Ljudböcker

Streama ljudböcker

Vill du hitta den bästa tjänsten för att streama ljudböcker? – Då har du kommit rätt!
Vi på Streamat listar de streamingtjänster för ljudböcker med absolut bäst utbud så att du ska slippa leta. Du kanske är ute efter ett visst typ av sortiment eller du kanske lyssnar ofta på ljudböcker och vill hitta den bästa streamingtjänsten för ljudböcker så att du kan prenumerera och få tillgång till ett brett obegränsat utbud av ljudböcker? Man skulle kunna säga att ljudböcker är vår tids nya sätt att ta del av litteratur och populariteten för tjänster för att streama ljudböcker ökar hela tiden.

Streamat jämför olika streamingtjänster för ljudböcker för att du enklare ska kunna se över den tjänsten som passar dig och dina streamingbehov bäst.  Ljudböcker är ett fantastiskt sätt att koppla av eller försvinna in i en fantasivärld med fiktiva karaktärer. Många väljer att exempelvis streama ljudböcker innan de ska sova eller en solig dag när de ligger i solstolen. Det är i dagsläget ett konstant växande intresse för ljudböcker och det börjar finnas ett allt bredare bibliotek av ljudböcker som bara väntar på att bli hörda.

Score:
9,5/10

4.75/5

Nextory kan du streama ljudböcker och läsa e-böcker obegränsat i alla abonnemang. Innan du tecknar ett abonnemang så kan du testa på tjänsten i 14 dagar gratis. Nextory pris varierar därefter och de har 3 olika abonnemang att välja mellan som ser ut på följande sätt:

     Familj: 199 – 279 kr/mån, 2-4 konton och tillgång nya böcker direkt de släpps.
     Guld: 169 kr/mån, 1 konto och tillgång till nysläppta böcker direkt de släpps.
     Silver: 139 kr/mån, 1 konto och tillgång till nysläppta böcker efter 6 mån.

Nextory har ett brett utbud av e-böcker och ljudböcker med hundratusentals olika titlar som du kan välja mellan. I appen kan du använda en funktion som innebär att du kan bok-utmana dig själv och sätta ett mål på antal böcker du ska läsa inom en utsatt tid.

 • Prova gratis i 14 dagar och kostar därefter mellan 139 – 279 kr/mån beroende på vilket abonnemang du har valt. 
 • Möjligheten att ha upp till 4 konton på en och samma prenumeration!
 • Ett utbud med hundratusentals olika titlar på ljudböcker och e-böcker.

Score:
9,3/10

4.45/5

Bookbeat har ett stort utbud av e-böcker och ljudböcker online. Du kan välja mellan ett brett utbud av kategorier med allt från romaner, biografier, fakta till gamla klassiker. De ljudböcker som BookBeat har mest fokus på är de som släpps från Bonnier men de erbjuder även annat i sitt sortiment. 

När du startar ett konto hos BookBeat så får du prova gratis i 14 dagar och du kan då bilda dig en uppfattning innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta streama ljudböcker hos dem. Om du väljer att starta ett abonnemang så är Bookbeat pris 149 kr per månad.

 • BookBeat har fokus på böcker från Bonnier, men du hittar alla typer av böcker i deras breda utbud. Du får tillgång till 10 000-tals olika ljudböcker och e-böcker. 
 • Prova gratis i 14 dagar, därefter betalar du 149 kr/mån för att fortsätta streama ljudböcker 
 • Om du har en stor familj så kostar det 49 kr ytterligare per person om du vill lägga till ett konto på ditt abonnemang. 
 • Enkel app som du enkelt hittar vad du söker i med hjälp av olika kategorier.

Score:
8,5/10

 Bokus Play är en perfekt tjänst att använda för dig som vill streama ljudböcker. Det är ett av de billigare alternativen och ger dig ändå tillgång till många av de nyare utgåvorna av ljudböcker. Appen fungerar bra både på iphone och android. Bokus play pris ligger på 89 kr/mån för en bok alternativt obegränsat lyssnande av ljudböcker för 169 kr i mån. 

 • Har ett brett utbud av ljudböcker som passar de flesta. 
 • Erbjuder rabatter på 5 % på alla köp på Bokus och 10 % för köp på Akademibokhandeln. 
 • Har en bra app som är enkel att använda och navigera sig i. 

Nackdelar: Går bara att användas av en person per familj samtidigt. Alla måste därför ha ett konto var inom familjen, så om ni är många i familjen som vill streama ljudböcker så är detta ett dyrt alternativ. 

Bokus pris: 89 kr /månad

Streama Audible

Score:
8,4/10

Audible plattform
4.35/5

Audible är en ljudbokstjänst som tillhör Amazon och har ett enormt utbud av både engelska och svenska böcker. Denna tjänst för att streama ljudböcker passar dig som gillar att variera din litteratur och gärna lyssnar på engelska också. En riktigt positiv sak med Audible är att du får ladda hem ljudboken och behålla den och behöver inte enbart streama alla ljudböcker. Det innebär att du kan dela dem med dina vänner eller lyssna på dem flera gånger.
Du kan prova på Audible 30 dagar gratis innan du väljer att binda dig till ett abonnemang. Om du väljer att starta ett abonnemang på Audible så kostar det 98 kr/mån.

