Streama UFC Gratis

Streama UFC Gratis

Älskar du också MMA? Det finns bra möjligheter att se UFC live stream hos både betalsidor och gratissidor. Till exempel köpte Viaplay upp rättigheterna för att få visa UFC i Sverige under 2016 och fram till 2020. För dig som vill streama UFC finns även andra sätt att se matcherna live. Bland annat via diverse bettingsajter. Vi går in på det längre ner i texten.

MMA har i stort sett samma struktur som proffsboxning, men vissa saker skiljer sporterna åt. Inom bägge sporter finns det flera organisationer som håll i galor under året. Inom proffsboxning finns det flertalet jämnstarka organisationer, men inom MMA finns det egentligen bara en organisation som det pratas om, UFC. UFC är en förkortning för The Ultimate Fighting Championship. Här spelar endast de bästa och största proffsen inom MMA.

I UFC tävlar drygt 400 kontrakterade spelare. Detta betyder i kort att spelarna inte får spela för någon annan organisation än UFC, tills deras avtal är över. Man delar upp samtliga spelare i UFC i viktklasser (totalt nio stycken). Vikterna sträcker sig från flugvikt på under 56 kilo upp till tungviktare på 120 kilo. Man har dessutom infört en bantamsviktdivision för kvinnliga fighters som ligger på under 61 kilo. 

I varje viktklass finns en mästare som måste försvara sin position. Om man jämför UFC med många andra lagsporter finns det inget seriespel i UFC. Vem som ska utmana mästarna är alltså upp till arrangörerna att välja.

UFC – Vår favorit kampsport

UFC har funnits redan sedan 1993 och härstammar från Las Vegas. Det är väldigt stor skillnad på UFC efter 1993 och innan. Idag spelas matcher i en bur som kallas för oktagonen (formen är åttahörnig). Sporten växer lavinartat och expanderar ständigt till nya länder. Under 2013 hade sporten så många som 32 galor i flertalet länder, bland annat USA, Sverige, Japan och Australien. Man vill expandera sporten till nivå av fotboll, något man gör genom att ständigt introducera UFC till nya länder. 

Här kan du streama UFC gratis

När det kommer till att streama UFC gratis och andra sporter är bettingsajter ofta ett bra tips. För att se MMA stream gratis behöver du vanligtvis bara skapa ett konto hos spelbolaget, möjligtvis sätta in några kronor på ditt spelkonto (dock är detta inte alltid tvunget) och sedan har du tillgång till UFC streams. Ett annat sätt för att kunna streama UFC gratis är genom sidan Allwrestling.live. Här samlar man nämligen nya matcher veckovis från såväl WWE, TNA, ROH och UFC. Ett tips kan vara att använda VPN om du streamar ifrån den sidan.

Eftersom det är Viaplay som köpt upp rättigheterna för att få visa UFC i Sverige är dem också det enda riktigt bra alternativet. Här visas alla matcher, och som vi vet är det väldigt många. Detta är ju även något av det bästa med UFC att det under turneringarna spelas otroligt många matcher samtidigt. Du kan flippa mellan olika kanaler samtidigt för att se matcherna. 

Ett annat knep för att kunna streama UFC gratis är genom olika tevekanaler. Dock behöver du vända dig utanför Sverige för att hitta bra sådana. Om du hittat utländska tevekanaler kan du få åtkomst till dessa genom att använda dig av ett VPN. Detta är ett virtuellt privat nätverk som gömmer din aktivitet på nätet. Du kan även via ditt VPN lura internet till att tro att du befinner dig i ett annat land och surfar. Detta kan vara fördelaktigt om du vill kunna se UFC stream från amerikanska tevekanaler. 

Det kan vara svårt att streama boxning gratis, särskilt om du vill se allt live och i hög kvalitet. Då är det oftast bäst att investera i ett abonnemang hos Viaplay. 

Streama UFC hos Unibet

 

Som vi nämnt i texten finns flera alternativ för att se UFC och förutom Viaplay är även Unibet ett bra alternativ. Unibet är ingen tevekanal utan en bettingsajt. Fördelen är att du endast behöver registrera ett konto hos spelsajten samt minst en krona på kontot. Med andra ord kan du live streama UFC för priset av en enda krona, inte helt fel. Andra fördelar med just Unibet är att du kan kolla på MMA i såväl datorn som mobilen och surfplattan.

