Written by 11:39 f m Okategoriserade

Streama Formel 1: Så ser du Formel 1 på tv

Streama Formel 1

Streama Formel 1 online och missa inte en sekund av spänningen, såväl på som runtom banorna. Här har vi samlat allt du behöver veta för att streama F1 på bästa sätt.

Bästa paket för att streama F1

Viaplay Total

 • Allt från Formel 1
 • Premier League
 • NHL
 • Vintersport
 • UEFA Europa League
 • Golf Majors
 • Filmer och serier

Så gör du för att se Formel 1

Att se Formel 1 har aldrig varit enklare, tack vare att det finns en mängd olika TV-paket och streamingtjänster att tillgå. Oavsett om du är ett inbitet fan som inte vill missa en sekund av action, eller en nykomling som vill dyka in i motorsportens spännande värld, finns det alternativ för alla. I denna guide går vi igenom allt du behöver veta för att streama Formel 1 och få den bästa upplevelsen direkt i din TV, dator eller mobil.

Så, vart kan man se Formel 1 online? Det finns flera F1 kanaler och streamingtjänster där du kan streama F1. Det kan vara allt från officiella tv-kanaler som Viaplay till bettingsajter som också erbjuder live streaming.

Många tjänster kräver att du har ett abonnemang, men det kan också finnas sätt att se Formula 1 gratis på nätet. Dock bör du vara försiktig så att du använder dig av lagliga metoder.

Streama Formel 1 genom Viaplay

I Sverige är det Viaplay Group som innehar rättigheterna att sända Formel 1 på tv i Sverige. För att kunna streama F1 på Viaplay behöver du teckna ett specifikt abonnemang, nämligen Viaplay Total.

Viaplay är en av de mest heltäckande tjänsterna för Formel 1 på tv i Sverige. Här får du inte bara se loppen, utan även alla träningar och kval. Under samtliga träningar, kval och lopp kan du dessutom välja precis vad du vill se.

 • Huvudsändningen: Här följer du hela racet, varje kurva, och alla bilar med svenska kommentatorer. Du får även tillgång till studiosändningarna före och efter racet, där experterna analyserar allt som händer på banan.

 • Timing: Via denna sändning får du en överblick över bilarnas placeringar och varvtider.

 • Pit lane: I denna sändning kan du se allt som händer i pit-området under loppen. Du får således en inblick i precis vad teamen ägnar sig åt för att besegra sina konkurrenter.

Förutom F1 får du också tillgång till en mängd andra sporter, filmer och tv-serier, vilket ger dig ett brett utbud av underhållning. Dessutom erbjuder Viaplay högkvalitativa streams, vilket innebär att du kan se Formel 1 i utmärkt kvalitet, utan avbrott eller tekniska problem.

Viaplay Total – det här ingår

 • Allt från Formel 1
 • Premier League
 • NHL
 • Vintersport
 • UEFA Europa League
 • Golf Majors
 • Filmer och serier

Viaplay Medium

Viaplay har även ett annat sportpaket vid namn ”Medium”. Detta paket är billigare än paketet ”Total”. Nackdelen är dock att du inte kan se Formel 1 med Viaplay Medium. I detta paket ingår bland annat följande:

 • Vintersport
 • UEFA Europa League
 • UFC
 • Bundesliga
 • Filmer och serier

Det är värt att notera att Viaplay ofta har introduktionserbjudanden för nya kunder, så det kan vara ett utmärkt tillfälle att testa tjänsten till ett lägre pris. Så om du funderar på vart du kan se Formel 1 i hög kvalitet, är Viaplay definitivt en tjänst att överväga. Det breda utbudet och de flexibla alternativen för abonnemang gör det till ett bra val för alla som vill följa Formel 1 på nära håll.

Formel 1 tv-paket: Från Telia och Tele2 till Allente och Boxer

Om du är Formel 1-entusiast i Sverige och letar efter det bästa sättet att följa alla spännande tävlingar utan att teckna abonnemang direkt hos Viaplay, så är det bra att veta vilka TV-paket som finns. Här är en detaljerad översikt över de olika alternativen.

