Written by 9:55 f m Gaming

De bästa spelen som är inspirerade av filmer

Spel

Många av dagens bästa spel är inspirerade av filmer på ett eller annat sätt. Vissa spel innehåller samma karaktärer och handling, medan andra endast tar en mindre dos inspiration från filmvärlden.

En sak som är säker är dock det faktum att det finns massvis med utmärkta spel som är inspirerade av filmer, och dessa ska vi titta lite närmare på idag.

7 utmärkta spel som är inspirerade av filmer

Nedan är våra bästa exempel:

Slotmaskinen Lord of the Rings

Det finns många olika spel som inspirerade av Lord of the Rings-trilogin, men det finns dock vissa som är bättre än andra. Microgaming har producerat en fantastisk slotmaskin som fångar känslan av filmerna och böckerna, samt bidrar med den action som du förväntar dig av spelautomater online.

Spelet är utformat med 5 rullar och hela 243 betallinjer, samt har en samlad RTP (Return-To-Player) på 96,5 %. Här finns även fascinerande grafik, free spins och spelet bidrar med en uppslukande upplevelse av det stora hela, vilket gör det till ett fantastiskt alternativ för de flesta spelare.

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution är ett simuleringsspel där spelare kan skapa sin egen version av den ikoniska Jurassic Park. Spelet erbjuder en mängd olika dinosauriearter att välja mellan, tillsammans med möjligheten att designa och hantera parkens attraktioner och faciliteter.

Grafiken och ljudeffekterna är imponerande och fördjupar spelarna i dinosauriernas värld. Spelet kan vara utmanande, men överlag är det en rolig och njutbar upplevelse för både fans av franchisen och simuleringsspelen.

Få andra spel som är baserade på filmer lyckas bidra med en lika övertygande känsla genom hela spelet, vilket gör detta till ett fantastiskt alternativ för både stora och små.

GoldenEye 007

GoldenEye 007 är ett FPS-spel som släpptes 1997 för Nintendo 64. Spelet är baserat på James Bond-filmen med samma namn och låter spelare ta på sig rollen som Bond när han slutför olika uppdrag. Spelet innehåller en mängd olika vapen, prylar och fordon som spelare kan använda för att uppnå sina mål.

Multiplayer-läget var särskilt populärt när spelet släpptes, och är fortfarande en favorit hos många än idag. Trots sin ålder förblir GoldenEye 007 en klassiker och är fortfarande ett underhållande och roligt skjutspel.

Mad Max

Mad Max är ett actionspel som släpptes 2015, baserat på den postapokalyptiska filmserien med samma namn. Spelaren kontrollerar Max Rockatansky när han navigerar i Fury Roads hårda och oförlåtande ödemark.

Spelet innehåller intensiva eldstrider, hantverks- och uppgraderingssystem och en vidsträckt öppen värld att utforska. Grafiken är imponerande och fångar den ödsliga och brutala atmosfären i Mad Max-universumet.

Spelet har också en övertygande handling, såväl som olika sidouppdrag och utmaningar. Sammantaget är Mad Max ett väldesignat actionspel som säkerligen kommer att tillfredsställa både fans av franchisen och fans i den öppna världen.

Marvels Spider-Man

Marvels Spider-Man är ett action-/äventyrsspel som släpptes 2018 exklusivt för PlayStation 4. Spelare kontrollerar Spider-Man när han slåss mot några av sina mest ikoniska skurkar, samtidigt som han försöker skydda New York.

Spelet har en flytande och tillfredsställande mekanik, såväl som en mängd olika prylar och rörelser som ger spelarna en sann känsla av att vara Spider-Man. Grafiken är fantastisk och fångar utseendet och känslan av Marvel-universumet och dess karaktärer.

Handlingen är välskriven och erbjuder en ny version av den älskade superhjälten, vilket gör den till ett måste för fans av karaktären och dess universum.

Alien: Isolation

Alien: Isolation är ett överlevnadsspel som släpptes 2014, baserat på den klassiska sci-fi-filmserien. Spelaren kontrollerar Amanda Ripley, dotter till Ellen Ripley, när hon navigerar i en förrädisk rymdstation infekterad av den dödliga främlingsfientligheten.

Spelet har en intensiv och spänningsfylld handling, eftersom spelare måste använda smygande och begränsade resurser för att undvika den obevekliga jakten på utomjordingen.

Grafiken är stämningsfull och fångar utseendet och känslan av Aliens universum. Spelets fokus på överlevnad i kombination med dess autentiska representation av franchisen, gör det till en enastående upplevelse för både fans av franchisen och skräckspelen.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order är ett action-/äventyrsspel som släpptes 2019 och utspelar sig i Star Wars-universumet. Spelare kontrollerar en ung Padawan vid namn Cal Kestis när han navigerar i en farlig galax, samtidigt som han förföljs av det förtryckande imperiet.

Grafiken är imponerande och fångar utseendet och känslan av Star Wars-universum, och ljuddesignen är något utöver det vanliga, vilket bidrar till den övergripande uppslukande upplevelsen. Samma kvalité hittas även i handlingen.

Sammantaget är Star Wars Jedi: Fallen Order ett måste för fans av denna franchise.

Last modified: februari 6, 2023
Close