Streama Allsvenskan – Så här gör du!

Streama Allsvenskan

Allsvenskan Stream

Vilka bra alternativ för Allsvenskan stream finns det att tillgå? Vi kommer i denna guide gå igenom de bästa sätten du kan streama Allsvenskan gratis, samt även de olika betalda vägarna att streama fotboll på.  

Paket för att streama Allsvenskan

Tv4 Play+ Sport

 • Allsvenskan & Superettan från Discovery+
 • Svenska cupen
 • UEFA Champions League
 • Serie A & La Liga
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • Allt från Tv4 Play+ utan reklam
 • 13 tv-kanaler

Var streamas Allsvenskan? 

Allsvenskan är en av de ligor som engagerar svenskarna allra mest. Du som vill kunna njuta av de bästa matcherna med dina favoritlag vill förmodligen veta var du kan streama Allsvenskan. Det är vida känt bland många fotbollsintresserade att Discovery+ (tidigare Dplay) har köpt rättigheterna för att visa Allsvenskan. De har rättigheter fram till 2025. 

Från och med augusti 2022 har även Tv4 Play och Telia, tidigare C More, köpt rättigheter till att visa de Allsvenska matcherna via Discovery+. Detta utöver deras andra sporträttigheter, såsom Serie A och UEFA Champions League.

Både Discovery+ och Tv4 Play är streamingtjänster som kostar pengar, i och med att de betalat dyra pengar för sändningsrättigheterna. Dock kan detta vara en värd investering, i och med att du kan se alla matcher i hög kvalitet och med svenska kommentatorer.

För att kunna se live stream Allsvenskan måste man teckna något av bolagens sportpaket. Vad gäller Tv4 Play finns två sportpaket att välja bland.

Tv4 Play+ Sport

Utöver att du kan se Allsvenskan på tv, får du med Tv4 Play+ Sport tillgång till en lång rad andra sportsändningar, underhållningsprogram och tv-kanaler. Detta ingår i paketet:

 • Allsvenskan & Superettan från Discovery+
 • Svenska cupen
 • UEFA Champions League
 • Serie A & La Liga
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • Allt från Tv4 Play+ utan reklam
 • 13 tv-kanaler

Tv4 Play+ Sport Total

Paketet Tv4 Play+ Sport total är något dyrare. Anledningen är att du, utöver Allsvenskan stream, också får tillgång till samtliga sändningar från SHL och Hockeyallsvenskan. Detta ingår i paketet:

 • Allt från Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • SHL och Hockeyallsvenskan
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Streama Allsvenskan Gratis

Många som väljer att livestreama Allsvenskan gratis gör en så kallad fulstreaming eller piratstreaming. Alltså streamar de material som saknar godkännande från upphovsmannen. Discovery+ och Tv4 Play har som vi nämnde ovan köpt rättigheterna för att få visa Allsvenskan ända fram till 2025. Dessa är alltså de lagliga alternativen att streama allsvenskan på.   

Som sagt var är dessa alternativ på det dyrare spektrumet, och många söker därför efter möjligheter att streama allsvenskan gratis. Ett av sätten man kan göra detta är genom att besöka bettingsidor.  

Titta på Allsvenskan gratis via bettingsidor

Du behöver inte spela på betting och odds bara för att kunna njuta av att streama fotboll gratis. Tvärtom behöver du oftast bara skapa ett konto hos spelbolaget, eventuellt sätta in några kronor på ditt spelkonto och sedan har du full tillgång till att streama alla matcher. Och inte bara Allsvenskan stream, utan du får även tillgång till många andra sporter. 

De största bettingbolagen som brukar streama Allsvenskan och andra stora turneringar är:  

 • Unibet
 • Bettson
 • Bet365

Hur mycket pengar du behöver ha på spelkontot varierar. Vissa kräver endast att balansen är positiv. Då räcker det med att sätta in t. ex. 100 kronor, vilket är betydligt billigare än streaming-prenumerationerna.

Att streama via bettingsidorna är därmed inte helt gratis, men det är betydligt billigare än hos streamingtjänsterna. Du bör dock vara medveten om att streamingtjänsterna ofta erbjuder sändningar av betydligt högre kvalitet. Något som gör att det kan vara värt att lägga de extra pengarna på ett abonnemang hos en streamingtjänst.

Allsvenskan Stream Gratis – Tips!  

Planerar du på att använda dig av ett gratis alternativ när du tänkt streama Allsvenskan gratis så bör vi gå igenom lite tips innan du gör detta.  

Lärorikt Fotbollsforum på Reddit 

Reddit är ett stort internetforum där användare kan skriva till varandra om alla typer av ämnen. Man skapar olika ”trådar” där användare kan diskutera ämnena. På Reddit har det givetvis skrivits flitigt om Allsvenskan stream och alternativ inom streamat fotboll gratis.  

Många av tipsen handlar om att gå via ett spelbolag, vilket vi också gick igenom högre upp i texten. Anledningen till att det är ett bra alternativ beror på att du sällan behöver betala ett enda öre. Det går dessutom snabbt att skapa ett konto med BankID hos många spelbolag. Sedan har du vanligtvis tillgång till samtliga matcher i Allsvenskan och dessutom många andra stora turneringar, så som UFC och NHL

Använd VPN när du streamar Allsvenskan 

Ett annat sätt att se Allsvenskan gratis är att söka upp och välja ut ”tvivelaktiga” streamingsajter. Här gäller det alltså att vara försiktig för att inte råka klicka på fel typer av länkar. Några exempel på streamingsidor som ofta erbjuder dig möjligheten att streama fotboll gratis är bland annat:  

 • Batmanstream 
 • Streamhunter
 • Rojadirecta

Hesgoal.com är en liknande hemsida som samlar denna typ av länkar för att rekommendera de med bäst kvalité. Dessa sidor erbjuder vad som ofta kallas för ”fulstreaming” och är därmed i de flesta fall inte lagliga, varför vi inte rekommenderar dig att använda dem.  

