Din guide i streaming-världen

Twitch – Topp 10 mest populära Twitch Streamers under 2020

Det råder ingen tvekan om att Twitch är en omåttligt populär livestreamingtjänst på nätet. Här samlas miljontals människor för att streama när grymma spelare livestreamar sitt game eller för att själv producera innehåll till Twitch. 

Twitch grundades under 2011 och har sedan dess blivit omåttligt populärt bland spelare. Plattformen är utformad för direktsänd videosteaming och man kan både titta och själv producera innehåll här. Förutom konsolspel är Twitch även populära för emulatorer, mobilspel och brädspel. Grundarna till plattformen är Justin Kan och Emmett Shear. Twitch har gått bra ända sedan plattformen lanserades, dock ryktades det att Twitch såldes till Google för en miljard dollar under 2014. Men det stämmer inte då Twitch köptes upp av Amazon för cirka 970 miljoner dollar.
Streamingtjänsten Twitch går ut på att en person filmar sig själv och sitt exempelvis spel. Alla som följer livestreamen på Twitch kan då donera pengar. Vilket gör att man enkelt kan tjäna pengar om man är duktig och har samlat ihop många följare eller subscribers. 

Om du själv är en gamer och lägger upp material hos Twitch, eller om du kanske gillar att kolla in några av världens bästa gamers streama live, bör du fortsätta läsa. Här har vi sammanställt en lista med de topp 10 mest populära och kända Twitchstreamers i världen – Enjoy!

1. Ninja – Richard Tyler Blevins

Vi måste såklart börja med stjärnan av alla – Richard Tyler Blevins, mer känd som Ninja. Ninja är en av Twitch:s mest streamade spelare med över 14 miljoner följare. Han blev uppmärksammad när han började spela Halo 3 och sedan känd efter att han börjat spela Fortnite Battle Royale. Richard är född 1991 och är idag en av världens största livestreamare, professionell Youtuber och gamer. Ninja har även i dagsläget 24 miljoner subscribers på sin Youtube kanal. Efter 2019 bytte Ninja plattform och började istället att livestreama sitt spel hos Mixer. Dock har Microsoft konfirmerat att Mixer kommer stängas ner, så förhoppningsvis återvänder även Ninja till Twitch inom kort. Ninja är utan tvekan en av världens mest populära gamers och tjänar ungefär fyra miljoner kronor i månaden på att spela. Han har varit spelare hos såväl Cloud9 som hos Liquid samt Luminosity Gaming. Trots att Ninja är mest känd för sitt Fortnite-spel började karriären med andra sorters spel, bland annat PUBG och H1Z1.

2. Tfue – Turner Tenney

En annan stor spelare hos Twitch är ingen mindre än Turner Tenney, mer känd som Tfue. Han är en professionell Fortnitespelare samt Youtuber. Tidigare var Tfue medlem hos Faze Clan, en e-sportsorganisation med flertalet professionella spelare. Dock skickade Tfue in en stämningsansökan eftersom det uppdagades att kontraktet var olagligt och att Faze Clan tagit ut en stor del av Tfue:s lön. På sin Youtubekanal har Tfue över 11 miljoner prenumeranter och drygt fem miljoner följare på Twitch under sin kanal Tfue. Tfue har flera gånger vunnit stora turneringar, bland annat SuperGames Charity Tournament där professionella gamers tillsammans med kändisar spelade för att samla ihop pengar till välgörenhet. Men trots det goda har även Tfue hamnat i en del blåsväder. Som under 2018, när han slängde sig med rasistiska uttryck. Konsekvensen skulle bli att Tfue blev bannad under 30 dagar. Dock upphävdes avstängningen efter att Twitch granskat det rasistiska ord/orden som Tfue sagt, då man sedan insett att ordet inte använts på ett rasistiskt sett.

3. Shroud – Michael Grzesiek

Polsk-kanadensaren Michael Grzesiek, mer känd som Shroud, är en professionell streamer som framförallt blivit uppmärksammad av sitt CS-spel (Counterstrike) där han många gånger kallats för världens bästa skytt (i spelvärlden). Under 2019 vann Shroud Esports Award i kategorin Content Creator of the Year. På sin Youtubekanal har Shroud varit aktiv sedan 2014 och har idag över sex miljoner prenumeranter. På sin Youtube lägger Shroud upp gamingvideor där han visar roliga moment under spelets gång. Sett som spelare utmärker sig Shroud med att främst spela första-hands-skjutare samt olika Battle Royale spel. Han blev dock vida känd när han blev en del av Cloud9:s CS:GO lag. Han skrev kontrakt med Cloud9 under 2014 men lämnade alltså både laget och organisationen under 2018. Shroud har även varit med och medverkat i turneringen ESL Pro League.

4. Myth – Twitch

Myth, ännu en mästare hos Twitch, är en känd CoD-spelare som spelat teve- och datorspel sedan han bara var två, tre år. Hans riktiga namn är Ali Kabbani och han är från USA. Själva gamer-namnet ”Myth” kommer från det första spelet som han introducerades till, Halo, som han spelade tillsammans med sina bröder. När Fortnite släpptes under 2017 var Myth inte sen med att haka på tåget. Under de sista skolåren spelade Myth mestadels League of Legends (LOL), ett spel han mästrade totalt innan han sedan övergick till Fortnite. Innan Myth blev en av Twitch:s största streamers, spelade han mestadels hos Paragon, en sida som liknar Twitch. Innan Myths karriär tog fart hade han inte mycket stöttning från sin familj om att följa sina streamingdrömmar. Tvärtom satte sig hans mamma emot beslutet då hon inte för något i världen kunde förstå varför hennes son skulle hoppa av skolan för att spela tevespel. Efter alla framgångar har dock familjen accepterat att Myth vill jobba som professionell gamer.

