Written by 9:13 f m Sport

Streama fotbolls VM: Så ser du fotbolls VM i tv och mobil

streama fotbolls vm

Vill du streama fotbolls-VM? Här guidar vi dig genom de bästa sätten att streama fotbolls VM i framtiden, såväl kval som huvudturneringar, och både på TV och i mobilen.

Bästa paket för Fotbolls-VM stream

Tv4 Play logo
 • Allt från fotbolls-VM
 • SHL och HockeyAllsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Streama fotbolls VM: Vilka svenska tjänster har rättigheterna?

Att streama fotbolls VM är idag enklare än någonsin tack vare den breda tillgängligheten av streamingtjänster som har säkrat sändningsrättigheterna. För de som är intresserade av kval till VM, så är Viaplay tjänsten att vända sig till. Viaplay har sändningsrättigheterna för det europeiska VM-kvalet och kommer att sända alla Sveriges matcher. Andra tjänster som FIFA+, Fanatiz och DAZN erbjuder också streaming av kvalmatcher, med fokus på olika regioner och ligor.

När det gäller själva fotbolls VM, så har SVT och TV4 delat upp sändningsrättigheterna mellan sig sedan 2021. SVT kommer att sända matcherna via sin plattform SVTplay.se, vilket gör det möjligt att streama fotbolls VM direkt via deras webbplats eller app. TV4 kommer att streama VM genom TV4 Play. Om du vill ha ännu mera sport så kan du köpa paketet TV4 Play+ Sport Total. Det inkluderar inte bara fotbolls VM stream utan också andra sportevenemang och är därför ett utmärkt val.

Att titta på VM blir alltså en smidig upplevelse oavsett om du föredrar att göra det via din TV, dator, eller mobil. Det är bara att välja den tjänst som passar dig bäst, teckna ett abonnemang om det behövs, och njuta av fotbolls VM. Vare sig du vill streama VM final eller alla matcher i turneringen, kommer du ha flera alternativ att välja mellan.

Streaming VM kval hos Viaplay

Världsmästerskapet i fotboll är en av de största höjdpunkterna för sportfantaster. Men det som icke ska förglömmas är att mästerskapet föranleds av ett spännande kval, där lagen gör upp om vilka som ska få resa till VM.

För att streama VM kvalet genom Viaplay behöver du först skapa ett konto på deras webbplats eller i deras app. Efter registrering kan du välja det sportpaket som bäst passar dina behov. Viaplay erbjuder en rad olika paket som inkluderar allt från fotboll och hockey till motorsport och fighting. När du har valt och betalat för ditt paket får du tillgång till det omfattande utbudet av sportevenemang som sänds live eller är tillgängliga för senare visning.

Du kan streama innehållet på olika enheter som dator, mobil, surfplattor och smart-TV. Användargränssnittet är enkelt att navigera i, vilket gör det lätt att hitta det evenemang du är intresserad av. Dessutom erbjuder Viaplay ofta expertkommentarer och analyser före och efter stora matcher, vilket förhöjer den totala tittarupplevelsen.

Vad Ingår i Viaplay?

VM sändning via SVTplay

För den som är intresserad av att streama själva fotbolls VM via SVT är processen mycket enkel. Allt du behöver göra är att besöka SVTplay.se, där du kan logga in eller skapa ett konto om du inte redan har ett. Efter inloggning tar du dig enkelt till sportsektionen där fotbolls VM kommer att sändas. SVTplay erbjuder en användarvänlig plattform med möjlighet att se matcher i efterhand, pausa live-sändningar och ta del av expertkommentarer. Det är en smidig lösning för den som vill ha friheten att titta på VM var, när och hur som helst. För naturligtvis kommer du att kunna få tillgång till stream fotbolls VM även via mobil eller surfplatta.

Stream fotbolls VM på TV4 Play

För TV4, så är det som sagt TV4 Play som gäller. För den inbitne sportfantasten rekommenderas paketet TV4 Play+ Sport Total, men för att få tillgång till denna tjänst krävs ett abonnemang. Precis som med SVT, är inloggningen enkel och direkt efter att du har loggat in, kan du navigera till sportsektionen. Här kommer du att finna en fullständig paketlösning för att streama fotbolls VM, inklusive live-sändningar, replays och en rad andra funktioner. Dessutom kommer TV4 att erbjuda en mängd exklusivt material såsom intervjuer och analyser, vilket gör det till en omfattande lösning för den verkligt sportintresserade.

 • Allt från SHL och Hockeyallsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Streama fotbolls VM och kvalet via VPN

Att använda en VPN (Virtual Private Network) kan vara en effektiv metod för att streama fotbolls VM samt kval om du befinner dig utanför Sverige, eller om du vill se matcherna med kommentering på annat språk. Genom att använda en VPN kan du ändra din IP-adress till en som är baserad i ett land där tjänsten du vill använda för att titta på VM är tillgänglig. Detta gör det möjligt att kringgå eventuella geografiska begränsningar och ger dig tillgång till en bredare uppsättning sändningsalternativ.

