Written by 2:58 e m Okategoriserade

Hockey-VM stream: Så ser du alla matcher från ishockey-VM

Hockey-VM stream

Hockey-VM stream låter dig se allt från en av de mest klassiska hockeyturneringarna i världen. Men hur gör man för att se hockey-VM på tv? Det går vi igenom i den här artikeln.

Bästa paket för hockey-VM stream

Viaplay logo

Viaplay Total

 • Ishockey-VM
 • NHL
 • Premier League
 • Formel 1
 • Vintersport
 • UFC
 • Bundesliga
 • UEFA Europa League

Vill du få ut det mesta av hockey-VM, men är osäker på hur du ska följa matcherna? Här täcker vi allt från vilken kanal som visar hockey-VM, till vilka streamingtjänster och tv-paket som är bäst för att se Tre Kronor möta de andra landslagen.

Vilken kanal sänder hockey-VM?

I Sverige är det Viaplay som har tv-rättigheterna för hockey-VM. Detta betyder att om du vill ha en hockey-VM stream, är det till Viaplay du ska vända dig. Om du föredrar traditionell tv och undrar vilken kanal sänder hockey-VM, så kommer en del av matcherna att visas på TV6 och TV10. Det vill säga de kanaler som täcks av Viaplay.

Så här kan du streama hockey-VM med Viaplay

För att streama hockey-VM med Viaplay behöver du ett specifikt abonnemang, nämligen Viaplay Total. Detta paket ger dig tillgång inte bara till VM-turneringen, utan också till en lång rad andra sportevenemang samt filmer och serier. I Viaplay Total ingår bland annat följande:

 • Allt från ishockey-VM
 • NHL
 • Premier League
 • Formel 1
 • Vintersport
 • UEFA Europa League
 • UFC
 • Golf Majors

Viaplay Total är ett komplett paket för den sportintresserade. Det är en ideal lösning för dig som inte vill missa några matcher, oavsett var du är. Med Viaplay kan du också pausa, spola tillbaka och spela upp matcher, vilket gör det enkelt att anpassa tittandet efter ditt schema.

Installationen är enkel – du kan streama direkt via din webbläsare, eller så kan du ladda ner Viaplays app till din smart-tv, smartphone eller surfplatta. Denna flexibilitet gör det möjligt att se hockey-VM på tv eller på mindre skärmar, beroende på din situation.

Välj rätt paket för att se hockey-VM på tv

Här får du en guide till några av de tv-paket som gör det möjligt att se hockey-VM på tv. Vi går igenom vad Telia, Tele2, Telenor, Allente och Boxer har att erbjuda. Vi kommer att titta på vad varje paket inkluderar, inte bara avseende sportevenemang utan även filmer och serier, för att hjälpa dig göra ett bra val.

Telia

Telia erbjuder två paket för dig som är intresserad av att se Hockey VM, både för herrar och damer. Dessa paket är inte bara begränsade till Hockey VM utan ger dig också en bred tillgång till andra sportevenemang, filmer och serier.

  • Paket 1: All Sport från Viaplay & TV4 inkl. Allsvenskan

Detta är ett maxat sportpaket som inkluderar innehåll från både Viaplay och TV4 Play (tidigare känt som C More). Med detta paket får du tillgång till all sport från Viaplay, inklusive hockey-VM, Premier League, Formel 1 och mycket mer.

Dessutom får du all sport från TV4 Play, som omfattar SHL, UEFA Champions League och andra ligor. Paketet ger dig också möjlighet att lägga till HBO Max utan extra kostnad. Efter ditt köp kan du aktivera din streaming direkt och spara pengar jämfört med att köpa tjänsterna separat.

  • Paket 2: All Sport från Viaplay

Detta paket är ett komplett tv- och streamingpaket som är fullmatat med all sport, film och serier från Viaplay. Det motsvarar innehållet i Viaplay Total och inkluderar alla matcher från hockey-VM. Du kan börja streama direkt efter ditt köp med Telia Play och Viaplay-appen.

Båda paketen erbjuder flexibla alternativ för att se hockey-VM på tv eller via stream, och det är värt att notera att du kan börja streama direkt efter köp.

Tele2

Tele2 erbjuder en lösning för dig som vill se hockey-VM på tv genom paketet ”Tele2 TV Premium”. Detta paket inkluderar Viaplay Total, vilket betyder att du får tillgång till en rad olika sportevenemang förutom hockey-VM, som NHL och Formel 1.

”Tele2 TV Premium” är ett omfattande paket som ger dig flexibiliteten att se matcherna antingen som hockey-VM stream eller direkt på tv. Om du redan är kund hos Tele2 är detta en enkel lösning för att få all sport du önskar. Det är även ett praktiskt alternativ för dig som är intresserad av andra sportevenemang, eftersom paketet ger dig tillgång till en bred variation av sporter. Allt som allt, om du funderar på vilken kanal som sänder hockey-VM, är ”Tele2 TV Premium” ett kompetent alternativ.

Telenor

Telenor är ett annat alternativ som erbjuder omfattande tv-upplevelser för sportfans. Med deras ”Tv Premium”-paket får du inte bara ett sextiotal tv-kanaler, utan också allt som ingår i Viaplay Total. Det innebär att du kan se hockey-VM på tv eller via stream, samt andra sportevenemang som UFC och vintersport.

