Written by 12:53 e m Sport

Wimbledon stream: Så kan du se hela turneringen

Wimbledon stream

Streama Wimbledon och njut av tennis i världklass! Här går vi igenom de bästa sätten att streama turneringen – vissa av dem är nästan gratis – och även hur du kan se Wimbledon via en traditionell tv-kanal.

Bästa paket för att streama Wimbledon

Med Allente kan du, via Discovery+ och Viaplay, bland annat se:

 • Wimbledon och övriga Grand Slams
 • PGA-touren
 • The Masters
 • Tour de France
 • Filmer och serier

Wimbledon är inte bara en av tennisvärldens mest ärofyllda turneringar, det är även en högtid för sportentusiaster över hela världen. I den här artikeln tittar vi närmare på hur du kan streama varje match och inte missa en sekund av spänningen. Vi täcker allt från officiella sändningsrättigheter till alternativa streamingmetoder, så att du kan streama tennis i världsklass direkt från soffan.

Wimbledon stream: Här är alternativen

Att streama Wimbledon har aldrig varit enklare. Allt du behöver göra är att skapa ett konto hos en streamingtjänst. Därefter har du tillgång till samtliga matcher i turneringen.

I Sverige är det Discovery+ som besitter rättigheterna att sända matcherna. Genom att streama Wimbledon via Discovery+ får du tillgång till varje match, från de spännande inledande omgångarna till den dramatiska finalen, allt från bekvämligheten av ditt eget hem.

Du kan välja att teckna ett abonnemang direkt hos Discovery+, och få tillgång till hela deras utbud av sport filmer och serier. Du kan också välja att skapa en prenumeration hos Allente – där du kan skräddarsy ditt paket efter just dina egna önskemål.

Streama via Allente

Genom Allente kan du teckna ett abonnemang där du får tillgång till mängder av filmer och serier från Viaplay samt 15 tv-kanaler.

Vill du sedan streama Wimbledon kan du lägga till Discovery+ Sport i ditt paket, för en extra kostnad per månad. Väljer du detta alternativ kan du bland annat se följande:

 • Wimbledon (och övriga Grand Slams)
 • PGA-touren
 • The Masters
 • Tour de France

Du kan även välja att lägga till Discovery+ Sport Premium. Detta är ett något dyrare alternativ som, utöver ovanstående, även ger dig möjlighet att streama Allsvenskan och Superettan i fotboll.

Wimbledon stream i Sverige via bettingsidor

Även om det är Discovery+ som har rättigheterna att sända Wimbledon i Sverige, finns det alternativ genom andra kanaler och streamingtjänster som kompletterar den huvudsakliga sändningen.

Ett av dessa sätt är att vända sig till bettingsidor. Det finns nämligen ett antal bettingsidor som har rätt att visa matcherna. Att streama via dessa sajter är i princip gratis. Det kostar ingenting att skapa ett konto, men för att se matcherna kan du i vissa fall behöva göra en insättning. Ofta räcker en insättning om 50 kronor, ibland mindre, vilket gör detta till ett av de billigaste alternativen.

Kom dock ihåg att kvalitén på sändningarna i regel är lägre hos bettingsidorna. Bildkvalitén kan variera och i regel finns inga studiosändningar inför eller efter matcherna. Därtill kan det också hända att matcherna sänds utan kommentatorer.

Streama från utlandet

Om du befinner dig utanför Sverige och vill streama Wimbledon kan du behöva använda dig av ett annat alternativ än de ovanstående. En del streamingtjänster fungerar nämligen endast i Sverige.

För att komma runt detta när man befinner sig på resande fot använder sig somliga av VPN-tjänster. På så sätt kan man komma åt internationella sändare som också visar turneringen. Tänk bara på att alltid välja en pålitlig och laglig VPN-tjänst för att säkerställa en säker och högkvalitativ streamingupplevelse. Du bör också säkerställa att din streamingtjänst tillåter VPN-användning. Det kan strida mot reglerna, och är i så fall inget vi rekommenderar.