För att streama fotbolls VM eller kvalet via en VPN bör du först välja en pålitlig VPN-tjänst. Efter att ha installerat och anslutit till önskat land, kan du enkelt navigera till webbplatsen för den streamingtjänst du vill använda. Detta ger dig möjligheten att inte bara titta på VM, men också att streama VM final och andra viktiga matcher.

VPN-tjänster kan också vara användbara för att förbättra din online-säkerhet och skydda din data medan du njuter av fotbolls VM stream. Det är dock viktigt att känna till att användningen av en VPN kan strida mot användarvillkoren för vissa streamingtjänster, så det är alltid bra att kolla detta i förväg.

Kombinera betting och streaming VM

Fotbolls VM är inte bara en fest för fotbollsälskare, utan även för de som är intresserade av betting. Om du vill kombinera spänningen i matcherna med att satsa pengar, finns det flera möjligheter att göra det på en rad olika sätt. För svenska spelare är det extra förmånligt att spela på bolag med svensk licens, eftersom sportbets är skattefria. Det innebär att den vinstsumma du ser på skärmen är densamma som du sedan får in på ditt bankkonto.

Många bettingbolag som erbjuder en välkomstbonus för nya kunder låter dig även streama fotbolls VM direkt från deras plattform. Detta innebär att du kan titta på VM samtidigt som du placerar dina bets. Detta är särskilt smart om du är intresserad av livebetting, där du kan satsa på allt från nästa målgörare till antalet hörnor i en match, medan du följer en VM sändning live.

Oddsen och spelalternativen varierar mellan olika bolag, så det är en god idé att jämföra dessa innan du bestämmer dig för var du ska placera dina bets. Vissa bolag erbjuder även speciella bonusar och gratisspel under VM, vilket kan ge dig extra värde för dina pengar.

Upplägg och schema: Så fungerar fotbolls VM och kvalet

Från och med fotbolls VM 2026 så bjuds det på en rad förändringar i upplägg och schema, vilket gör det än mer spännande för de som tittar på VM via olika streamingtjänster. En av de mest anmärkningsvärda förändringarna är antalet deltagande lag, som har utökats.

Så, hur fungerar detta i praktiken? För det första har utökningen av antalet lag lett till en förändring i hur kvalmatcherna arrangeras. Detta påverkar inte bara de lag som deltar, utan också hur och när du kan streama VM-kvalmatcher. Kvalperioden kommer nämligen att vara längre, vilket ger fler möjligheter att engagera sig i turneringen, både genom att titta på VM och genom att följa olika lag på deras resa mot mästerskapet.

Kval till fotbolls VM: Så avgörs platserna globalt och i Europa

Nya systemet till fotbolls VM introducerar en rad nya element som gör det till en av de mest spännande kvalperioderna i modern tid. Det ökade antalet platser i VM innebär att fler lag får chansen att delta. För Europa har antalet platser ökat till 16, en ökning med tre jämfört med tidigare turneringar. Men det är inte bara Europa som får fler platser, även andra kontinenter som Asien, Afrika och Sydamerika har fått en ökning.

För att göra kvalet ännu mer spännande introduceras ett interkontinentalt kval, där sex lag gör upp om de två sista platserna. Detta kval inkluderar alla kontinenter förutom Europa, vilket gör det till en global tillställning av rang. Lagen delas upp i två grupper om tre, och det högst seedade laget går direkt till gruppfinal, medan de två andra lagen möts i en grupp-semifinal.

När och var: Tider och platser för fotbolls VM och kvalmatcher

På grund av det nya systemet och utökade antalet lag så kommer VM säsongerna att förlängas. Såväl kvalen som huvudturneringarna kommer att ta längre tid, vilket ger fans mer material att sätta tänderna.

Dessutom blir det allt vanligare framöver att mästerskapen hålls av olika konstellationer av värd-länder, snarare än endast ett värdland som tidigare. Denna utveckling har delvis gjorts för att kunna underlätta vid det utökade medverkingsutbudet, samt för att skapa mer internationell sammanhållning. I praktiken gör detta att fans har fler tidszoner att hålla koll på för att kunna streama fotbolls vm matcher under huvudturneringarna, varvid tjänster med Play-funktioner kommer att bli extra värdefulla.

Om du planerar att streama fotbolls VM, så bör du hålla dig uppdaterad med det officiella schemat som släpps närmare turneringens start. Det blir din bästa guide för att inte missa något och för att kunna planera ditt tittande optimalt. Oavsett om du väljer att titta på VM via fotbolls VM TV eller föredrar att streama fotbolls VM, är du garanterad många oförglömliga fotbollsresor med Viaplay, SVT och TV4.

Här kan du läsa mer om hur du streamar fotbolls-EM.

Last modified: november 8, 2023
Close