Kända pokerstreamers att hålla ögonen på

Written by 4:28 e m Gaming, Streaming

Kända pokerstreamers att hålla ögonen på

Att hitta streamat innehåll från kända gamers är inget nytt fenomen, och på plattformar som Twitch har man länge kunnat ta del av kända profilers talanger och tips och trix. Denna företeelse har med åren blivit så pass vanlig att den numera återfinns även inom andra former av underhållning online, däribland poker. Oavsett om det handlar om traditionella format eller att spela snap poker online kan man följa vår tids största pokerstjärnor via deras streams när de deltar i olika turneringar och mästerskap. 

Fenomenet livestreaming

En av de största plattformarna för streaming av detta slag är föga förvånande Twitch, där majoriteten av streaming är inriktad på datorspel. Förutom spelande från datorer innefattas även spelande från olika typer av konsoler, mobiler och andra enheter och plattformen har sedan lanseringen i juni 2011 fortsatt att växa stadigt. Idag är det den största plattformen av sitt slag med över 15 miljoner användare som dagligen loggar in för att se andra spela. PewDiePie var en av våra första svenska stjärnor på plattformen med över en miljon följare på Twitch, och så mycket som 111 miljoner följare på YouTube. Han är bara en i raden av tusentals som på detta sätt gjort sig ett namn online och numera försörjer sig på sina streams tack vare samarbeten och annonsintäkter. I takt med att plattformen utvecklats har allt fler användningsområden uppstått, däribland online poker, då det utgör ett perfekt format för den som vil dela med sig av sina pokertalanger. 

Utmaningarna med streamad poker

Idag är Twitch en massiv plattform där tusentals följare dagligen får inblick i livematcher mellan några av pokervärldens största stjärnor, men det finns en hel del utmaningar då det kommer till streamad poker. Inte nog med att man måste vara en fena på spelet – en framgångsrik pokerstreamare måste även kunna hålla kontakten med sina tittare och uppdatera chatten för att lyckas. Användarna måste även sända sina streams med så kallad delay, vilket innebär att streamingen ställs in med ett par minuters försening så att motståndaren inte får chansen att se korten i realtid. 

En av de största och första – Lex Veldhuis

Ett av de absolut störst namnen inom streamad poker är enligt statistik från Twitch holländaren Lex Veldhuis, eller Alexander Bastiaan Martin Veldhuis som han egentligen heter. Han har över 295,1 biljoner följare på plattformen som han samlat på sig under de 6 år som han varit aktiv. Det nederländska proffset har efter 17 år i pokerbranschen bland annat deltagit i WSOP, och 2020 kammade Lex hem 15:e platsen i PokerStars SCOOP Main Event med en vinst på 62 620 $. En femtonde plats låter kanske inte så imponerande, men faktum är att han under detta event slog alla möjliga streamingrekord för pokerspelare med en publik på 58 799 livetittare. Han säger sig även investera omkring 100 000 $ varje månad av sina egna pengar för att kunna delta i, och streama från, några av världens tuffaste pokerturneringar. Det kan låta saftigt, men i slutet av 2021 uppgick hans vinster från livepoker till 600 000 $, och lägger man sedan till samarbeten och annonsintäkter är det föga förvånande att han kan leva på sin talang. 

Från ena sidan av pokerbordet till det andra – Flintan Hand

En annan spännande profil är EasyWithAces. Bakom användarnamnet finner man den 31-årige irländaren Flintan Hand som varit aktiv streamer sedan april 2015. Han började sin pokerkarriär som dealer innan han insåg att han kunde tjäna betydligt mer pengar på andra sidan bordet. Förutom 120,8 biljoner följare på Twitch har han suttit runt finalbordet i Irish Open i hemstaden Dublin, det vill säga samma tävling som vårt eget pokerproffs Christer Johansson gick och vann 2011. Flintan har även kammat hem titeln PokerStars SCOOP champion hela två gånger.  Han rankas frekvent i toppen bland pokerstjärnor som streamar live för att dela med sig av sina matcher med följare världen över. Enligt Flintan själv har han stora ambitioner att försätta arbeta sig upp till toppen bland de mest streamade pokerprofilerna då han anser att streaming är det perfekta redskapet för att nå  ut till och hålla kontakten med sina fans. Det är också perfekt underhållning för den som har tröttnat på hetsen kring vinter-OS, då är det bara att njuta av lite poker i världsklass istället.

Storstreamaren med sikte på WSOP – Ben Spragg

Den tredje och sista pokerstreamingstjärnan vi tar en titt på är Ben Spragg, mer känd online som Spraggy. Denna britt är väldigt aktiv på Twitch och streamar de flesta av veckas dager och verkar logga in när andan faller på. Spraggs konto är ett av de äldre inom pokerstreaming då det daterar tillbaka till 2008, och med hela 135,6 biljoner följare är hans konto det femte mest streamade pokerkontot i världen. Förutom denna bragd kommer fansen med säkerhet kunna se Ben i WSOP inom en snar framtid, ett event i från vilket han garanterat kommer streama live.

Trenden pekar rakt uppåt och visar klart och tydligt att pokerstreamingen är här för att stanna. I takt med att streamingkulturen utvecklas inom olika områden kommer vi med säkerhet kunna se fler och fler kända pokerstjärnor online. Allt fler av de ansikten vi är vana vid att se runt spelborden på stora turneringar världen över kommer med säkerhet skapa streamingkonton för att dela med sig av sina upplevelser med fansen.

Last modified: februari 18, 2022
Close