Streama UFC Gratis

Streama UFC Gratis

Streama UFC

Streama UFC och missa inte en sekund av all action! I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta för att se UFC på tv eller i din mobila enhet.

Bästa paket för UFC stream

Viaplay Medium

 • UFC
 • Vintersport
 • Bundesliga
 • UEFA Europa League
 • DP World Tour
 • Filmer & serier

Älskar du också MMA? Det finns många möjligheter att se UFC live stream hos både betalsidor och gratissidor. Om man kan tänka sig betala för att streama UFC är det Viaplay som gäller, då de äger sändningsrättigheterna. För dig som vill streama UFC finns även andra sätt att se matcherna live. Bland annat via diverse bettingsajter.

MMA har i stort sett samma struktur som proffsboxning, men vissa saker skiljer sporterna åt. Inom bägge sporter finns det flera organisationer som håll i galor under året. Inom proffsboxning finns det flertalet jämnstarka organisationer, men inom MMA finns det egentligen bara en organisation som det pratas om: UFC.

UFC är en förkortning för The Ultimate Fighting Championship. Här tävlar endast de bästa och största proffsen inom MMA, vilket gör att underhållsvärdet är skyhögt i nästan varje fight.

Så gör du för att se UFC på tv

I och med streamingtjänsternas stora framfart är det enklare än någonsin att hitta en UFC stream. Om du vill se UFC på tv är allt du behöver ett abonnemang hos Viaplay, som innehar sändningsrättigheterna i Sverige.

Ett abonnemang kostar förvisso pengar, men i utbyte får du möjlighet att se fighterna i högsta kvalitet och med analyser från några av landets främsta MMA-experter. Du kan dessutom se sändningarna, via såväl tv som mobil, i repris upp till 48 timmar efter ordinarie sändning. Detta blir extra fördelaktigt vad gäller UFC, då en del av galorna sänds mitt i natten svensk tid.

Hos Viaplay finns två paket att välja bland, och UFC stream ingår i båda alternativen. Nedan går vi igenom vad de olika paketen innehåller.

Viaplay Medium

Viaplay Medium är det billigaste sportabonnemanget från Viaplay. Här får du, utöver UFC, tillgång till flera andra sporter. Bland annat ingår följande:

 • UFC
 • Vintersport
 • Bundesliga
 • UEFA Europa League
 • DP World Tour
 • Filmer & serier

Viaplay Total

Viaplay Total ger dig tillgång till hela utbudet från Viaplay. Här får du tillgång till alla sporter de har rättigheter att visa, och det är inte få. Bland annat ingår följande:

 • UFC
 • Premier League
 • Formel 1
 • NHL
 • Golf Majors
 • Filer & serier

Pay-Per-View hos Viaplay

Det är inte ofta, men vissa gånger väljer Viaplay att ta betalt för sina UFC streams enskilt, så kallat ”Pay-Per-View” eller ”PPV”. Detta innebär att du inte kan se vissa galor trots att du har ett aktivt abonnemang. I stället behöver du betala en mindre kostnad för att få tillgång till sändningen.

Samtliga PPV-event prissätts individuellt, och kostnaden kan därmed skilja sig åt beroende på vilket gala man vill se. Oavsett vilket får du alltid tillgång till allt från fighten och en separat studiosändning.

Som nämnt är det inte särskilt ofta som Viaplay väljer att lägga sina UFC streams som PPV. Med ett abonnemang hos Viaplay kan du därför se de allra flesta matcherna från UFC på tv, utan att behöva betala extra.

Här kan du streama UFC gratis

När det kommer till att streama UFC gratis och andra sporter är bettingsajter ofta ett bra tips. För att se MMA stream gratis behöver du vanligtvis bara skapa ett konto hos spelbolaget, möjligtvis sätta in några kronor på ditt spelkonto (dock är detta inte alltid tvunget) och sedan har du tillgång till UFC streams.

