, inklusive Leagues Cup, är detta den officiella plattformen för att följa de största amerikanska klubbarna och stjärnorna.

Slutsats

Med så många streamingalternativ är det enklare än någonsin att hålla sig uppdaterad med favoritlagen och ligorna. Oavsett om du är ett inbitet Premier League-fan, älskar spänningen i Champions League, eller följer den inhemska fotbollen i Allsvenskan, finns det en streamingtjänst som erbjuder allt du behöver. Tack vare flexibla prenumerationer kan du välja det paket som passar dina behov och se fotboll var och när det passar dig bäst.

Innehåll

Pris från 299 kr mån

Pris från 249 kr mån

Pris från 169 kr mån

Pris från 89 kr mån