Written by 2:29 e m Film, Mjukvara, Serier, Streaming, TV, Video

Disney Plus Sverige – Allt du behöver veta!

Snart kan du också kolla på nostalgiska Disney filmer då Disney Plus Sverige äntligen är här. Disney Plus har funnits utomlands och är en streamingtjänst med tema för den som älskar Disney filmer eller Disney klassiker. Du får ett obegränsat utbud av såväl nya som gamla Disney filmer i Sverige och även möjlighet att kolla på spännande dokumentärer från Disney Plus Sverige, Pixar, Star Wars, National Geographic och Marvel. Tjänsten kommer ha ett pris på 69 kronor i månaden, men om du väljer att signa upp dig för ett helt år betalar du istället ett årsabonnemang på 590 kronor (vilket blir 49 kronor i månaden). 

Disney-plus-sverige

Disney klassiker på Disney Plus Sverige

Alla har vi vår favoritfilm från en Disney klassiker, vissa älskar de riktiga klassiker så som till exempel produktionerna som Snövit, Lejonkungen eller Tarzan, medan andra älskar de nyare mer digitala varianterna, som Frost. Här kan du streama några av tidernas mest populära Disney klassiker alltid kommer vara en klassiker bland de Disney filmer som finns att streama på Disney Plus Sverige.

Disney Klassiker Lista

Nedan har du en lista på de Disney Klassiker som vi tycker är ett måste att streama för lite nostalgi när du planerar att skaffa Disney+

 1. Lejonkungen 
 2. Aladdin
 3. Tarzan
 4. Skönheten och Odjuret
 5. Dumbo
 6. Den lilla sjöjungfrun
 7. Djungelboken
 8. Robin Hood

Samtliga av dessa filmer är gamla klassiker, då den senaste i listan släpptes redan 1999. Det har ju hunnit komma en del nyare Disney Filmer också, bland annat:

 • Zootropolis
 • Toy Story
 • Upp
 • Insidan Ut
 • Råttatouille
 • Frost
 • Vaiana
 • Hitta Nemo
 • Röjar Ralf

Många av Disneys nyare filmer är egentligen producerade av andra filmproducenter, som bland annat Pixar. Numer äger Disney många av de stora bolagen, som Pixar, Star Wars och Marvel. 

Njut av Disney Plus Sverige 

Att vi älskar Disney Plus i Sverige råder det inga tvivel om. Den 15:e september lanserades alltså Disney+ att lanseras i Sverige, men inte bara hos oss. Många andra länder kan också glädjas åt samma nyhet, bland annat övriga Skandinavien, Island, Portugal, Belgien och Luxemburg. Även andra kontinenter kommer få Disney Plus, fast lite senare. I Sydamerika kommer tjänsten bland annat finnas tillgänglig efter den 17:e november.

Snyggt gränssnitt hos Disney Plus Sverige

Disney Plus Sverige har ett väldigt snyggt och tydligt utseende där du enkelt kan klicka på olika kategorier när du väl börja streama film. Till exempel kan du välja att endast visa innehåll från Disney, Pixar, Marvel eller Star Wars. Andra stora fördelar med Disney+ är bland annat:

 • Du får ett enormt bibliotek för en väldigt låg kostnad
 • Du kan titta på såväl gamla Disney klassiker som nyare produktioner och även dokumentärer. Förutom tecknat och animerat finns även filmer för en vuxen publik.
 • Använder du Dolby Vision ser du allt material i 4K HDR.
 • Du kan ladda ner appen till valfri enhet.

Så priset är lågt, du får ett enormt utbud att titta på och tillgång till såväl Disney som Pixar, Marvel, Star Wars och NG. Men finns det inga nackdelar då? Eftersom Disney plus Sverige är en streamingtjänst med fokus på just gamla och nya Disneyfilmer är tjänsten därmed väldigt anpassad för yngre publik. Tjänsten är förstås superbra om du älskar tecknade och animerade filmer, men här finns inget utrymme för andra stora serier och filmer som du kan hitta hos exempelvis Netflix. Nackdelen kan alltså vara att du ofta behöver komplettera Disney Plus med en annan streamingtjänst för att hitta ett utbud som passar hela familjen. Men för dig som är mer intresserad av att streama sport rekommenderar vi att kolla här.