 • Telia: Här erbjuds två paket med Formel 1. Det första paketet är en all-inclusive-lösning som inkluderar all sport från både Viaplay och TV4 Play (tidigare C More). Förutom Formel 1 får du tillgång till ett brett utbud av sporter som Premier League, NHL och golf. Paketet inkluderar även Allsvenskan och Superettan via Discovery+ genom TV4 Play. Dessutom får du en omfattande samling av filmer och serier från Viaplay, TV4 och HBO Max.

  Telias andra paket fokuserar på sportutbudet från Viaplay. Detta inkluderar alla Formel 1-tävlingar, alla matcher från Premier League och NHL, samt en mängd filmer och serier.

 • Tele2: Tele2 TV Premium inkluderar Viaplay Total. Detta ger tillgång till en rad sporter inklusive Formel 1, NHL och Premier League.

 • Allente: Allentes Premium-paket är en annan stark kandidat för sportälskare. Det inkluderar allt från Formel 1 och Premier League till Damallsvenskan i fotboll och NHL. Du får även tillgång till både svenska och internationella prisbelönta serier, samt filmer med nya premiärer varje månad. Streaming via mobil och dator är också möjlig genom tillgång till Viaplay Total.

 • Boxer: Här erbjudes flera paket där “V sport motor HD” ingår. Denna kanal är helt inriktad på motorsport och ger dig tillgång till Formel 1, samt andra racingevent som MotoGP och IndyCar.

Bild på en Mercedes-bil i ett Formel 1-race.

Globala kanaler med Formel 1 tv

Förutom Viaplay, som är den huvudsakliga källan för F1 stream Sverige, och de tv-leverantörer som erbjuder paket med stream Formel 1, så finns det andra globala kanaler där du kan se sporten. Detta kan vara särskilt bra att tänka på om du reser utomlands eller av andra skäl inte har tillgång till Viaplay. I det senare fallet kan du dock behöva använda dig av en VPN för att komma åt dessa kanaler.

En alternativ F1 kanal är Sky Sports F1, en brittisk kanal som sänder allt från träningar och kval till huvudlopp. Sky Sports F1 ingår i Sky Sports-paketet som också ger tillgång till andra sporter och evenemang.

För de som befinner sig i USA är ESPN det främsta valet för att se Formel 1 på tv. ESPN har olika paket där du förutom F1 får tillgång till en rad andra sporter, inklusive amerikansk fotboll och basket.

Om du är intresserad av tysk motorsport är RTL en bra kanal att spana in. De sänder Formel 1 och har paket som inkluderar andra motorsporter som MotoGP.

För de som reser mycket kan F1 TV Pro vara ett bra alternativ. Detta är en global streamingtjänst specifikt för Formel 1. Tjänsten erbjuder live streaming av alla sessioner och har också arkivmaterial för de som vill dyka djupare in i sportens historia.

Kan man se Formula 1 gratis på nätet?

Det finns flera webbplatser där man kan se Formula 1 gratis på nätet. Det är dock viktigt att notera att de allra flesta av dessa sidor bryter mot lagen, då de inte har rättigheter att visa racen. Dessa webbplatser kan även innehålla länkar som kan vara skadliga för din dator.

Så om du vill streama F1 rekommenderar vi att du väljer en operatör som faktiskt har rättigheter att visa racen. Dels för att hålla dig på rätt sida lagen, dels för att undvika att din enhet skadas. I de allra flesta fall kostar abonnemangen en slant i månaden. I utbyte får du dock möjligheten att följa F1 från första parkett via högkvalitativa sändningar.

Formel 1 direkt från stallen: Hur teamen streamar sina egna tävlingar

För den som är särskilt intresserad av ett särskilt team, så erbjuder vissa stall sina egna streamingtjänster. Detta ger en unik inblick i sporten, som sträcker sig bortom det som traditionella tv-sändningar och streamingtjänster kan erbjuda.