Med det sagt kan du skydda dig bättre online genom att använda ett VPN (Virtuellt Privat Nätverk). VPN:et ser dessutom till att kryptera all information och gör dig i princip osynlig online. Det är viktigt att skydda dig själv när du besöker den här typen av streamingsajter, inte minst på grund av den aggressiva annonsering som ofta härjar på den sortens sidor.

Håll koll på fotbollsvärlden tips 

Om du är ett aktivt fan är det mycket möjligt att du vill hålla dig uppdaterad om allt som händer inom fotbollsvärlden, vare sig det gäller Allsvenskan, live streams, eller internationella ligor och händelser.

Du kan hitta de senaste fotbollsnyheterna på Fotbollen.nu, och som nämnt tidigare diskutera dem med andra fans, exempelvis på Reddit. Dessutom kan du spana in tipsen nedan för att hålla dig så aktuellt underrättad som möjligt om allt inom fotboll.  

Allsvenskan tabell

I Allsvenskans tabell finns 16 lag, och samtliga lag möter varandra två gånger under en säsong (en match på hemmaplan och en match på bortaplan). Detta innebär att varje lag spelar 30 matcher per säsong. 

Tabellen genomgår vanligtvis flertalet förändringar under dessa 30 omgångar, vilket innebär att spänningen är hög ända in i slutet av säsongen.

Genom att spana in Allsvenskans tabell kan du enkelt se hur det går för de olika lagen genom säsongen. Du kan se allt från placering och poäng till antal spelade matcher och målskillnad, vilket gör att du kan hålla full koll på allt som händer i den svenska fotbollens finrum.

Tabellen hittar du bland annat hos Svenskfotboll.se. Där hittar du också spelschemat. När du väl vet vilket datum ditt favoritlag spelar är det bra om du redan vet var du ska se Allsvenskan, exempelvis streaming på Discovery+ eller via ett bettingbolag.  

Detta är också en användbar resurs om du är intresserad av betting och odds, då en väl genomförd analys av ett lags prestationer och historiska möten är en av de aspekter som kan hjälpa dig spela rätt.  

Nya regler för Allsvenskan 

För de som kommer live streama Allsvenskan under det kommande året så kan man komma att märka av de regeländringar som har gjorts inför säsongen 2022/2023. Det har bestämts om sju ändringar som ska införas först i elitserierna på dam- och herrsidan, och i övriga serier året därpå.   

Av dessa finns två nya ändringar för svensk fotboll: 

 1. Målvaktens utgångsposition vid straffspark: 
  Sedan tidigare gäller vid straffspark att målvaktens utgångsposition är på mållinjen och att i det ögonblick straffsparken läggs ska minst en av målvaktens fötter vara på eller ovanför mållinjen. Numera är det tillåtet att målvaktens fot/fötter är bakom mållinjen när straffsparken läggs (Regel 14).
 2. Nytolkning av offside:
  När en boll som spelats av en anfallande spelare kommer i kontakt med en försvarande spelare och bollen därefter går till en annan anfallande spelare i offsideposition som deltar i aktivt spel, upphävs offside endast om försvarsspelaren spelat bollen på ett kontrollerat sätt. I övriga fall döms offside.  

Det innebär att när en försvarsspelare reagerar, gör en reflexrörelse, brytning, blockering, etc. så att försvarsspelaren kommer i kontakt med bollen innan den når anfallaren så ska offside dömas. I samband med detta påminner UEFA om att en försvarsspelare som räddar skott mot mål inte upphäver offside oavsett spelsätt. 

Därtill har fem textändringar skrivits in som redan tillämpas inom svensk fotboll. Dessa inkluderar: 

 1. Regel 3: Det temporära tillägget om möjlighet till max fem ersättare införs nu permanent i Spelreglerna. Utifrån denna regel anpassas antal ersättare i Tävlingsbestämmelserna för respektive serie. 
 2. Regel 8: Klargörande att det är domaren som ansvarar för att singla slant om val av sida eller avspark. 
 3. Regel 10: Klargörande att även en lagfunktionär (ledare, etc.) kan bli varnad eller utvisad under en straffsparkstävling. 
 4. Regel 12: Klargörande att en målvakt inte kan bli utvisad för ett handsregelbrott i sitt eget straffområde. 
 5. Regel 12: Om domaren stoppar spelet för ett regelbrott som begåtts av en spelare, på eller utanför planen, mot en utomstående (t. ex. publik) återupptas spelet med ett nedsläpp. Har domaren stoppat spelet för att spelaren lämnat planen utan tillstånd återupptas spelet med en indirekt frispark från den punkt på sid- eller mållinjen där spelaren lämnade spelplanen.

Vill du streama mer fotboll? Läs allt om hur du streamar fotoblls-VM.

Last modified: december 15, 2023

Kommentarerna är tyvärr avstängda.

Close