streamingtjänster

Written by 11:10 f m Film, Serier, TV, Video

Vilken är den bästa streamingtjänsten – För sport och film?

Bästa streamingtjänst för att streama sport

När du ska kolla på något så viktigt som sport, exempelvis en stor fotbollsmatch, vill du såklart ha de bästa förutsättningarna gällande bildkvalitet och ljud. Det är inte säkert att SVT-play eller din vanliga TV kan erbjuda detta. Då finns det som tur är en rad olika streamingtjänster för just sport. Några av de bästa streamingtjänsterna just nu för sport är tveklöst Viasat C More. För dig som gillar att hålla koll på allsvenskan och SHL erbjuder C More Sport allt du behöver. C More Sport gör det möjligt att streama samtliga matcher för Sveriges största ligor i högupplöst kvalitet. Dock är C More Sport precis som namnet antyder, en kanal full av sport. Om du även vill ta del av vanliga filmer och serier behöver du utöka abonnemanget till C More Max, en månadskostnad på 349 kronor.

Andra streamingtjänster för sport

Ett alternativ till C More är Viafree. Viafree ägs av Viasat men är deras reklamfinansierade onlinesida. Du kan alltså ta del av samtliga egenproducerade program som TV3, TV6, TV8 och TV10. Dessutom lägger Viafree upp en del utländska serier och livesändningar som också går att ta del av, helt kostnadsfritt. Finns det någon baksida då? I och med att Viafree är finansierad av annonser, behöver du se en hel del reklam, ungefär som när du kollar på vanlig TV. En fördel är dock att Viafree också innehåller en hel del sport. Från NHL och Bundesligan till Formel1, intressanta och sportrelaterade dokumentärer och mycket mer. Det kan vara värt att testa Viafree först för att se hur du tycker tjänsten fungerar innan du väljer att köpa Viasat.

Vilka streamingtjänster är bäst?

Det finns en hel del olika streamingtjänster att ta del av. Några av de mest välkända är Netflix, HBO, Amazon Prime, C More, Viaplay, Google Play och Youtube. Det finns naturligtvis en hel del fler, allt handlar om vad du vill titta på. Vissa streamingtjänster är nämligen mästare på att leverera de senaste serierna, andra riktar mer in sig på film. Om du letar efter ett enormt sportutbud är bland annat C More Sport ett bra alternativ.

Bästa sajten för att streama film

För dig som vill ha tillgång till nya filmer och serier är de bästa streamingtjänsterna tvivellöst Netflix, HBO och Viaplay. Samtliga kostar pengar att använda, men månadsavgiften brukar vara relativt låg, från någon hundralapp upp till kanske 300 kronor. Det beror ofta på vad du vill få tillgång till.

Netflix erbjuder massvis av filmer och serier, dock varierar utbudet rejält beroende på vilket land du befinner dig i. Utbudet på svenska Netflix är exempelvis inte lika stort som det amerikanska. Via VPN kan du dock få tillgång till hela Netflix-utbudet. Läs mer om hur du gör nedan.

HBO vs Netflix

När man väl ska lägga pengar på ett abonnemang vill du naturligtvis välja den streamingsajt som ger dig mest för pengarna. Dock är det inte riktigt så enkelt. Vissa streamingsajter är inriktade på vissa saker, andra på andra. HBO är exempelvis kända för tillverka serier av hög kvalitet. Som exempelvis Game of Thrones som är lite av HBO:s stolthet, eller Walking Dead för den delen. Netflix å andra sidan erbjuder naturligtvis en hel del kvalitativt material, men kanske mer kvantitet än kvalitet?

Få tillgång till hela Netflix

Eftersom Netflix utbud varierar väldigt mycket från land till land, kan det vara bra att fuska dig in till USA:s utbud av filmer och serier. Det är inte särskilt svårt, det enda du behöver är VPN (Virtuellt Privat Nätverk). VPN ger dig integritetsskydd, alltså du kan inte bli spårad eller avlyssnad. Du kommer därtill runt geoblockeringar (du kan exempelvis använda SVT-play även när du är utomlands). Tänk på att ett VPN kostar pengar, runt en hundralapp i månaden ungefär. Så det är såklart bra att veta hur du ska få användning av ditt VPN. Om du inte kommer utnyttja ditt VPN kan du lika gärna lägga samma slant för ett abonnemang hos exempelvis Netflix.

Priser för olika streamingtjänster

Innan du bestämmer dig för vilken streamingsajt du vill skaffa abonnemang hos, är det bra att jämföra utbud av serier, filmer och sport. Vad är viktigast för dig? Här listar vi månadsavgifter hos populära streamingsajter samt går igenom lite vad som gör dessa unika.

  • Netflix pris: från 89 kronor i månaden
  • C More pris: från 109 kronor i månaden (C More Sport från 199 kronor i månaden)
  • Viaplay pris: Från 109 kronor i månaden (Viaplay Sport från 399 kronor i månaden)
  • HBO pris: från 109 kronor i månaden

Priserna skiljer sig inte jättemycket om man kollar på det enklaste abonnemanget hos de olika streamingtjänsterna. Däremot skiljer sig innehållet väldigt mycket. Hos Netflix finns serier som Tiger King, Stranger Things, Walking Dead, Casa de Papel och många fler. Hos HBO ser du andra serier som exempelvis Game of Thrones, Westworld och The Outsider. För dig som vill ha tillgång till fler svenska filmer och serier kan andra alternativ vara att föredra. Till exempel är Viaplay och Dplay två stora streamingaktörer i Sverige där du kan se realityserier som Lailaland, Ex on the Beach och Trolljägarna. 

Fundera lite över vad du vanligtvis gillar att kolla på och kolla sedan upp vilka streamingtjänster som kan erbjuda bäst utbud för dig. Netflix är stort, men det finns inte ett jättestort innehåll av svenska serier. Då är det bättre att välja just Dplay och Viaplay. Kolla även upp vad som ingår i priset. Även om grundpriset är relativt lågt vill du ju veta att ditt abonnemang täcker de serier och filmer som du vill se.

Streama sport

För sportentusiaster

Om det är sport du vill kolla på är C More Sport samt Viaplay som ligger bäst till i Sverige. Bägge aktörer erbjuder ett stort utbud av sport. Dessutom streamar du stora matcher som fotbolls-VM, alltid till hög upplösning. För C More kan du betala 199 kronor för ett abonnemang som ger dig ett stort utbud av filmer, serier och dessutom TV-kanaler. Dessutom ser du hela La Liga, serie A och MLS. Svenska sportfans njuter av svenska cupen och svensk landslagsfotboll. Därtill har du såklart möjlighet att följa andra sporter, som handboll, golf, basket och friidrott.

Hos Viaplay streamar du alltid NHL, Premier League och mycket mer. Viaplay erbjuder ett särskilt abonnemang för den som älskar sport, det kostar 399 kronor i månaden och inkluderar sport, serier och barnserier.

Om du är osäker på vilken streamingsajt du ska använda kan det vara bra att testa två till tre stycken innan du bestämmer dig. Många streamingtjänster erbjuder prova-på-period som är kostnadsfri eller där du ibland kan ha möjlighet att betala ett lägre pris de tre första månaderna.

(Visited 1 108 times, 1 visits today)
Etiketter: , , , Last modified: augusti 3, 2021
Close