Följ matcherna via live-uppdateringar

Ett annat alternativ skulle kunna vara att kolla in sociala medieplattformar och sportappar som kan erbjuda liveuppdateringar och videohöjdpunkter. Det kan passa fans som inte kan se matcherna live och är perfekt för den som vill ha snabba uppdateringar eller fånga upp de mest spännande ögonblicken från turneringen, utan att binda upp sig vid en fullständig matchsändning. Ett av de främsta exemplen är Wimbledons egen app, där du kan hitta i stort sett all information om turneringen och matcherna.

Vilken kanal sänder Wimbledon?

För den som föredrar att titta på Wimbledon via traditionella tv-kanaler finns det också alternativ tillgängliga.I Sverige är det främst Eurosport som sänder matcherna på TV. Vanligtvis sänder de alla matcher från turneringen även de mindre profilerade sådana. Finalen, en match som lockar stort intresse, sänds ofta på Kanal 5. Titta i din tv-tablå för att se vilka alternativ som finns tillgängliga under turneringen.

Många tv-operatörer erbjuder även sportpaket där du kan hitta dedikerade sportkanaler som sänder tennis. Det kan vara ett utmärkt alternativ för den som föredrar den traditionella tittarupplevelsen framför streaming. Förutom direktsända matcher kan du njuta av för- och efteranalyser av matcherna, intervjuer med spelarna och expertkommentarer som ger djupare insikter i spelets finesser.

Det kan också vara värt att notera att vissa digitala plattformar och appar tillhörande traditionella tv-kanaler kan erbjuda streamingtjänster där du kan titta på turneringen live eller on-demand. Det ger dig flexibiliteten att se matcherna när det passar dig bäst, oavsett om du är hemma eller på språng.

Steg för steg: Din guide till att streama Wimbledon

Att streama Wimbledon är enkelt. Följ bara vår steg-för-steg-guide så kommer du snabbt i gång. Oavsett vilket streamingalternativ du väljer bör du försäkra dig om att det är ett lagligt sätt att titta, både för din egen säkerhet och som ett sätt att stödja sporten och dess utövare.

 1. Välj den plattform du vill streama från, exempelvis Allente.
 2. Skapa ett konto om det behövs.
 3. Välj ett prenumerationspaket om det finns flera alternativ.
 4. Logga in och navigera bland live-sändningar eller välj bland redan sända matcher.
 5. Anslut till en säker internetuppkoppling för att säkerställa bästa möjliga streamingupplevelse.
 6. Välj den match du vill se, börja streama och njut av tennis i världsklass direkt från din dator, smartphone, surfplatta eller smart-TV.

Säker streaming och undvikande av olagliga tjänster

I en tid där tillgången till innehåll från hela världen är större än någonsin, bör vi vara noga med att beakta riskerna med olaglig streaming. Olagliga streamingsajter lockar ofta med fri tillgång till live-sändningar och bär med sig risker som malware, oönskad reklam och potentiella rättsliga konsekvenser.

För en säker streamingupplevelse bör du alltid vända dig till etablerade och lagliga streamingplattformar som inte bara erbjuder laglig åtkomst till matcherna utan också garanterar högkvalitativ bild och tillförlitlig service. Då respekterar du rättighetsinnehavarnas arbete och kan njuta av matcherna utan att oroa dig för negativa konsekvenser.

Att välja lagliga streamingtjänster är inte bara en fråga om personlig säkerhet, utan också ett sätt att stödja sporten och dess utövare, samt bidra till en hållbar framtid för sportevenemang och sändningar.

FAQ – Vanliga frågor och svar

Var kan jag streama Wimbledon?

Det är Discovery+ som äger rättigheterna att visa Wimbledon i Sverige. Du kan se matcherna genom att teckna ett abonnemang hos tjänsten. Du kan även starta en prenumeration hos Allente, som visar matcherna via Discovery+.

Sänds Wimbledon på någon traditionell tv-kanal?

Ja, Wimbledon sänds vanligtvis på Eurosport. Finalen brukar sändas på Kanal 5.

Vad kostar det att streama Wimbledon?

Hos Discovery+ kan du teckna ett abonnemang för strax under 200 kronor i månaden.

Last modified: februari 9, 2024
Close