Ett annat sätt för att kunna streama UFC gratis är genom sidan Allwrestling.live. Här samlar man nämligen nya matcher veckovis från bland annat:

 • WWE
 • TNA
 • ROH
 • UFC

Ett tips kan vara att använda VPN om du väljer att se en UFC stream från den sidan.

Ett annat knep för att kunna streama UFC gratis är genom olika tv-kanaler. Dock behöver du vända dig utanför Sverige för att hitta kanaler som sänder UFC på tv. Om du hittat utländska tv-kanaler kan du få åtkomst till dessa genom att använda dig av ett VPN.

Ett VPN är ett virtuellt privat nätverk som gömmer din aktivitet på nätet. Du kan även via ditt VPN lura internet till att tro att du befinner dig i ett annat land och surfar. Detta kan vara fördelaktigt om du vill kunna se UFC stream från amerikanska tevekanaler. Kom dock ihåg att VPN kan strida mot vissa streamingtjänster och tv-bolags villkor.

Eftersom det är Viaplay som köpt upp rättigheterna för att få visa UFC i Sverige är detta det enda riktigt bra alternativet för svenskar. Här visas alla matcher, och som vi vet är det väldigt många. Detta är ju även något av det bästa med UFC att det under galorna går otroligt många matcher samtidigt. Du kan flippa mellan olika kanaler samtidigt för att se fighter. 

Det kan vara svårt att streama boxning gratis, särskilt om du vill se allt live och i hög kvalitet. Då är det oftast bäst att investera i ett abonnemang hos Viaplay. 

Streama UFC hos Unibet

Som vi nämnt tidigare finns flera alternativ för att se UFC, och förutom Viaplay är även Unibet ett bra alternativ. Unibet är ingen tv-kanal utan en bettingsajt. Fördelen är att du endast behöver registrera ett konto hos spelsajten samt ha minst en krona på kontot.

Med andra ord kan du live streama UFC för priset av en enda krona, inte helt fel. Andra fördelar med just Unibet är att du kan kolla på MMA i såväl datorn som mobilen och surfplattan.

Kom dock ihåg att kvaliteten på sändningarna hos bettingsajter ofta är sämre än vad exempelvis streamingtjänster som Viaplay kan erbjuda. Det är inte heller alla bettingsajter som erbjuder studiosändningar, eller ens kommentatorer, i samband med matcherna.

Därtill det i regel inte riktigt gratis att streama via bettingsajterna. Det krävs ofta att du gör en insättning till ditt spelkonto först.

UFC stream

UFC – Vår favoritkampsport

I UFC tävlar drygt 400 kontrakterade fighters. Detta betyder i kort att de tävlande inte får tävla för någon annan organisation än UFC, tills deras avtal är över. Man delar upp samtliga fighters i UFC i viktklasser (totalt nio stycken). Vikterna sträcker sig från flugvikt på under 56 kilo upp till tungviktare på 120 kilo. Man har dessutom infört en bantamsviktdivision för kvinnliga fighters som ligger på under 61 kilo. 

I varje viktklass finns en mästare som måste försvara sin titel. Om man jämför UFC med många andra sporter finns det inget seriespel i UFC. Vem som ska utmana mästarna är alltså upp till arrangörerna att välja.

UFC har funnits sedan 1993 och härstammar från Las Vegas. Det är väldigt stor skillnad på UFC efter 1993 och innan. Idag äger figherna rum i en bur som kallas för oktagon (formen är åttahörnig). Sporten växer lavinartat och expanderar ständigt till nya länder.

Varje år har sporten en lång rad galor i flertalet länder, bland annat USA, Sverige, Japan och Australien. Man vill expandera sporten till nivå av fotboll, något man gör genom att ständigt introducera UFC till nya länder. 

Så är reglerna för UFC

Innan du börjar streama boxning gratis är det såklart kul om du vet exakt vilka regler som gäller. På så vis kan du lättare engagera dig i fighten. Reglerna för UFC bestämdes från början av New Jersey State Athletic Control Board.

I UFC delas matcherna upp i ronder, och varje rond är fem minuter lång. Mellan varje rond får deltagarna även en minuts paus. För titelmatcher gäller fem ronder och för övriga matcher gäller tre ronder.