Tips på Disney filmer att se hos Disney Plus Sverige

Även om Disney Filmer är gjorda för en yngre publik kallas filmerna inte ”familjefilmer” utan anledning. Även tecknade barnfilmer kan ha en djupare mening som endast en vuxen person förstår. Detta är det fina med Disney, att deras filmer berör oss alla, oavsett om du är 3, 20 eller 80 år. Några storfavoriter som definitivt kan ses om gång på gång, är:

1. Lejonkungen

Lejonkungen ligger garanterat högt upp på mångas listor över favoritfilmer. Disney filmer släpptes redan 1997 och dragit in så mycket som 987 miljoner dollar i intäkter. I filmen får vi följa med det lilla lejonet Simba, som föds som arvinge till den stora lejonkungen Mufasa. Den avundsjuke farbrodern Scar dödar Mufasa och får Simba att tro att det var hans fel. Ung och vilsen flyr Simba lejonriket och växer istället upp med surikaten Timon och vårtsvinet Pumba. Tiden går tills den dag då barndomsvännen Nala hittar Simba och vädjar honom att återvända till lejonriket. Där har svälten härjat och hyenorna tagit över.

2. Toy Story

Den storslagna Pixar-animationen Toy Story gjorde snabbt succé när filmen släpptes 1995. Disney Filmens intäkter ligger på stadiga 361 miljoner dollar och har ett IMDB-betyg på 8.3 av 10. I Toy Story följer vi pojken Andy, vars leksaker tycks börja leva så fort han lämnar rummet. Andys favoritleksak är cowboyen Woddy, därför är han även leksakernas ledare. Men allt får sig en vändning när Andy helt plötsligt överraskas med en ny leksak – Buzz Lightyear. 

3. Insidan Ut

För ett par år sedan släpptes den härliga och känslofyllda Disney filmen Insidan Ut. Filmen är betydligt nyare än exempelvis Lejonkungen men har redan hunnit dra in 851 miljoner dollar i intäkter. När den lilla flickan Jenny tvingas flytta från sin hemstad till San Francisco börjar känslorna att styra hennes liv. Känslorna glädje, vemod, rädsla, ilska och avsky skapar konflikter inuti Jennys huvud när hon ska börja i sin nya skola. Bara Pixar lyckas ge liv åt leksaker, bilar och ja, känslor. I Insidan Ut har varje känsla känslor.

4. Upp

Upp, ett annat mästerverk av Disney och.Pixar, kom ut 2009. Filmen handlar om Carl Fredrickson som vid ung ålder träffar sin kärlek Ellie. Ellie, kvinna med stor äventyrsanda, drog med Carl på de mest fantastiska äventyren under sina 70 år. Men en dag på ålderns höst dör Ellie, och Carl blir en bitter gammal gubbe. Han har dock en sak kvar att göra, ett löfte han måste uppfylla – att få huset att flyga. Han knyter fast en enorm bukett med balkonger och huset lyfter från marken. Dock är Carl inte själv hemma, pojkscouten Russell på åtta år har råkat ta sig in i jakt på sin medalj. Tillsammans kommer de få uppleva livets äventyr och träffa pratande hundar och en konstig fågel som heter Kevin.

5. Hitta Nemo

En film som dragit in nästan lika stora intäkter som Lejonkungen är Hitta Nemo. Filmen handlar om clownfisken Nemo som råkar komma bort från sitt hus på havets botten. Längs en galen resa i havet träffar Nemo många nya vänner, bland annat Doris, en något glömsk palettkirurg. Till slut blir Nemo tillfångatagen och såld i en fiskaffär. Nu börjar pappa Marlins jakt efter att hitta Nemo.

6. Monsters Inc

Monsters Inc handlar om monster. Dessa monster lever i en monstervärld vars energi genereras med hjälp av människors skrik och fasan. Det handlar alltså om att skrämma människor så att de skriker, skriken skördas sedan för att bli till energi i monstervärlden. Disney filmen är en riktig klassiker (för den nya generationen) och underbart upplagd som lämnar både vuxna och barn med insikten om att övervinna sina rädslor.

Vad kostar Disney Plus Sverige?

Disney Plus kostar 69kr / månad. Men binder du upp dig på ett år är månadskostnaden endast 49kr/ månad.

När kom Disney Plus till Sverige?

Den 15e September lanserades Disney Plus i Sverige.

Kan man se Disney Plus med VPN i Sverige?

Ja, det kan man. Det finns flera företag som kan hjälpa till med det.

(Visited 547 times, 1 visits today)
Etiketter: , , , , , , , , , Last modified: augusti 3, 2021
Close