streamingtjänster

Written by 11:10 f m Film, Serier, TV, Video

Vilken är den bästa streamingtjänsten – För sport och film?

Vilken är den bästa streamingtjänsten – för sport och film?

Utbudet av streamingtjänster kan i dag närmast liknas vid en djungel, vilket kan göra det svårt att välja rätt. Här guidar vi dig till vilken som är den bästa streamingtjänsten för just dig.

Bästa streamingtjänst för att streama sport

När du ska kolla på något så viktigt som sport, exempelvis en stor fotbollsmatch, vill du såklart ha de bästa förutsättningarna gällande bildkvalitet och ljud. Det är inte säkert att SVT Play eller din vanliga TV kan erbjuda detta. Då finns det som tur är en rad olika streamingtjänster för just sport. Några av de bästa streamingtjänsterna just nu för sport är tveklöst Viaplay och C More.

För dig som gillar att hålla koll på Allsvenskan i fotboll, SHL och Hockeyallsvenskan erbjuder C More Sport allt du behöver. C More Sport gör det möjligt att streama samtliga matcher för Sveriges största ligor i högupplöst kvalitet. Bolaget äger rättigheterna till bland annat de svenska hockeyligorna, men inte till fotbollsallsvenskan. Denna rättighet tillhör i stället Discovery Plus. Men i och med att de två aktörerna ingått ett samarbete har C More möjlighet att, utöver sitt eget utbud, även visa sport från Discovery Plus.

För att få tillgång till all sport på C More krävs att du har paketet Premium Plus. Där ingår dessutom alla serier och filmer, till en månadskostnad om 549 kronor. Är du enbart ute efter viss sport, såsom SHL, fotbollslandskamper, Allsvenskan eller Serie A, finns paketen Plus och Premium. Dessa kostar 349 respektive 479 kronor i månaden.

Andra streamingtjänster för sport

Ett alternativ till C More är som tidigare nämnt Viasats streamingtjänst Viaplay. Här kan du ta del av flertalet filmer och serier tillsammans med egenproducerade program och kanaler som Tv3, Tv6, Tv8 och Tv10. Men en av de stora fördelarna med Viasat är den sport som erbjuds. Här hittar du bland annat:

 • Premier League, Championship och engelsk cupfotboll
 • OBOS Damallsvenskan
 • Formel 1
 • NHL
 • Vintersport (Längskidor, alpint, med mera)
 • Bundesliga
 • Sportrelaterade dokumentärer

För att få ta del av sport på Viaplay krävs att du betalar åtminstone 379 kronor i månaden. För att få tillgång till det fullständiga sportutbudet är det dock 549 kronor i månaden som gäller.

Tidigare erbjöd Viasat en reklamfinansierad tjänst vid namn Viafree, där användare kunde prova på bolagets utbud utan kostnad. Viafree finns dock inte kvar i dag, utan har slagits samman med tjänsten Pluto TV, som nu förfogar över en del av Viasats gratisinnehåll. Nackdelen är att du kommer exponeras för en hel del reklam, vilket du såklart slipper med ett abonnemang hos Viaplay.

Vilka streamingtjänster är bäst?

Det finns en hel del olika streamingtjänster att ta del av. Några av de mest välkända är Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, C More, Viaplay, Discovery Plus och Disney Plus. Undrar du vilken som är den bästa streamingtjänsten? Svaret är att det beror på vad du vill titta på. Vissa streamingtjänster är nämligen mästare på att leverera de senaste serierna, medan andra riktar mer in sig på film eller sport.

Nedan listar vi de bästa streamingtjänsterna och vad de erbjuder, för att göra det enklare att välja rätt.

 1. Viaplay

Här finns mängder av film och serier, tillsammans med program från Viasats tv-kanaler. Detta kombineras med ett av de största sportutbuden i Sverige.

 1. C More

Även C More har stort fokus på sport – allt från SHL till NBA och NFL. Filmutbudet imponerar, och i seriesektionen finns stora, internationella titlar såväl som program från Tv4.

