Written by 8:38 f m Streaming

Streama golf från hela världen

Streama golf

Golfspelandet blir allt populärare i Sverige, inte minst att titta på tävlingar och turneringar för att följa våra svenska golfare. Oavsett hur spännande stämning det kan vara att se en golftävling på plats på golfbanan så är det inte ett måste att befinna sig på plats för att se de mest populära golfturneringarna.

Idag är det väldigt enkelt att streama golfen och se den vart du än är. Varje år samlas miljontals människor framför TV:n eller datorn världen över för att ta del av alla återkommande tävlingar och turneringar. Nedan går vi igenom hur du på enklast och snabbast sätt streamar golf så att du undviker att missa de mest spännande tävlingarna.

Se sändningarna live på TV

Många föredrar att se på golf på det gamla goda viset, nämligen på TV. Oftast är det en viss kanal som äger rättigheterna till en viss golfturnering i Sverige, så undersök om du har kanalen där turneringen kommer sändas innan du börjar överväga en streamingtjänst.

Fördelen med att följa sporten på linjär TV är att det är gratis, i den mån att du inte behöver betala för en extra streamingtjänst och betala mer än din ursprungspunkt i frågan. Detta förutsatt att den sänds på en kanal som ingår i ditt betalda TV-paket förstås.

Streama golf via dator eller mobil

Att streama golfturneringarna via en tjänst kan du göra antingen på din dator, mobil eller smart-TV. Streaming kan vara en fördel om du är på språng och exempelvis vill följa tävlingen i mobilen på bussen. Många turneringar spelas även i USA som ligger i en annan tidzon än Sverige, då kan det också vara en fördel med en streamingtjänst där du kan se tävlingen i efterhand.

Det finns många streamingtjänster i Sverige som har speciella sportpaket som du kan använda dig av. Om det sker en stor tävling eller mästerskap i världen är dessa paket oftast väl anpassade efter detta så att du enkelt kan ta del av vad du vill och inte missa något.

Bra att tänka på när du väljer streamingtjänst

Vid stora golfturneringar kan en streamingtjänst ha rättigheterna till hela turneringen och visas inte någon annanstans i Sverige. Då kan det också vara bra att ha i åtanke att olika golfturneringar kan visas hos olika streamingtjänster. När den ena turneringen tar slut kan det alltså betyda att du måste byta streamingtjänst för att följa nästa.

Men det kan även hända att golfturneringar visas på olika tjänster. Här kan det vara bra att att ha koll på turneringens upplägg samt vilka tider och tävlingar som du inte vill missa när du väljer streamingtjänst. Tjänsterna kan ha delat upp vilka tävlingar som de visar, så om tävlingarna som du verkligen inte vill missa visas fler på en viss streamingtjänst kan det vara bättre att välja den om du inte vill använda flera samtidigt.

Känner du dig osäker på om du ska välja TV eller en streamingtjänst, och i så fall vilken tjänst du ska använda kan ett alternativ vara att testa några olika, då de flesta erbjuder en gratis period för nya användare. Därefter kan du välja den som passar dig bäst.

Last modified: november 15, 2022
Close