streama astrid lindgren filmerna

För att hålla Streamat.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Streama Astrid Lindgren filmerna

Astrid Lindgren är en av Sveriges mest älskade författare, och hennes berättelser har charmat både stora och små i generationer. Från den livliga Pippi Långstrump till den modiga Ronja Rövardotter – Astrid Lindgrens värld är fylld av äventyr, fantasi och värme. Det som gör hennes berättelser och filmer så tidlösa är deras förmåga att förena humor och allvar, där barnens perspektiv står i centrum, samtidigt som vuxenvärlden ofta får sig en liten tankeställare.

Att återuppleva dessa filmklassiker genom streaming har blivit lättare än någonsin. Nu kan du enkelt dyka in i Lindgrens värld via flera streamingtjänster. Men var kan du egentligen se dessa filmer? Här guidar vi dig genom möjligheterna att streama Astrid Lindgrens filmer online, både gratis och med betaltjänster, samt i vilken ordning du kan njuta av dem.

Streama Astrid Lindgrens filmer på TV4 Play

För att se Astrid Lindgrens filmer på TV4 Play behöver du ett Plus-konto, som kostar från 69 kronor per månad. Med detta abonnemang får du tillgång till en mängd av hennes klassiker, som Emil i Lönneberga, Madicken och Bröderna Lejonhjärta. Perfekt för en regnig söndag eller en mysig familjekväll. Oavsett om du redan har sett filmerna hundra gånger eller om du upptäcker dem för första gången, kommer de aldrig att sluta fascinera.

Astrid Lindgren-filmer i ordning

Vill du se Astrid Lindgrens filmer i den ordning de släpptes? Då har vi satt ihop en lista över de mest älskade filmerna som du kan följa kronologiskt. Det ger en speciell känsla att uppleva dem i den ordning som Lindgrens magiska värld utvecklades på vita duken.

FilmÅr
Pippi Långstrump (Serien)1969
Emil i Lönneberga1971
Nya hyss av Emil i Lönneberga1972
Emil och griseknoen1973
Här kommer Pippi Långstrump1973
Karlsson på taket1974
Världens bästa Karlsson1974
Madicken1979
Madicken på Junibacken1980
Du är inte klok Madicken1979
Bröderna Lejonhjärta1977
Ronja Rövardotter1984
Alla vi barn i Bullerbyn1986
Mer om oss barn i Bullerbyn1987
Mio, min Mio1987
Rasmus på Luffen1981
Kajsa Kavat1989
Pippi på de sju haven1970
Tjorven och Skrållan1965
Tjorven, Båtsman och Moses1964
Saltkråkan1964

Den här listan tar dig genom decennier av underhållning – från Pippi Långstrump till Saltkråkan, där varje film bjuder på unika äventyr och oförglömliga karaktärer.

Streama Astrid Lindgren-filmer gratis på SVT Öppet Arkiv

Det finns även ett par Astrid Lindgren-klassiker som du kan streama gratis på en av de bästa streamingtjänsterna för barn, nämligen SVT Öppet Arkiv. Här hittar du några av de mest älskade filmerna och serierna, såsom Pippi Långstrump och Saltkråkan. Detta är en fantastisk möjlighet för den som vill återse barndomsfavoriter eller introducera Astrid Lindgrens värld för en ny generation.

SVT Play Öppet Arkiv ger dig tillgång till flera av de klassiska filmerna utan kostnad – och det är alltid trevligt att få ta del av lite nostalgi helt gratis! Om du inte redan vet det så kan du också streama gamla julkalendrar hos SVT Öppet Arkiv.

Finns Astrid Lindgren-filmerna på Netflix?

Tyvärr finns inte Astrid Lindgrens originalfilmer på Netflix, men streamingjätten har faktiskt tagit sig an ett av hennes mest älskade verk. Netflix har skapat en serie baserad på berättelsen om Ronja Rövardotter, och första delen av serien hade premiär i mars 2023. Serien är uppdelad i två delar, och efter att den första delen släpptes har många fans väntat på att få veta när fortsättningen skulle komma. Och nu är det äntligen klart – andra delen släpps inom kort, lagom till hösten. Närmare bestämt den 24 oktober 2024.

Det är en spännande nytolkning av en av Astrid Lindgrens mest populära berättelser och förhoppningsvis kommer fler av hennes verk att få nytt liv på detta sätt i framtiden. Det ger nya generationer möjligheten att upptäcka dessa fantastiska karaktärer och deras världar på ett nytt sätt.

Astrid Lindgren kommer att finnas med oss

Astrid Lindgrens magiska värld kommer alltid finnas med oss och finns tillgänglig på flera olika streamingtjänster, både gratis och med abonnemang. Oavsett om du vill se klassiker som Emil i Lönneberga och Bröderna Lejonhjärta på TV4 Play, eller om du hellre streamar Pippi Långstrump och Saltkråkan gratis via SVT Öppet Arkiv, finns det gott om möjligheter att njuta av dessa tidlösa filmer. Och för den som vill uppleva en modern tolkning av Ronja Rövardotter finns det spänning att hitta på Netflix.