Mercedes, Ferrari och Red Bull är några av de större teamen som ofta sänder exklusivt material. Det kan vara allt från livefeeds från pitstoppen, till intervjuer med förarna. Dessa streams är ofta tillgängliga via teamens egna webbplatser eller sociala mediekanaler. Det är en utmärkt möjlighet att komma närmare den inre kretsen i Formel 1, och du får chansen att se detaljer som vanligtvis inte visas på tv.

Ett exempel är ”Ferrari TV”, som inte bara fokuserar på Formel 1 utan även täcker andra motorsportevenemang där Ferrari deltar. Mercedes har en liknande plattform där de strömmar exklusivt innehåll under racehelger. Detta inkluderar tekniska genomgångar och analyser som gör att du kan förstå sporten på en djupare nivå.

Det finns också team som har partnerskap med streamingplattformar för att sända sitt innehåll. Detta kan inkludera allt från pre-race analyser till live-kommentarer under själva racet. Om du är en Formel 1-entusiast är detta ett utmärkt sätt att komplettera din vanliga Formel 1-tv-tittande.

Kostnaden för dessa tjänster varierar. Vissa team erbjuder gratis streaming, medan andra kan ha en mindre avgift eller kräva att du är medlem i deras fanclub. Innan du bestämmer dig för att följa ett team på detta sätt, är det bra att kolla upp vilka villkor som gäller.

Streama Formel 1 via bettingsajter: En alternativ väg att följa loppen

Bettingsajter har blivit en alternativ väg att följa Formel 1, särskilt för de som också njuter av att spela på loppen. I Sverige finns det flera bettingsajter som erbjuder möjligheten att streama Formel 1. Exempel på dessa inkluderar Bet365, Unibet, LeoVegas, Betsson och 888sport. Dessa plattformar erbjuder ofta gratis streaming av träningar, kval och själva loppen, men det kan förekomma vissa begränsningar.

För att ta del av denna F1 stream krävs det vanligtvis att du har ett konto på bettingsajten och att du har gjort en insättning eller placerat ett bet. Det skiljer sig alltså från traditionella F1 kanaler och streamingtjänster, där du oftast behöver ett separat abonnemang.

Det är viktigt att notera att kvaliteten på strömmarna kan variera mellan olika bettingsajter. Vissa erbjuder HD-streaming, medan andra kanske inte når upp till samma nivå av bildkvalitet. Det är också bra att vara medveten om att vissa sajter kan ha en liten fördröjning på sin stream, vilket kan vara viktigt om du planerar att betta live. Men som alltid, läs igenom villkoren noggrant.

Vad är Formel 1? En introduktion till sporten

Formel 1 är inte bara en motorsport – det är en värld av teknologiska framsteg, strategiskt tänkande och adrenalinfyllda ögonblick. Det är den högsta divisionen av internationell motorsport och sanktioneras av det internationella motorsportförbundet FIA. Men vad är det som gör Formel 1 så fascinerande, och hur fungerar det egentligen?

Sporten involverar en serie av lopp, kända som Grand Prix, som äger rum på olika banor runt om i världen. Varje säsong består av ett visst antal lopp, och föraren samt teamet av konstruktörer som samlar flest poäng under säsongen koras som världsmästare.

En av de mest spännande aspekterna av Formel 1 är den teknologiska utvecklingen. Varje team, från Mercedes till Ferrari, har en egen uppsättning ingenjörer och designers som ständigt arbetar på att förbättra bilens prestanda. Denna teknologiska kapplöpning gör att sporten är i ständig utveckling, med nya innovationer varje säsong.

Men Formel 1 är inte bara för teknikentusiaster. Det handlar också om skicklighet och strategi. Förarna måste ha enastående reflexer och en djup förståelse för hur de ska hantera bilen under olika förhållanden. Dessutom spelar strategi en stor roll i Formel 1. Det inkluderar allt från däckval till bränsleförbrukning, och det är ofta strategin som kan avgöra utfallet av ett lopp.

Kort sagt finns en lång rad faktorer som bidrar till stor spänning under tävlingarna. Om du vill följa racen från bästa möjliga plats kan du, som vi beskrivit här, streama allt online.

Vill du streama mer sport? Läs mer om hur du streamar SHL.

Last modified: november 8, 2023
Close