Deltagarna i UFC får ha på sig:

 • Kortbyxor
 • Tandsskydd
 • Handskar
 • Suspensoar

Samtliga delar av utrustningen måste vara godkänd. Handskarna som får användas ska vara designade för att skydda handen, men de får exempelvis inte vara formade på ett sätt som ger ökad kraft till slagen.

Under själva matchen dyker det ibland upp begrepp som submission, knockout, teknisk knockout och domarutslag. Vi går igenom vad dessa innebär.

Submission

Detta innebär att en av deltagarna klappar i mattan eller på sin motståndare (på ett tydligt sätt). Detta är en signal som säger ”jag ger upp”. Även ”verbala klappningar” är godtagbara, alltså att deltagaren säger att han ger upp.

Knockout

Knockout förekommer när en deltagare får ett slag eller en spark som knockar ut honom. Antingen blir deltagaren medvetslös eller så kan han inte fortsätta ögonblickligen.

Teknisk knockout

En teknisk knockout förekommer när deltagaren inte kan fortsätta men som inte signalerar med submission. Det kan bland annat handla om att domaren bryter på grund av att en deltagare är oförmögen att försvara sig eller om han inte lyssnar på domarens uppmaningar.

Det kan även hända att en ringläkare avbryter matchen, till exempel om en deltagare har blod som rinner in i ögonen och som försvårar sikten. Även deltagarens tränare kan avbryta en rond genom att ”kasta in handduken”.

Domarutslag

Om en match blir oavgjord eller fortsätter hela vägen ut kan domaren genom ett enhälligt beslut eller ett majoritetsbeslut avgöra vinnaren.

MMA – så fungerar det

MMA är en förkortning för Mixed Martial Arts och är alltså en sport där både sparkar, slag, markkamp och kast är tillåtet. Sporten skiljer sig mycket från andra kampsporter eftersom utövaren inte definieras över vilken teknik som ska genomföras utan snarare vad utövaren inte har tillåtelse att göra.

Med andra ord får deltagarna fightas hur de vill, med undantag för fula knep, som bland annat att peta sin motståndare i ögonen, att sparka i skrevet, bitas och dra i håret. Det finns olika organisationer inom MMA, varav den största är UFC. Andra kända organisationer är bland annat The Zone FC, ONE Championship och Pride.

Grunden till MMA ligger redan i antikens Grekland då man utövade pankration, en sport man enklast beskriver som en mix av boxning och brottning. Reglerna för pankration var i stort sett obefintliga, med undantaget att man inte fick använda några vapen. Med andra ord var det fritt fram att använda vilka ”fulknep” man ville. Pankration förbjöds i Grekland när landet blev kristet. Sporten ansågs helt enkelt vara alldeles för brutal.

Efter många århundranden låg sporten vilande för att sedan få ett uppsving runt 1500 år senare. I Brasilien dök liknande sport upp under början av 1900-talet, den kallades för ”vale tudo” som kan översättas till ”allt är tillåtet”.

MMA – Var kan jag se MMA?

Även om MMA förvisso är en våldsam sport går det inte att komma ifrån att den är otroligt spännande att följa. För dig som vill hitta bra MMA live stream kan du hitta detta hos Viaplay.

Viaplay är det företag som köpt upp rättigheterna till att visa MMA och UFC i Sverige. Du kan titta se alla matcher i UFC på tv genom att skapa ett konto hos Viaplay. I vissa fall kan man dock behöva betala extra för att se en särskild fight, då ett fåtal event är så kallade Pay-Per-View.

Ett abonnemang hos Viaplay kostar pengar, men för denna kostnad kan du njuta av obegränsat med matcher och turneringar, alltid i högsta kvalitet. En annan stor fördel med abonnemanget är att massvis av andra sporter ingår. Du kan bland annat se fram emot att följa Premier League, Formel 1 och mycket mer. Här kan du även streama NHL.

Last modified: november 8, 2023

Kommentarerna är tyvärr avstängda.

Close