Streama SHL gratis i Sverige – Så gör du!

Streama SHL gratis i Sverige!

Streama SHL Gratis. Undvik att missa viktiga SHL matcher genom att hitta den bästa SHL Stream och se all action live istället  För dig som älskar fartfylld och spännande hockey finns det olika alternativ att titta.  Vi hjälper dig hitta de bästa SHL Stream som finns att erbjuda – både gratis och betalalternativ.

Bästa paket för att streama SHL

Tv4 Play+ Sport Total

 • Allt från SHL och Hockeyallsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Så kan du streama SHL gratis

I dag är det Tv4 som äger rättigheterna att visa SHL på tv. Ett fåtal av matcherna, ofta någon av lördagsmatcherna, visas i Tv4 på linjär-tv. Om du har Tv4 i ditt nuvarande tv-paket kan du därför ofta se enstaka matcher gratis i din tv. Men vill du kunna streama alla matcher krävs en annan lösning – Tv4 Play. Via denna streamingtjänst kan du se samtliga matcher från SHL, från både grundserien och slutspelet.

Det finns också sätt att streama SHL gratis. Dessa går vi igenom längre ner i denna artikel. Men låt oss börja med att titta närmre på hur du streamar SHL hos Tv4 – det, enligt oss, bästa alternativet för hockeyälskare.

Streama SHL hos Tv4

Av de populära streamingtjänsterna som erbjuds i Sverige är Tv4 Play, tidigare Cmore, utan tvekan ett av de bästa alternativen för att streama SHL och för att kunna se livehockey. Tv4 har nämligen köpt upp fler rättigheter gällande svensk sport än någon annan aktör. Med andra ord har du möjlighet att njuta av såväl SHL som Hockeyallsvenskan.

Givetvis finns även mängder av andra sporter här också, som Allsvenskan och Superettan i fotboll. Under den period som Tv4 har rättigheterna till SHL stream och Hockeyallsvenskan kommer de även att vara det enda bolaget som du kan streama dessa sporter helt lagligt hos.

Det är egentligen inte särskilt konstigt att Tv4 är en så pass populär tjänst som det är. I stället för att fulstreama SHL kan du för en månadsbetalning streama fritt hur mycket du vill. Att köpa in så många sporträttigheter som Tv4 gjort, kostar otroligt mycket pengar. Med andra ord hade det varit omöjligt för streamingsajten att vara gratis.

När du vill se SHL via stream innebär det att du kan se precis alla matcher om du så önskar och dessutom under varje omgång. Därtill får du uppleva fler fördelar, som svenska kommentatorer och experter som gör upplevelsen ännu bättre.

Streama SHL på Tv4 Play – välj det paket som passar dig

Om du vill streama SHL på Tv4 finns flera olika paket att välja bland, från billigare till dyrare alternativ. Nedan går vi igenom de två paket som gör det möjligt att se SHL på tv och vad de innehåller.

Tv4 Play+ Sport Total

Tv4 Play+ Sport Total är det enda paketet som låter dig streama samtliga matcher i SHL. Här får du tillgång till hela Tv4:s utbud inklusive samtliga SHL-sändningar utan reklam. Dessutom ingår följande:

 • Allt från SHL & Hockeyallsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Tv4 Play+ Sport

I paketet Tv4 Play+ Sport får du tillgång till massor av sport och en rad sportkanaler från Tv4. Dock kommer du inte kunna streama SHL i sin helhet. I stället kan du se SHL på tv via kanalerna Tv4 och Sportkanalen, som ingår i paketet. Dessutom ingår följande:

 • Allt från Tv4 Play+ utan reklam
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 13 tv-kanaler, inklusive Tv4 Fotboll, Tv4 Motor och Tv4 Tennis

Streama SHL - Detta bör du veta!

Om du inte känner att du vill eller kan lägga pengarna på ett abonnemang hos Tv4 finns det faktiskt andra alternativ för att streama SHL gratis. Ett sätt att komma runt priserna för ett streamingabonnemang är genom att streama SHL på andra sidor.

