Hockeyallsvenskan stream – Streama Hockeyallsvenskan gratis

hockeyallsvenskan stream

Hockeyallsvenskan Live stream - Streama Hockeyallsvenskan Live

Bästa paket för att streama HockeyAllsvenskan

Tv4 Play+ Sport Total
kr 549 i månaden
 • Streama allt från SHL & HockeyAllsvenskan
 • Tillgång till all sport på Tv4 Play
 • Alla filmer och serier på Tv4 Play
Populärt

Ishockey är tvivellöst en av svenskarnas absoluta favoritsport. Den näst högsta divisionen i svensk ishockey kallas för Hockeyallsvenskan och har rankats som den tionde bästa i hela världen. För dig som älskar att följa matcherna hemifrån vill förmodligen veta vart du kan se Hockeyallsvenskan live stream gratis. Det finns faktiskt en del alternativ där det är möjligt att streama hockeyallsvenskan gratis, något vi kommer gå in på lite längre ner i texten. Men för att kunna njuta fullt ut av Hockeyallsvenskan stream är det såklart viktigt att känna till reglerna och ha förståelse för hur spelet fungerar.

Njut av hockey utan att fulstreama Hockeyallsvenskan

Även om du förmodligen kan hitta x antal tvivelaktiga streamingsajter där du kan streama Hockeyallsvenskan finns det anledning till att låta bli. Oseriösa sajter lägger ofta upp material som strider mot upphovsrättslagen. De har helt enkelt inte köpt några rättigheter för att få dela materialet. När du då väljer att fulstreama Hockeyallsvenskan gör du intrång på den lagen. Dessutom är kvaliteten sällan särskilt bra. 

Det finns dock många bättre alternativ för att kunna njuta av ishockey i världsklass, bland annat hos:

TV4 Play erbjuder ishockey helt utan irriterande reklamavbrott. Förutom att du får tillgång till hela Hockeyallsvenskan streamas det även en rad andra sportevenemang som kan vara intressanta att se. För månadskostnaden ingår inte bara Hockeyallsvenskan, du får även tillgång till att streama SHL live.

Vad Ingår i TV4 Play?

 • Allt från SHL och Hockeyallsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Även hos Viaplay har du möjlighet att streama ishockey, bland annat erbjuder sajten alla matcher från NHL, världens kanske bästa och tuffaste liga. Här kan du till exempel se till att följa utländska favoriter som New York Rangers, Chicago Blackhawks och Detroit Red Wings.

Vad Ingår i Viaplay?

 • Champions League
 • Premier League
 • Bundesliga
 • European Tour
 • NFL
 • NHL
 • Formula1
 • UFC

Även om TV4 Play och Viaplay kostar pengar i form av ett månadsabonnemang, får du väldigt många fördelar med tjänsten. Förutom att du får tillgång till mängder av sportevenemang kan du även streama filmer och teveserier helt fritt. Kom ihåg att många streamingtjänster dessutom erbjuder nya användare välkomsterbjudande. Detta handlar ofta om gratis prova-på-period eller ett lägre månadspris de första månaderna.

Så fungerar det att streama SHL

Även om det kan kännas lockande att hitta en sajt som erbjuder hockeyallsvenskan live stream gratis, men dessvärre är de flesta ”gratissajter” olagliga. De lägger upp innehåll som de inte har rättigheterna till. Den enda sajten som kommer kunna visa samtliga SHL-matcher lagligt under säsongen, är TV4 Play. Men hur fungerar det rent konkret att streama SHL?

Vanligtvis förvärvarar ett bolag (som TV4) rättigheterna för en viss liga. När de väl köpt upp rättigheterna ar de därefter tillåtelse att lägga upp matcherna för sina kunder. De kan antingen lägga upp innehållet gratis eller ta betalt. Eftersom rättigheter till ligor kostar mycket pengar tar dock de allra flesta streamingtjänster betalt. Och för tittare, hur streamar man hos TV4 Play då?

Det är enkelt att använda streamingsajter som TV4 Play eftersom du endast behöver skapa ett konto, välja ett abonnemang och sedan kan du streama hur mycket teveserier, matcher och filmer du vill. Om du inte har ett konto hos TV4 Play sedan tidigare har du möjlighet att ta del av bra välkomsterbjudande. Det kan handla om ett lägre månadspris eller att du får använda tjänsten helt gratis i några veckor innan du bestämmer dig.

Till exempel kan man ta del av TV4 Plays SHL-kampanj, där man nu får hockey-streaming till ett rabatterat pris gentemot TV4 Plays standardpris för sitt sportmaterial. Genom erbjudandet får du tillgång till såväl SHL som till Hockeyallsvenskan. Du kan ta del av erbjudandet genom att klicka på länken nedan. 

Så fungerar SHL – Vårt lands största liga inom hockey

SHL är den största och bästa ligan för svensk hockey. I den här ligan spelar endast de bästa lagen och SHL är, förutom i Sverige, även en högt rankad liga internationellt. I SHL har det fötts otroligt många stjärnor varav flera av dessa har tagit sig vidare över Atlanten för att spela i NHL. De allra flesta svenska hockeyproffs som spelar i NHL har sin bakgrund i just SHL. I SHL möter varje lag varandra två gånger, först på hemmaplanen och sedan på bortaplan. Efter dessa matcher (seriespel) har man korat en serievinnare. Dock räknas inte just serievinsten utan det är efter slutspelet som de åtta bästa lagen ska göra upp om guldet. De sex lag som har bäst placering går först vidare till kvartsfinalen. De andra lagen (7-10) måste fortsätta att spela i åttondelsfinaler där bäst av tre vinner. 