5. Riot Games – Twitch

Nästa toppstreamare hos Twitch är ingen mindre än Riot Games, som till skillnad från övriga namn på listan, är en spelutvecklare och inte en enskild gamer. Riot Games är en spelutvecklare från USA som grundades 2006 i Kalifornien. Idag har Riot Games kontor över hela världen, bland annat på Irland, i Sydkorea, Brasilien och Australien. Grundarna till Riot Games är Brandon Beck och Marc Merrill, två gamla rumskamrater som även dem är aktiva spelare, under namnen Ryze och Tryndamere. Förutom att Riot Games är spelutvecklare är de även anordnare av den prestigefyllda League of Legends World Championship i Los Angeles. Dessutom är det Riot Games som utvecklat det populära League of Legends och ligger även bakom Teamfight Tactics, Valorant samt flertalet minispel som Astro Teemo och Cho’Gath Eats the World.

6. Dakotaz – Twitch

Dakotaz är en annan storfavorit på Twitch, en spelare vars riktiga namn är Brett Hoffman. Brett föddes 1986 och är idag mest känd som just Dakotaz. Förutom att han är en av de största Twith-streamers är han även en professionell Youtuber. För dig som gillar att följa spelare med aktivt konto är Dakotaz ett bra alternativ. Förutom att han streamar hos Twitch i stort sett alla dagar i veckan, lägger han dessutom upp videor på Youtube nästan varje dag. Brett är dessutom inte den enda i familjen som blivit stora streamers online. Även tvillingbrodern är en stor Twitch-spelare där han går under namnet Drnkie.

7. Timthetatman – Twitch

Timothy John Betar, bättre känd som Timthetatman, är en amerikansk Twitch-streamare som spelat hos Twitch sedan 2012. Under åren som Twitch-profil har Timthetatman lyckats få ihop fem miljoner följare. Spelen som liras mest är Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite samt World of Warcraft. Även om Timthetatman inte har världens största Youtube-kanal så är han aktiv där också. Med 1,2 miljoner prenumeranter och med över 111 000 000 visningar på sina videor så går det hyffsat bra även på Youtube. Timothy älskar inte bara spel, han är dessutom engagerad i välgörenhet. Som den gången han skapade en donation hos Twitch och drog in närmare en miljon kronor på mindre än fyra timmar. 

8. Summit1g – Twitch

Jaryd Russell Lazar, känd hos Twitch som Summit1g, är en amerikansk streamer på 33 år. Trots sin ringa ålder har han redan hunnit bli pensionerad Counter-Strike-spelare. Tidigare spelade han CS för e-sportslagen A51 och Mythic. Efter att han pensionerat sig som CS-spelare övergick Summit1g till Twitch där han förvisso fortsatte spela CS:GO men även WarZ. Under 2017 blev Summit1g extra uppmärksammad då han gick om konkurrenten Tom ”Syndicate” Cassell i följarantal på Twitch. Följande år gick han även om Riot Gaming och blev då den streamare hos Twitch med flest följare. Senaste nyheten är att Summit1g under 2020 skrev på kontrakt med Twitch samt att han i dagsläget är den sjätte mest följda streamaren hos plattformen.

9. Dr Disrespect – Tillfälligt bannad

Dr Disrespect är ytterligare en stor spelare online, dock är han i nuläget bannad från Twitch. Rykten säger att Dr Disrespect, vars riktiga namn är Herschel Beahm IV, brutit mot integritetslagen då han filmat personer och lagt upp online, utan deras godkännande. Innan Dr Disrespect blev bannad hade han så många som fyra miljoner följare hos Twitch, vilket gör honom till en av de största Twitch-spelarna. Vad som gör Dr Disrespect så populär hos Twitch beror på hans karaktär. Till skillnad från många andra stora streamers hos Twitch, är Dr Disrespects spel inte nödvändigtvis det mest professionella. Dock har han blivit omåttligt populär för att vara en riktig underhållare i sina videor.

10. tsm_daequan – Twitch

Sist men inte minst har vi tsm_daequan, vars riktiga namn är Daequan Loco. Den här streamaren är inte vem som helst, utan tsm_daequan är en av Twitchs största användare med över tre miljoner följare på plattformen. Förutom att han är aktiv Fortnitespelare hos Twitch är han även stor på andra kanaler, som Youtube där hans kanal har 4,5 miljoner prenumeranter. Eller på hans Instagram där han har fyra miljoner följare. Tsm_daequan har en lång historia inom tävlingsspelande, bland annat har han lirat Destiny 1 PvP, Smite och Black Desert Online. Efter att Daequan började spela Fortnite startade han i samma vända sin Youtubekanal, som blev helt dedikerad åt just Fortnite. Under 2018 blev han dessutom medlem i TSM Fortnite laget. Senare samma år satte Daequan nytt rekord i Fortnite för att ha dödas flest karaktärer i spelet (39 stycken). 

Exit mobile version