Exempelvis bettingsajter som Unibet eller Bet365. Du behöver förvisso skapa ett konto, men du kan själv välja om du ska betta eller inte. Ett utmärkt sätt att se SHL stream gratis. Gillar du dessutom extra spänning är det dessutom möjligt att spela på dina favoritlag och ha möjlighet att tjäna en hacka.

En annan sajt du kan komma åt SHL Stream, samt annan sport gratis hos är amerikanska sajten WatchESPN. Det går dock inte att använda sajten om du inte befinner dig USA, något du enkelt tar dig runt genom att använda ett VPN. WatchESPN är en liveströmningsplattform där du kan streama SHL, NHL och andra sporter gratis,  Här kan du även se liveevenemang och se dina favoritmatcher i repris. Det kanske bästa av allt med WatchESPN är att du har möjlighet att kolla på fyra olika evenemang samtidigt helt utan problem. 

Det kan kännas lockande att hitta en sajt som erbjuder dig att streama SHL gratis, men dessvärre är de flesta ”gratissajter” olagliga. De lägger upp innehåll som de inte har rättigheterna till. Den enda sajten som kommer kunna visa samtliga SHL-matcher lagligt under säsongen, är Tv4. Men hur fungerar det rent konkret att streama SHL? Vilka SHL streams går att lita på? 

Vanligtvis förvärvarar ett bolag (som Tv4) rättigheterna för en viss liga. När de väl köpt upp rättigheterna ar de därefter tillåtelse att lägga upp matcherna för sina kunder. De kan antingen lägga upp innehållet gratis eller ta betalt. Eftersom rättigheter till ligor kostar mycket pengar tar dock de allra flesta streamingtjänster betalt. Och för tittare, hur streamar man hos Tv4 då?

Det är enkelt att använda streamingsajter som Tv4 eftersom du endast behöver skapa ett konto, välja ett abonnemang och sedan kan du streama hur mycket teveserier, matcher och filmer du vill. Om du inte har ett konto hos Tv4/Cmore sedan tidigare har du möjlighet att ta del av bra välkomsterbjudande. Det kan handla om ett lägre månadspris eller att du får använda tjänsten helt gratis i några veckor innan du bestämmer dig.

SHL Play - Missa inget!

SHL Play är ett perfekt ställe för dig som kanske missat en SHL stream eller snabbt vill gå tillbaka och kolla på matchens höjdpunkter. Du kan även via tjänsten SHL Play lyssna på intervjuer samt presskonferenser för att hålla dig konstant uppdaterad under hela SHL-säsongen. Allt material klipps ihop direkt efter matchen och finns att tillgå på SHL.se hemsida. 

SHL - Hur fungerar ligan?

SHL är den största och bästa ligan för svensk hockey. I den här ligan spelar de 14 bästa lagen och SHL är, förutom i Sverige, även en högt rankad liga internationellt. I SHL har det fötts otroligt många stjärnor varav flera av dessa har tagit sig vidare över Atlanten för att spela i NHL. De allra flesta svenska hockeyproffs som spelar i NHL har sin bakgrund i just SHL.

SHL:s grundserie avgörs över 52 omgångar, där varje lag möter varandra flera gånger – både på hemma- och bortaplan. Efter dessa matcher (seriespel) har man korat en serievinnare. När grundserien är färdig kommer det bästa av allt, slutspelet. Detta är vad vi tittare alltid väntar på, den mest spännande stunden. Allt detta kan du se genom att streama SHL hos lagliga streamingsajter.

I åttondelsfinalen, alltså slutspelets första del, spelar grundseriens sjunde lag mot det tionde, och det åttonde mot det nionde. Här behöver lagen få bäst av tre matcher för att gå vidare. Alltså är det de två lagen som först vinner två matcher som går vidare till kvartsfinalerna.

