Written by 2:06 e m Okategoriserade

Streama Premier League: Så gör du för att se Premier League på TV

Streama Premier League på tv

Streama Premier League på en och samma plats. Om du undrar hur du kan se Premier League på TV, så har du kommit rätt.

Bästa paket för att se Premier League

Viaplay Total

 • Allt från Premier League
 • NHL
 • Formel 1
 • Vintersport
 • Bundesliga
 • Golf Majors
 • UFC
 • Hela utbudet av film och serier

Allt du behöver veta om att streama Premier League

Denna guide täcker allt du behöver veta om att streama Premier League, från vilka tjänster som har rättigheterna att visa matcherna till de olika paket som finns tillgängliga. Oavsett om du vill se Premier League på TV eller streama online, kommer denna artikel att ge dig den information du behöver för en optimal tittarupplevelse.

Var kan man se Premier League i Sverige?

I Sverige har Viaplay exklusiva tv-rättigheter för Premier League-säsongen 2023/2024. Detta innebär att om du vill streama Premier League i Sverige, så är det till Viaplay du bör vända dig.

Inte nog med att de streamar alla matcher live, många sänds även på deras tv-kanaler, som V Sport Premium. Detta gör Viaplay till den centrala plattformen för alla som vill se Premier League i Sverige, både via streaming och på TV.

Om du vill kunna se samtliga Premier League-matcher, oavsett om det är på TV eller via streaming, är det alltså Viaplay som gäller. Med Viaplays totalpaket får du inte bara tillgång till Premier League, utan även en rad andra sportevenemang och underhållning.

I sammanhanget är det värt att nämna att det inte finns några officiella sätt att streama Premier League gratis, även om det finns olicensierade tjänster som påstår sig kunna göra detta. Det är dock olagligt att streama innehåll som är upphovsrättsskyddat från sådana tjänster. Så om du är ute efter gratisalternativ, bör du vara försiktig så att du inte bryter mot några upphovsrättslagar.

Viaplay har inte heller licensierat sina rättigheter till några bettingsajter. Det betyder att du inte kan se Premier League lagligt via bettingsidor i Sverige.

Streama matcherna hos Viaplay

För att streama Premier League via Viaplay krävs ett specifikt abonnemang kallat Viaplay Total. Detta paket ger dig tillgång till samtliga Premier League-matcher, samt en mängd andra sportevenemang, filmer och serier. I paketet ingår följande:

 • Premier League
 • Bundesliga
 • Formel 1
 • UFC
 • UEFA Europa League
 • UEFA Europa Conference League
 • NHL
 • Ryder Cup
 • The Open
 • Filmer och serier

När du har tecknat ditt abonnemang är det enkelt att börja se Premier League. Du kan streama matcherna direkt i din webbläsare eller via Viaplays app på diverse plattformar som smart-tv, spelkonsoler och mobila enheter. Det ger dig friheten att följa en av världens bästa fotbollsligor precis där du befinner dig, vare sig det är i soffan eller på språng.

Viaplay erbjuder även funktioner som paus och återspolning under live-sändningar, vilket kan vara särskilt användbart om du exempelvis missat matchstart. Dessutom finns det en inbyggd funktion för att se höjdpunkter och viktiga spelmoment igen.

Det är också värt att nämna att Viaplays sändningar förgylls med några av Sveriges främsta kommentatorer och experter, som ger analyser både före, under och efter matcherna. Det ger en extra dimension till din upplevelse när du följer uppgörelserna på planen.

Om du är osäker på om Viaplay är rätt tjänst för dig, så erbjuder de ofta en provperiod. Detta är en utmärkt möjlighet att testa tjänsten innan du bestämmer dig för att teckna ett abonnemang.

Premier League på TV: Kanaler och paket att hålla koll på

För den som föredrar att se Premier League på TV snarare än att streama, finns det också alternativ. I Sverige sänds många av Premier League-matcherna på tv-kanalen V Sport Premium, som är en del av Viaplay. Kanalen är tillgänglig genom flera olika tv-paket, vilket innebär att du inte nödvändigtvis behöver ett Viaplay-abonnemang för att se matcherna.

V Sport Premium finns tillgänglig hos de flesta större tv-operatörerna i Sverige. Tillgången till kanalen kan dock variera beroende på vilket tv-paket du väljer. Därför är det en god idé att kolla upp detta i förväg. Om du redan har ett tv-paket men saknar V Sport Premium, kan det ofta läggas till som en enstaka kanal eller som del av ett sportpaket.