Så är reglerna för UFC

Innan du börjar streama boxning gratis är det såklart kul om du vet exakt vilka regler som gäller. På så vis kan du lättare engagera dig i fighten. Reglerna för UFC bestämdes från början av New Jersey State Athletic Control Board. I UFC kallas matcherna för ronder och en rond är fem minuter lång. Mellan varje rond får deltagarna även en minuts paus. För titelmatcher gäller fem ronder och för övriga matcher gäller tre ronder.

Deltagarna i UFC får ha på sig kortbyxor, tandsskydd, handskar och suspensoar, samtliga delar av utrustningen måste vara godkänd. Handskarna som får användas ska vara designade för att skydda handen, men de får exempelvis inte vara formade på ett sätt som ger ökad kraft till slagen. Under själva matchen dyker det ibland upp begrepp som submission, knockout, teknisk knockout och domarutslag. Vi går igenom vad dessa innebär:

Submission

Detta innebär att en av deltagarna klappar i mattan eller på sin motståndare (på ett tydligt sätt). Detta är en signal som säger ”jag ger upp”. Även ”verbala klappningar” är godtagbara, alltså att deltagaren säger att han ger upp.

Knockout

Knockout förekommer när en deltagare får ett slag eller en spark som knockar ut honom. Antingen blir deltagaren medvetslös eller så kan han inte fortsätta ögonblickligen.

Teknisk knockout

En teknisk knockout förekommer när deltagaren inte kan fortsätta men som inte signalerar med submission. Det kan bland annat handla om att domaren bryter på grund av att en deltagare är oförmögen att försvara sig eller om han inte lyssnar på domarens uppmaningar. Det kan även hända att en ringläkare avbryter matchen, till exempel om en deltagare har blod som rinner in i ögonen och som försvårar sikten. Även deltagarens tränare (höran) kan avbryta en rond genom att ”kasta in handduken”.

Domarutslag

Om en match blir oavgjord eller fortsätter hela vägen ut kan domaren genom ett enhälligt beslut eller ett majoritetsbeslut avgöra vinnaren.

MMA – så fungerar det

MMA är en förkortning för Mixed Martial Arts och är alltså en sport där både sparkar, slag, markkamp och kast är tillåtet. Sporten skiljer sig mycket från andra kampsporter eftersom utövaren inte definieras över vilken teknik som ska genomföras utan snarare vad utövaren inte har tillåtelse att göra. Med andra ord får deltagarna fightas hur de vill, med undantag för fula knep, som bland annat att peta sin motståndare i ögonen, att sparka i skrevet, bitas och dra i håret. Det finns olika organisationer inom MMA, varav den största är UFC. Andra kända organisationer är bland annat The Zone FC, ONE Championship och Pride.

Grunden till MMA ligger redan i antikens Grekland då man utövade pankration, en sport man enklast beskriver som en mix av boxning och brottning. Reglerna för pankration var i stort sett obefintliga, med undantaget att man inte fick använda några vapen. Med andra ord var det fritt fram att använda vilka ”fulknep” man ville. Pankration förbjöds i Grekland när landet blev kristet. Sporten ansågs helt enkelt vara alldeles för brutal.

MMA – Vart kan jag se MMA?

Efter många århundranden låg sporten vilande för att sedan få en uppsving runt 1500 år senare. I Brasilien dök liknande sport upp under början av 1900-talet, den kallades för vale tudo som kan översättas till ”allt är tillåtet”.

Även om MMA förvisso är en våldsam sport går det inte att komma ifrån att den är otroligt spännande att följa. För dig som vill hitta bra MMA live stream kan du hitta detta hos Viaplay. Viaplay är det företag som köpt upp rättigheterna till att visa MMA och UFC i Sverige. De köpte sina rättigheter 2016 och dessa gäller fram till 2020. Under 2019 köpte de dock upp rättigheterna även för framtiden. Du kan titta på alla matcher genom att skapa ett konto hos Viaplay. De har ett särskilt abonnemang som kallas för Viaplay Fighting. 

Det kostar förvisso 199 kronor i månaden, men å andra sidan kan du njuta av obegränsat med matcher och turneringar, alltid i högsta kvalitet. En annan stor fördel med abonnemanget är att massvis av andra sporter ingår. Du kan bland annat se fram emot att följa Champions League, La Liga och Premier League. Här kan du även streama NHL.

Last modified: februari 13, 2023

Kommentarerna är tyvärr avstängda.

Close