I åttondelsfinalen, alltså slutspelets första del, behöver lagen få bäst i tre för att gå vidare. Alltså är det de två lagen som först vinner två matcher som går vidare till kvartsfinalerna. I kvartsfinalen drygar man ut matcherna till bäst av sju istället för tre (toppen för oss som älskar att kolla på matcherna). Lagen behöver alltså vinna minst fyra matcher för att ta sig vidare. När placeringarna är färdiga kommer det bästa av allt, slutspelet. Detta är vad vi tittare alltid väntar på, den mest spännande stunden. Allt detta kan du se genom att streama SHL hos lagliga streamingsajter.

Mer om svensk hockey

Visste du att SM-titlar har delats ut sedan 1992? De klubblag som varit mest framgångsrika är Djurgården, som kammat hem så många som 16 titlar. Men även om Djurgården alltid hört till ett av de bästa lagen har de faktiskt halkat efter en hel del under senare år. Brynäs ligger tight efter Djurgården med 13 SM-titlar och på plats nummer tre ligger Färjestad med 9 titlar. Du kan hitta mer information och hockeynyheter på Hockeyn.nu.

SHL – svenska hockeyligan

Fram till år 2013 kallades SHL för Elitserien men efter att Svenska Ishockeyförbundet förändrade en del av det svenska hockeysystemet bytte de alltså namn till SHL. SHL är alltså den högsta nivån för ishockey i Sverige, här spelar de absolut bästa lagen. Ligan har funnits sedan 1975 och består av 14 lag som totalt spelar 52 omgångar. Därefter följer ett slutspel med de sista åtta bästa lagen. Det lag som vinner slutspelet blir krönta som mästare i ishockey och får även ett pris i form av Le Mat-pokalen. Denna pokal är den officiella Sverige Guld-pokalen.

Ishockey är en omåttligt populär sport i Sverige och mycket beror på att sporten är väldigt spännande. Om en match blir oavgjord kommer endast tre spelare från varje lag att mötas i en så kallad ”sudden death”-match. Matchen är bara fem minuter, vilket som du förstår blir extremt nervkittlande minuter. Om inget av lagen gör mål avslutas matchen med straffar. Lagen turas då om att lägga tre straffar var. Precis som i fotboll är det laget med flest träffar som vinner matchen.

Slutspel för uppflyttning till SHL

Det lag som vinner grundserien får inte bara äran av att vinna, de får dessutom åtnjuta hemmaplansfördelen i hela slutspelet.

Efter att grundserien är färdig börjar slutspelet, där en plats i nästa års upplaga av SHL ligger i potten. Här är det endast de sex bästa lagen omedelbart går vidare till slutspel och resterande lag måste spela i åttondelsfinaler. Åttondelsfinalerna avgörs i bäst av 3 matcher.

De lag som förlorar i åttondelsfinalerna är ute från tävlingssäsongen. Vinnarna får fortsätta spela i kvartsfinal. I kvartsfinalerna och framåt avgörs matchserierna i bäst av 7 matcher. Det lag som lyckas vinna alla sina matchserier belönas alltså med en uppflyttning till SHL.

Om du vill streama slutspelet i HockeyAllsvenskan är det, liksom i grundserien, Tv4 Play du ska vända dig till.

Streama sport gratis – så gör du

Om du inte känner att du vill eller kan lägga pengarna på ett abonnemang hos exempelvis C More finns det faktiskt andra alternativ för att streama SHL gratis. Ett sätt att komma runt priserna för ett streamingabonnemang är genom att streama SHL på andra sidor. Exempelvis bettingsajter som Unibet eller Bet365. Du behöver förvisso skapa ett konto, men du kan själv välja om du ska betta eller inte. Ett utmärkt sätt att se SHL gratis. Gillar du dessutom extra spänning är det dessutom möjligt att spela på dina favoritlag och ha möjlighet att tjäna en hacka.

En annan uppkommare som är värd att spana in är 1XBET. Sajten är ny men erbjuder otroligt bra sportbetting och streaming av ishockey. Du behöver inte betala en enda krona då 1XBET inte ens kräver att du skapar ett aktivt spelkonto för att kunna streama SHL utan kostnad. Väldigt bra!

En annan sajt du kan streama sport gratis hos är amerikanska sajten WatchESPN. Det går dock inte att använda sajten om du inte befinner dig USA, något du enkelt tar dig runt genom att använda ett VPN. WatchESPN är en liveströmningsplattform där du kan streama sport gratis, dessutom för flertalet olika sporter. Här kan du även se liveevenemang och se dina favoritmatcher i repris. Det kanske bästa av allt med WatchESPN är att du har möjlighet att kolla på fyra olika evenemang samtidigt helt utan problem. 

Bättre att streama SHL lagligt än gratis

Kom ihåg att även om du laddar ner ett VPN för att kunna se SHL gratis via utländska streamingsajter, är det sällan effektivt. Ett bra VPN kostar pengar, oftast ligger det i samma prisklass som ett abonnemang hos exempelvis TV4 Play. Med TV4 Play kan du dock njuta av hög upplösning och bästa kvalitet samt andra fördelar. Här finns ju inte bara sport, du kan även streama mängder av andra teveserier och filmer.

Last modified: november 8, 2023

Kommentarerna är tyvärr avstängda.

Close