Written by 9:30 f m Sport

Streama Superettan: Så ser du Superettan på tv och stream

Streama Superettan gratis

Streama Superettan enkelt och smidigt! Här går vi igenom de olika metoder som finns för att se matcherna på såväl tv som stream – och några av dem är till och med gratis. Läs vidare för att inte missa en sekund av spänningen.

Bästa paket för Superettan stream

Tv4 Play logo

Tv4 Play+ Sport Total

 • Superettan & Allsvenskan från Discovery+
 • SHL & HockeyAllsvenskan
 • UEFA Champions League
 • Serie A & La Liga
 • Svenska Cupen
 • NFL
 • NBA

Superettan är en av de mest populära fotbollsligorna i Sverige. Kampen om vilka lag som ska ta steget upp till Allsvenskan engagerar mängder av svenskar. Är du en av dem? Läs då vår guide till hur du gör för att streama matcherna på bästa sätt.

Oavsett om du är ett inbitet fotbollsfan eller bara vill följa några enstaka matcher, ger den här artikeln dig all information du behöver för att se Superettan på tv och stream. Du får detaljer om sändningarna samt tips för gratis streaming och alternativa sändningsvägar.

Streama Superettan här

Att streama Superettan på Tv4Play, via Discovery+, är ett av de tillgängliga alternativen för dig som inte vill missa en enda minut av spänningen. Det är Discovery+ som äger rättigheterna till att sända Superettan, men genom ett samarbetsavtal med Tv4 Play visar även denna streamingtjänst matcherna.

Via Discovery+ ger Tv4Play en omfattande tillgång till samtliga matcher, och du kan både se dem live och i efterhand. Med ett användarvänligt gränssnitt och möjlighet att titta från flera enheter, kan du enkelt se matcherna på tv, dator, mobil och surfplatta.

Tv4Play erbjuder två olika prenumerationspaket för dig som vill streama sport. Nedan går vi igenom vad de både paketen innehåller.

Tv4 Play+ Sport

Tv4 Play+ Sport är det billigare av de två alternativen. Trots den billigare månadssumman får du med detta paket tillgång till en rad ligor, matcher och evenemang. Bland annat ingår följande:

Tv4 Play+ Sport Total

För den riktige sportfantasten finns Tv4 Play+ Sport Total som ett alternativ. Med detta paket kan du se allt vad denna streamingtjänst har att erbjuda. Här får du tillgång till allt som ingår i Tv4 Play+ Sport, men också detta:

Var kan du se Superettan på tv?

För dig som hellre vill se Superettan på tv, i stället för via stream, finns även här alternativ. Då det är Discovery+ som sitter på rättigheterna har de även möjlighet att visa matcherna på Kanal 5, som ägs av just Discovery. I Discoverys kanaler ingår bland annat även Kanal 9 och Kanal 11.

Vilka matcher som sänds, och i vilken kanal, kan variera. Om du är intresserad av att se en specifik match bör du därför vända dig till din tv-tablå för att se om matchen sänds på tv eller inte.

Kom ihåg att det är långt ifrån alla matcher som sänds via traditionell tv. För fullständig tillgång till ligans matcher rekommenderas du alltså teckna ett streamingabonnemang. Där har du möjlighet att se alla matcher under hela säsongen.

Streama Superettan gratis: Upptäck kostnadsfria möjligheter

Vill du inte teckna ett abonnemang för streaming? I dag finns faktiskt möjligheten att streama Superettan gratis. Detta kan vara ett bra alternativ för den som inte känner sig redo att binda sig till en prenumeration eller som endast vill se en enstaka match.

Ett alternativ för att se matcherna gratis är att vända dig till bettingsajter. En del spelsidor har nämligen tillskansat sig rättigheterna till att visa matcher i realtid. Att registrera sig på en bettingsida är gratis, men för att se matcherna kan ibland krävas att du gör en insättning till ditt spelkonto. I många fall handlar det om summor omkring 50 kronor, vilket gör detta till ett billigt alternativ.

Innan du väljer detta alternativ bör du dock vara medveten om att sändningarna på bettingsidor i regel inte håller samma kvalitet som på streamingtjänsterna. Bildkvalitén kan variera, och du får ofta inte tillgång till studiosändningarna inför och efter matcherna. Det är inte heller alltid du kan se matcherna med kommentatorer.

För bästa möjliga streamingupplevelse rekommenderas du alltså teckna ett abonnemang hos en streamingtjänst. Där kan du vara säker på att du får se allt från Superettan, inklusive för- och eftersnack, i högsta kvalitet.

Steg för steg: sätt upp din Superettan stream

Att sätta upp din Superettan stream behöver inte vara komplicerat. Med rätt vägledning kan du snabbt komma i gång och se dina favoritmatcher. Följ bara några enkla steg:

 1. Välj streamingtjänst: Börja med att bestämma dig för vilken streamingtjänst du vill använda. Discovery+ och Tv4Play är två av de främsta alternativen.
 2. Välj prenumerationspaket: Om det finns olika paketalternativ, välj det som bäst passar dina behov och som ger dig tillgång till de sporter och ligor du är intresserad av.

 3. Skapa ett konto: Registrera ett konto på den valda plattformen. Här behöver du ange information om dig själv och din betalningsmetod.

 4. Installera nödvändig programvara: Ladda ner och installera eventuella appar på din smart-TV, dator, smartphone eller surfplatta. Ofta kan du även streama direkt i webbläsaren.

 5. Anslut till matchen: När du är inloggad och redo navigerar du till sportsektionen på din valda plattform. Välj den match du är intresserad av att se och börja streama.

FAQ – Vanliga frågor

I vår FAQ-sektion har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna för att göra din streamingupplevelse så smidig och njutbar som möjligt.

Kan jag streama Superettan på mer än en enhet samtidigt?

Ja, beroende på din abonnemangsplan kan du ofta streama på flera enheter samtidigt. Kontrollera användarvillkoren för din tjänst för att se hur många samtidiga strömmar som tillåts.

Behöver jag en specifik internethastighet för att streama Superettan utan avbrott?

Ja, för en stabil och högkvalitativ streamingupplevelse rekommenderas en minimihastighet på 5Mbps för HD-kvalitet. För strömmar i lägre kvalitet kan 3Mbps vara tillräckligt.

Finns det någon möjlighet att se matcherna i efterhand om jag missar dem live?

Många streamingtjänster erbjuder återuppspelning och höjdpunkter av matcher kort efter att de avslutats. Kontrollera din tjänsts tillgänglighet för dessa funktioner så att du inte missar någon action.

Kan jag använda VPN för att streama Superettan om jag befinner mig utanför Sverige?

VPN kan hjälpa dig att kringgå geografiska begränsningar genom att ge dig en svensk IP-adress. Kom dock ihåg att detta kan strida mot din streamingtjänsts regler. Kontrollera om VPN är tillåtet innan du börjar använda denna metod.

Last modified: februari 15, 2024
Close