Du får också tillgång till deras egen streamingtjänst, Telenor Stream, som ingår i paketet. Med Telenor Stream kan du se på ett 60-tal tv-kanaler linjärt, eller välja att streama filmer, serier och sport på den enhet som passar dig bäst, vare sig det är tv:n, surfplattan, datorn eller mobilen. Du kan titta via Telenor Stream-appen eller direkt i webbläsaren.

Allente Premium

Allente erbjuder ett mycket konkurrenskraftigt alternativ för dig som vill se hockey-VM på tv eller via stream. Med deras paket ”Premium: Sport och underhållning” får du tillgång till kanalerna V sport och V series & film, som båda sänder en rad olika sportevenemang och även underhållning. Det inkluderar alla matcher från ishockey-VM, såväl som Premier League, Formel 1 och matcher från NHL.

Men Allente Premium erbjuder mer än bara sport. Paketet är också rikt på filmer med nya premiärer varje månad och ett brett utbud av serier, inklusive både svenska och internationella prisvinnare. Allt detta kan du njuta av i färgsprakande HD-kvalitet direkt på din tv.

Du har också möjlighet att streama innehållet via mobil, dator eller vilken enhet som helst som passar dig. Det är möjligt tack vare att Viaplay Total ingår i paketet, vilket ger dig tillgång till all sport, film och serier.

Boxer TV Premium

Boxer går rakt på sak genom erbjudandet av en komplett upplevelse för sport- och underhållningsentusiaster. Deras ”TV Premium”-paket inkluderar Viaplay Total, vilket ger dig tillgång till hela ishockey-VM. Detta paket inkluderar även Film, Serier & Sport Premium från Tele2.

Detta betyder att du inte bara får tillgång till en lång rad sportevenemang, inklusive ishockey-VM, och underhållningsalternativ. Så om du undrar vilken kanal som sänder ishockey-VM, har Boxer redan tagit hand om det åt dig genom att inkludera Viaplay Total i deras erbjudande.

Hockey-VM på tv

Ishockey-VM på bettingsajter

Om du letar efter alternativa sätt att streama hockey-VM, kan bettingsajter vara ett intressant alternativ. Många bettingsajter erbjuder live streaming av sportevenemang som en del av sin tjänst. Det ger en extra dimension till hur och var du kan se på sport, och kan vara ett bra alternativ för den sportintresserade.

Betsson är ett exempel på bettingsajter som ger dig möjlighet att se ishockey via en pålitlig streamingtjänst. För att ta del av deras tjänst behöver du vara en registrerad användare och ha ett positivt saldo på ditt konto. Här erbjuds inte bara streaming av ishockey, utan också en mängd andra sporter. Ett plus med Betsson är att de ofta också erbjuder statistik och liveuppdateringar, vilket kan höja din tittarupplevelse.

Andra bettingsajter där du har chans att hitta hockey-VM stream inkluderar:

  • Unibet

  • Snabbare

  • Expekt

  • Bet365

Kom dock ihåg att kvalitén på sändningarna ofta är sämre hos bettingsajterna än hos en traditionell streamingtjänst. Bettingsidor tenderar dels att erbjuda sämre bildkvalitet, dels att inte satsa på studiosändningar som ramar in matcherna.

Trots att bettingsajterna, i princip, låter dig streama Hockey-VM gratis, kan det vara värt att investera i ett abonnemang hos Viaplay om du vill få tillgång till de mest högkvalitativa sändningarna.

Så ser du ishockey-VM för damer på tv

Vill du se ishockey-VM för damer på tv gäller andra streamingalternativ än för herrarnas turnering. Men du kan vara lugn, att se dam-VM i ishockey är inte det minsta krångligt, faktum är att det är enklare än att se herrarnas turnering.

För att se ishockey-VM för damer på tv krävs nämligen inget särskilt abonnemang. Detta då det är SVT, Sveriges television, som äger rättigheterna till att sända turneringen. SVT är, som bekant en gratisstjänst.

En del av matcherna, ofta de matcher där Sverige spelar, sänds på linjär-tv i SVT:s kanaler, som de flesta med en tv har tillgång till utan kostnad. En del matcher sänds även i SVT Play. För att se matcherna på Svt Play krävs att du hämtar hem appen, men även detta är helt gratis och kräver ingen form av registrering.

Så spelas ishockey-VM

Ishockey-VM utlovar alltid spänning på högsta nivå, både för herr- och damlag. Här deltar de allra bästa landslagen i ishockey, och några av världens bästa hockeyspelare, för att göra upp om den åtråvärda VM-pokalen.

I herrarnas turnering deltar totalt 16 lag, fördelade på två grupper där alla möter alla en gång. De fyra bäst placerade lagen i respektive grupp kvalificerar sig för slutspelet – där intensiteten verkligen tar fart. Såväl kvartsfinal och semifinal som final och bronsmatch avgörs över endast en match. För att vinna VM-pokalen måste man alltså vinna samtliga matcher i slutspelet.

Damernas turnering fungerar på samma sätt, med skillnaden att det endast är fem lag i varje grupp. Även här består slutspelet av en utslagsmatch i kvarts-, semi- och final. Något som gör att spänningen alltid går att ta på.

Oavsett om du är ett inbitet hockeyfan eller ny inom sporten, kommer ishockey-VM att erbjuda något för alla. Det är en turnering fylld av förväntningar, där varje match kommer att hålla dig på helspänn. Så se till att hitta det bästa streaming-alternativet för dig, och förbered dig på en oförglömlig upplevelse.

Läs också vår guide om hur du streamar Junior-VM i ishockey.

Last modified: november 8, 2023
Close