Paket med Premier League TV i Sverige

Det finns flera olika leverantörer som erbjuder tv-paket där du kan se Premier League i Sverige. Här är en översikt över vad som erbjuds:

Telia har två huvudpaket för sportälskaren:

 • Paketet ”All Sport från Viaplay & TV4 inkl. Allsvenskan” ger dig en komplett upplevelse med sport från både Viaplay och TV4 Play, inklusive Premier League, Formel 1, NHL och mer. Dessutom kan du lägga till HBO Max utan extra kostnad.
 • Det andra paketet från Telia, ”All Sport från Viaplay”, motsvarar innehållet i Viaplay Total, inklusive golf. Detta paket låter dig följa matcherna direkt efter köp via Telia Play och Viaplay-appen.

Tele2 erbjuder ”Tele2 TV Premium”, som inkluderar Viaplay Total. Förutom Premier League får du tillgång till NHL och Formel 1. Detta paket är idealiskt för dig som vill ha en blandning av olika sporter.

Allente har paketet ”Premium: Sport och underhållning”, där du får V Sport och V Series & Film. Du kan se alla matcher från Premier League, samt få tillgång till Formel 1, Damallsvenskan i fotboll och NHL-hockey. Med Allente Premium kan du även streama Premier League och annat innehåll på mobil eller dator via Viaplay Total.

Boxer har paketet ”TV Premium”, som inkluderar Viaplay Total med tillgång till Premier League samt ett streamingpaket från Tele2 som innehåller filmer, serier och sport.

För att försäkra dig om att du inte missar någon match kan du även använda funktioner som inspelning eller påminnelser via din tv-box eller tv-operatörs app. Dessa funktioner gör det enklare att planera din tid kring matcherna.

Använd VPN: Så går det till

Att använda en VPN-tjänst (Virtual Private Network) kan vara en lösning för de som vill streama Premier League men befinner sig utanför Sverige eller i ett land där sändningarna inte är tillgängliga. En VPN låter dig nämligen ändra din virtuella plats genom att ansluta till en server i ett annat land, som Sverige, där streamingtjänsten är tillgänglig. Men det finns viktiga saker att beakta innan du väljer denna lösning.

För det första är det viktigt att förstå att användning av VPN för att kringgå geografiska restriktioner kan strida mot användaravtalet för somliga streamingtjänster. Det kan i värsta fall leda till att ditt konto stängs av.

För det andra varierar kvaliteten på VPN-tjänster avsevärt. En långsam eller opålitlig VPN kan leda till buffring och försämrad bildkvalitet, vilket naturligtvis inte är optimalt om du vill njuta av matcherna i bästa möjliga kvalitet.

Den tredje punkten att tänka på är säkerheten. Välj en VPN-tjänst med stark kryptering för att skydda din integritet och data.

Varför streamar så många Premier League?

Premier League är en av världens mest populära fotbollsligor, och intresset för att se matcherna i Sverige är enormt. Det stora intresset har funnits med ända sedan Tipsextra började sändas på svensk tv, där de visade en Premier League-match i veckan. Som tur är, för alla intresserade, är det i dag betydligt enklare att se allt från ligan.

En av de främsta anledningarna till att så många svenskar intresserar sig för just Premier League är den höga kvaliteten på spelet. Ligan lockar några av de bästa talangerna och stjärnorna från hela världen, vilket i sin tur ger en oslagbar nivå på underhållningen.

En annan faktor är bekvämligheten som kommer med att kunna streama matcher. Med dagens teknologi är det möjligt att se Premier League oavsett var du är, förutsatt att du har en internetanslutning. Detta gör det lätt att följa ditt favoritlag eller specifika spelare, även om du inte sitter hemma framför TV:n.

Den sociala aspekten är också viktig. Premier League är mer än bara fotboll, det handlar om gemenskap. Att streama matcherna ger dig möjlighet att dela upplevelsen med vänner och familj, eller att engagera dig i diskussioner med andra supportrar online. Detta skapar en känsla av samhörighet som förstärker hela tittarupplevelsen.

Spänningen kommer förstås i grunden av den intensiva konkurrensen i ligan. Varje match kan vara avgörande och med 20 lag finns det alltid något på spel. Det gör varje match till en potentiell rysare.

Så spelas ligan

Premier League spelas mellan augusti och maj. Under dessa månader gör de 20 lagen upp om att vinna den åtråvärda pokalen. Varje lag möter varandra två gånger – en gång på hemmaplan och bortaplan. Vinner man matchen får man tre poäng, spelar man oavgjort får båda lagen en poäng och vid förlust får man noll poäng.

De som samlat ihop flest poäng vid säsongens slut vinner ligan. Men för de som slutar bakom segrarna går inte helt lottlösa ur säsongen. Lag 2–4 får säkrar, tillsammans med ettan, spel i UEFA Champions League den efterföljande säsongen. Lag 5–6 spelar i UEFA Europa League säsongen därpå och lag 7 säkrar spel i UEFA Europa Conference League. De tre lag som slutar sist i tabellen degraderas till den engelska andradivisionen, Championship.

Vill du se mer fotboll? Läs vår guide om hur du streamar Allsvenskan.

Last modified: november 8, 2023
Close