 1. Netflix

Är det film och serier du är ute efter är Netflix sannolikt det bästa alternativet. Många av de mest omtalade serierna finns att streama här, tillsammans med ett gäng klassiker. Bredden är stor även i filmutbudet, vilket gör att de flesta kan hitta ett gäng titlar som lockar.

 1. HBO Max

På HBO Max finns mängder av filmer att välja bland, men det som gjort streamingtjänsten mest populär är dess serier. Det är här vi har kunnat se supersuccéer som Game of Thrones, The White Lotus och mycket mer. Streamingtjänsten har därtill knutit till sig rättigheterna till några av konkurrenternas mest populära serier, däribland Friends, Modern Family och Family Guy.

 1. Amazon Prime Video

Även Amazon Prime Video har ett filmutbud som imponerar. Men det som gör att tjänsten sticker ut ur mängden är främst att de erbjuder en lång rad egenproducerade serier. Exempelvis hittar vi här Jack Ryan och de populära sportdokumentärerna All or Nothing. Allt detta för endast 59 kronor i månaden.

 1. Apple TV+

Även Apple TV+ satsar stort på att erbjuda exklusivt originalinnehåll, och många av titlarna har vunnit flertalet priser och hyllats av publiken. Exempel på två av de mest populära serierna är Ted Lasso och The Morning Show.

 1. Discovery Plus

På Discovery Plus lägger man stort fokus på serier, inte minst på reality. Här hittar du samtliga program från Kanal 5. Därtill är sportutbudet relativt starkt. Det stora dragplåstret är att man här kan streama Allsvenskan och Superettan.

Bästa sajten för att streama film

För dig som vill ha tillgång till nya filmer och serier är de bästa streamingtjänsterna tveklöst Netflix, HBO Max och Viaplay. Samtliga kostar pengar att använda, men månadsavgiften brukar vara relativt låg. Detta särskilt vad gäller Netflix och HBO Max, där månadskostnaden börjar på 99 respektive 89 kronor.

Ett abonnemang hos Viaplay kan variera i kostnad, från 129 kronor till 549 kronor i månaden. Det hela beror på vilket innehåll du vill få tillgång till. Vill du enbart ha film och serier hos Viaplay gäller det billigare priset. Det är sportpaketen som är dyrare.

HBO vs Netflix

När man väl ska lägga pengar på ett abonnemang vill du naturligtvis välja den streamingsajt som ger dig mest för pengarna. Dock är det inte riktigt så enkelt. Vissa streamingsajter är inriktade på vissa saker, andra på andra. HBO är exempelvis kända för att tillverka serier av hög kvalitet. Som exempelvis Game of Thrones som är lite av HBO:s stolthet, eller Walking Dead för den delen. Netflix å andra sidan erbjuder naturligtvis en hel del kvalitativt material, men kanske mer kvantitet än kvalitet?

Få tillgång till hela Netflix

Netflix erbjuder massvis av filmer och serier, dock varierar utbudet rejält beroende på vilket land du befinner dig i. Utbudet på svenska Netflix är exempelvis inte lika stort som det amerikanska. En del användare väljer därför att ”fuska” sig in till USA:s utbud av filmer och serier. Det är inte särskilt svårt, det enda du behöver är VPN (Virtuellt Privat Nätverk).

VPN ger dig integritetsskydd, alltså du kan inte bli spårad eller avlyssnad. Du kommer därtill runt geoblockeringar (du kan exempelvis använda SVT Play även när du är utomlands). Tänk på att ett VPN kostar pengar, runt en hundralapp i månaden ungefär. Så det är såklart bra att veta hur du ska få användning av ditt VPN. Om du inte kommer utnyttja ditt VPN kan du lika gärna lägga samma slant för ett abonnemang hos exempelvis Netflix.

Priser för olika streamingtjänster

Innan du bestämmer dig för vilken streamingsajt du vill skaffa abonnemang hos, är det bra att jämföra utbud av serier, filmer och sport. Vad är viktigast för dig? Här listar vi månadsavgifter hos populära streamingsajter samt går igenom lite vad som gör dessa unika.

