Written by 2:15 e m Okategoriserade

Live streaming: Nybörjarguiden för att streama poker live

Bild på en person, inomhus

De senaste åren har det kommer en ny form av underhållning – närmare bestämt live streaming av spel. Miljontals människor runt omkring i världen följer idag när andra spelar och streamar sitt spel i realtid på plattformar som YouTube och Twitch.

Tidigare var livestreaming främst vanligast inom action- och strategibaserade spel. Men på senare år har streaming inom poker blivit alltmer populärt. För de som har lyckats få ett stort följe på Twitch, YouTube Live eller andra streamingkanaler finns det en stor potential att tjäna pengar på sitt spelande. I vår guide kommer vi att ge dig grunderna i hur du startar din egen livestreaming och delar med oss av några viktiga tips.

Valet av livestreamade pokerspel

Det första – och ett utav de viktigaste valen – är att välja rätt typ av pokerspel. Det finns tre huvudtyper av pokerspel: Texas Hold’em, Omaha och Seven Card Stud. Varav Texas Hold’em är den mest populära pokerspel.

Det är värt att notera att valet av kortspel bör baseras på den expertis du har i spelet du vill livestreama och den nisch du vill tillgodose. Till exempel, vid en jämförelse mellan klassisk poker – antingen som bordsspel mot en dator eller Live Poker mot andra spelare – och videopoker online, så finns det några ganska tydliga skillnader. Detta trots att grunderna i de olika spelformerna ändå är desamma.

Välj den rätta spelplattformen för livestreama spel

Nästa steg är att välja vilken plattform som är bäst lämpad för din livestreaming.

Det finns många faktorer att tänka på när du väljer en plattform, vilket inkluderar bland annat:

 • Tänk på publiken på spelplattformen.
 • Undersök hur mycket du kan interagera med tittarna.
 • Kontrollera deras belöningsprogram.
 • Tänk på konkurrensen du har på spelplattformen.

När det kommer till att välja vilken streamingplattform som passar dina behov har du vanligtvis två alternativ – Twitch och YouTube Live. Nedan går vi in i detalj på varje plattform:

Twitch

Twitch är en streamingplattform som låter människor att se andra spela videospel. Plattformen lanserades år 2011 av Justin Kan och Emmett Shear, som hade avsikten att bygga en plattform som skulle drivas av dess community och ge människor möjligheten att dela sina spelupplevelser live med sina vänner. Sedan deras lansering har Twitch växt exponentiellt för att idag nå över 100 miljoner aktiva användare varje månad.

Twitch ger fler funktioner än andra streamingplattformar, som:

 • Live- chattfunktion med tittare.
 • Videouppspelning offline.
 • Robust API.
 • Största publiken.

Youtube Live

YouTube är en plattform som har funnits ett tag nu och har blivit en av de mest inflytelserika sajterna i världen. Deras live-funktion “Youtube Live” gjorde debut år 2008. Under de senaste åren har de utökat sina tjänster för att ge användare livestreamade videos

Fördelarna med Youtube-live inkluderar bland annat:

 • Det är gratis att streama på Youtube Live, medan andra plattformar tar betalt som liknande tjänster.
 • Youtube har fler funktioner som chatt och interaktiva meddelanden som inte är tillgängliga på andra plattformar.
 • Relativt lite konkurrens inom pokerkategorin just nu.

 

 

Viktig utrustning för att livestreama spel

I grund och botten beror utrustningen på vilket typ av livestreaming du vill göra. För den personen som enbart vill göra den enklaste formen räcker det att använda en iPhone eller Androidenhet.

Men om du vill ge ett professionellt intryck och satsa seriöst på plattformen behöver du rätt utrustning. Detta inkluderar bland annat en stationär dator med stort minne och bra grafikkort, stabilt internet, webbkamera med 1080p inspelningskvalitet och en bra mikrofon – så att tittarna kan höra och se dig i bra kvalitet.

Dessutom bör du även ha mjukvara som OBS Studio eller Adobe Stream som låter dig strömma ditt spelande till olika plattformar. Om du väljer Twitch kan du även använda deras eget streamingprogram, Twitch Studio.

Last modified: oktober 13, 2022
Close