I kvartsfinalen drygar man ut matcherna till bäst av sju i stället för tre (toppen för oss som älskar att kolla på matcherna). Lagen behöver alltså vinna minst fyra matcher för att ta sig vidare. Detsamma gäller i semifinal och final, till dess att en SM-guldvinnare har korats.

Streama SHL – Svenska Hockeyligan

Fram till år 2013 kallades SHL för Elitserien men efter att Svenska Ishockeyförbundet förändrade en del av det svenska hockeysystemet bytte de alltså namn till SHL. SHL är alltså den högsta nivån för ishockey i Sverige, här spelar de absolut bästa lagen.

Ligan har funnits sedan 1975 och består av 14 lag som totalt spelar 52 omgångar. Därefter följer ett slutspel med de sista åtta bästa lagen. Det lag som vinner slutspelet blir krönta som mästare i ishockey och får även ett pris i form av Le Mat-pokalen. Denna pokal är den officiella SM-pokalen.

Ishockey är en omåttligt populär sport i Sverige och mycket beror på att sporten är väldigt spännande. Om en match blir oavgjord kommer endast tre spelare från varje lag att mötas i en så kallad ”sudden death”-förlängning.

Förlängningen är bara fem minuter, vilket som du förstår blir extremt nervkittlande minuter. Om inget av lagen gör mål avslutas matchen med straffar. Lagen turas då om att lägga tre straffar var. Precis som i fotboll är det laget med flest mål som vinner matchen.

SHL Stream lagligt

Det du bör tänka på när du är på jakt efter en SHL stream är att om den är gratis kommer det med många risker. Kom ihåg att även om du laddar ner ett VPN för att kunna se SHL gratis via utländska streamingsajter, är det sällan effektivt.

Ett bra VPN kostar pengar, oftast ligger det i samma prisklass som ett abonnemang hos exempelvis Tv4 Play. Med Tv4 Play kan du dock njuta av hög upplösning och bästa kvalitet samt andra fördelar. Här finns ju inte bara sport, du kan även streama mängder av tv-serier och filmer.

Om du väljer att teckna abonnemanget ”Tv4 Play+ Sport Total” ingår:

 • Allt från SHL och Hockeyallsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Slutspel i SHL

De lag som tar sig vidare till slutspel i SHL, är de lag som placerar sig topp 10 i tabellen efter att grundseriens 52 omgångar är färdigspelade. Det lag som slutar på förstaplats i tabellen får inte bara hemmaplansfördel genom hela slutspelet, de får dessutom en segerbonus på så mycket som en miljon kronor. 

Efter att grundserien är färdig börjar slutspelet. Här är det endast de sex bästa lagen omedelbart går vidare till slutspel och resterande lag måste fortsätta spela i åttondelsfinaler. Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher, medan resterande serier spelas i bäst av sju matcher.

De lag som förlorar i åttondelsfinalerna är ute från tävlingssäsongen. Samma princip gäller i resten av slutspelet, och de som vinner finalen kan titulera sig svenska mästare.

De två lag som placerar sig längst ner i grundserietabellen får möta varandra i ett kval – om bäst av sju matcher – för att hålla sig kvar i ligan. Förloraren elimineras till HockeyAllsvenskan.

Såväl SM-slutspelet i SHL som kvalet till HockeyAllsvenskan går även det att streama via Tv4 Play.

Svensk Hockey - Fun Facts

Svensk hockey har varit populärt under lång tid. SHL grundades redan år 1975, men hette till och med 2013 ”Elitserien”. Under åren har ligan alltid omgärdats av mängder av fans och entusiaster.

Visste du tex att att SM-titlar har delats ut sedan 1992?

De klubblag som varit mest framgångsrika är Djurgården, som kammat hem flest SM-guld genom åren.

Men även om Djurgården alltid hört till ett av de bästa lagen har de faktiskt halkat efter en hel del under senare år.

Brynäs ligger tight efter Djurgården sett till antalet SM-titlar och på plats nummer tre ligger Färjestad.

Läs om NBA streaming här!

Last modified: november 8, 2023

Kommentarerna är tyvärr avstängda.

Close