 • Viaplay pris: Från 129 kronor i månaden (Viaplay med sport från 379 kronor i månaden)
 • C More pris: från 109 kronor i månaden (C More med sport från 349 kronor i månaden)
 • Netflix pris: från 99 kronor i månaden
 • HBO Max pris: från 89 kronor i månaden
 • Disney Plus pris: från 89 kronor i månaden
 • Apple TV+: från 89 kronor i månaden
 • Discovery Plus: från 79 kronor i månaden (Discovery Plus sport från 129 kronor i månaden)
 • Amazon Prime Video: från 59 kronor i månaden

Liknande priser – olika utbud

Priserna skiljer sig inte jättemycket om man kollar på det enklaste abonnemanget hos de olika streamingtjänsterna. Däremot skiljer sig innehållet väldigt mycket. Hos Netflix finns serier som Tiger King, Stranger Things, Walking Dead, Casa de Papel och många fler. Hos HBO Max ser du andra serier som exempelvis Game of Thrones, Westworld och The Outsider. Med Disney Plus kan du i stället hitta mer barn- och familjevänliga filmer och serier, såsom High School Musical och Bilar.

För dig som vill ha tillgång till fler svenska filmer och serier kan andra alternativ vara att föredra. Till exempel är Viaplay och Discovery Plus (tidigare Dplay) två stora streamingaktörer i Sverige, där du kan se realityserier som Wahlgrens värld och Ex on the Beach samt program som Alla mot alla med Filip & Fredrik.

Fundera lite över vad du vanligtvis gillar att titta på och kolla sedan upp vilka streamingtjänster som kan erbjuda bäst utbud för dig. Netflix är stort, men det finns inte ett jättestort innehåll av svenska serier. Då är det bättre att välja just Discovery Plus eller Viaplay. Kolla även upp vad som ingår i priset. Även om grundpriset är relativt lågt vill du ju veta att ditt abonnemang täcker de serier och filmer som du vill se.

För sportentusiaster

Om det är sport du vill kolla på är det C More samt Viaplay som ligger bäst till i Sverige. Bägge aktörer erbjuder ett stort utbud av sport. Dessutom streamar du stora matcher som fotbolls-VM och Champions League. Väljer du C More Premium Plus får du dessutom vissa matcher streamade i Ultra HD.

C More sportutbud

För C More kan du betala 349 kronor för ett Plus-abonnemang som ger dig ett stort utbud av filmer, serier och dessutom TV-kanaler. Dessutom ser du hela La Liga och Serie A. Svenska sportfans njuter av Allsvenskan, Superettan och svensk landslagsfotboll. Även detta får du tillgång till med Plus-paketet.

Därtill har du såklart möjlighet att följa andra sporter, som handboll, golf, basket och friidrott. Vill du däremot streama SHL och Hockeyallsvenskan krävs att du väljer C More Premium (479 kr/mån) eller C More Premium Plus (549 kr/mån).

Viaplay sportutbud

Hos Viaplay streamar du alltid NHL, Premier League, Formel 1 och mycket mer. Med paketet Viaplay Medium får du tillgång till viss sport, för 379 kronor i månaden. Vill du i stället få tillgång till all sport Viaplay har att erbjuda är det paketet Viaplay Total som gäller. Detta abonnemang är till för dig som älskar sport och kostar 549 kronor i månaden. Precis som namnet antyder får du med detta paket den totala Viaplay-upplevelsen, det vill säga all sport, alla serier och alla filmer.

Nyttja kostnadsfria prova-på-perioder

Om du är osäker på vilken streamingsajt du ska använda kan det vara bra att testa två till tre stycken innan du bestämmer dig. Många streamingtjänster erbjuder prova-på-period som är kostnadsfri eller där du ibland kan ha möjlighet att betala ett lägre pris de tre första månaderna. På så sätt blir det enklare att hitta den streamingtjänst med det utbud som passar dig bäst.

Etiketter: , , , Last modified: december 30, 2022
Close