 • Lågt pris (98 kr/mån) och 30 dagars prova på period. 
 • Möjlighet att ladda hem alla ljudböcker som finns på Audible. 
 • Superstort och ständigt växande utbud av ljudböcker både på engelska och svenska. 
 • Har även ett enormt utbud av podcasts. 
 • Har en högkvalitativ och enkel mobilapp.

Score:
7,6/10

5/5

Storytel är den största streamingtjänster för ljudböcker i Sverige idag och är kända för att ha en riktigt grym användarvänlig app som många användare tycker om att använda. Du kan testa på Storytel gratis i 30 dagar innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta prenumerera på tjänsten.

När du väljer att prenumerera på Storytel Unlimited så får du lyssna på hur många ljudböcker och läsa hur många e-böcker du vill så är Storytel pris  169 kr i månaden. Utbudet på Storytel är mycket brett med tusentals olika titlar. Vissa av Storytels titlar är endast funna på Storytel, vilket ger dem ett exklusivt utbud som lockar många.

 • Storytel har ett brett utbud med ljudböcker i alla olika kategorier. 
 • Kända för att ha en riktigt grym app du kan använda när du ska streama ljudböcker. 
 • Den populäraste ljudbokstjänsten vi har i Sverige!
 • När du använder Storytel så kan hela familjen lyssna på olika enheter. 
 • För att ta del av Storytel Unlimited så betalar du 169 kr/mån.

Vilken streamingtjänst för ljudböcker är bäst?

Det finns några olika aktörer som erbjuder dig att streama ljudböcker och vad som anses vara den bästa tjänsten är upp till dig. Vissa anser att priset är avgörande och vill helst ta del av gratistjänster eller så billiga som möjligt. Andra bryr sig mer om vilken typ av utbud det finns på ljudböcker för tjänsten och andra vill kanske bara lyssna på en enda författares ljudböcker.

För att du enklare ska kunna hitta rätt streamingtjänst för ljudböcker, så har vi gjort det enkelt för dig genom att samla de mest populära tjänsterna för att streama ljudböcker i Sverige. På det sättet så kan du enkelt jämföra de olika streamingtjänsterna innan du bestämmer dig för en som du vill börja använda. Det finns också olika sidor som erbjuder recensioner av olika streamingtjänster, e-böcker och ljudböcker, bland annat gaffa.se.

Är det möjligt att streama ljudböcker gratis?

Ja, många av de tjänster som du kan använda för att streama ljudböcker innebär också en testperiod så att du får möjlighet att först testa på tjänsten. Om du därefter inte önskar starta en prenumeration för att streama ljudböcker så behöver du inte göra detta.  Ofta erbjuds det en testa-på-period på 14 dagar, men även i vissa fall i hela 30 dagar som du kan nyttja tjänsten gratis.

När du prenumererar på en tjänst för att  streama ljudböcker så får du tillgång till en hel del fördelar. Bland annat så får du ta del av de absolut senaste utgåvorna av ljudböcker från många populära författare.

Hur fungerar olika ljudbokstjänster?

Ja, många av de tjänster som du kan använda för att streama ljudböcker innebär också en testperiod så att du får möjlighet att först testa på tjänsten. Om du därefter inte önskar starta en prenumeration för att streama ljudböcker så behöver du inte göra detta.  Ofta erbjuds det en testa-på-period på 14 dagar, men även i vissa fall i hela 30 dagar som du kan nyttja tjänsten gratis.

När du prenumererar på en tjänst för att  streama ljudböcker så får du tillgång till en hel del fördelar. Bland annat så får du ta del av de absolut senaste utgåvorna av ljudböcker från många populära författare.

Hur fungerar olika ljudbokstjänster?

Innan du kan börja använda en ljudbokstjänst för att streama ljudböcker så behöver du skapa ett konto på tjänsten i fråga. Alla alternativ på att streama ljudböcker som du kan använda dig av just nu i Sverige erbjuder en gratis prova på period. Innan du får denna gratisperiod så behöver du ange betalinformation och välja ett abonnemang och skapa kontot. När provperioden är slut dras pengarna från ditt konto och därefter fortsätter prenumerationen om du inte sagt något annat.

När du skapat kontot så kan du enkelt logga in i gällande app och scrolla runt bland utbudet tills du finner något som du vill lyssna på. I de flesta tjänster så kan du välja fritt och obegränsat bland det befintliga utbudet. Du har god tid på dig att prova appen och tjänsten innan provperioden är slut i de flesta fall. 

Psst.. kom ihåg!

Det kan vara bra att komma ihåg att säga upp ditt abonnemang innan testperioden är slut om du inte är nöjd eller helt enkelt bara vill byta till en annan ljudbokstjänst. Många gånger när man tar del av prova-på-perioder så glömmer man bort att man har lagt in sina kortuppgifter och därefter börjar det dras pengar. Om du inte använder och utnyttjar ditt konto så kan det isåfall dras pengar varje månad som går till spillo helt i onödan!

Last modified: december 2, 2022

Kommentarerna är tyvärr avstängda.

Close