Written by 2:43 e m Okategoriserade

Streama Fotbolls-EM: Så gör du för att streama EM

Streama Fotbolls-EM

Streama Fotbolls-EM och missa inte en sekund av sommarens underhållning! Hur gör man för att se Fotbolls-EM på tv och digitala enheter? Det finns flera alternativ för att streama EM – här går vi igenom de allra bästa.

Fotbolls-EM stream: Bästa paketet

Vill du streama allt från Fotbolls-EM behöver du ett paket hos Tv4 Play. Med paketet Tv4 Play+ Sport Total får du inte bara tillgång till samtliga EM-sändningar, utan även en lång rad andra ligor och evenemang.

Tv4 Play logo
 • Allt från SHL och Hockeyallsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

Fotbolls EM är ett av de mest efterlängtade sportevenemangen, och möjligheterna att följa dramatiken har aldrig varit fler. Men hur gör man för att streama fotbolls-EM och inte missa en enda sekund av spänningen? I denna guide går vi igenom allt du behöver veta för att enkelt och smidigt kunna streama EM, från tjänster och paket till spelsajter och tekniska lösningar som VPN.

Fotbolls-EM på TV: SVT och TV4:s sändningar

För dig som föredrar att se fotbolls-EM på TV är det SVT och Tv4 som delar på rättigheterna till och med EM 2028. Dessa kanaler har delat upp sändningsrättigheterna efter grupp, vilket innebär att de kommer att visa en varierad blandning av matcher, inklusive möjligheten att streama EM-finalen, via deras respektive digitala plattformar.

SVT och TV4 har en uppdelning där båda kanalerna sänder lika stor del av gruppspelsmatcherna, åttondelarna och kvartsfinalerna. Denna uppdelning gör det möjligt för tittarna att få en omväxlande upplevelse när det kommer till kommentatorer och studioprogram. Det gör också att du har fler alternativ om du är intresserad av att streama fotbolls-EM.

Även de mest kritiska matcherna i turneringen, som semifinaler och final, delar SVT och TV4 mellan sig. Håll därför koll på sändningsschemat för att veta på vilken kanal du kan streama EM-finalen eller andra viktiga matcher.

Det är inte bara själva matcherna som sänds. Båda kanalerna erbjuder också fördjupande material i form av intervjuer, analyser och återblickar, vilket ger en rikare tittarupplevelse.

Så ser du alla matcher från Fotbolls-EM

SVT har inte rättigheter för att visa samtliga matcher. På Tv4 Play kommer man dock sända alla matcher man själva har rättigheter till, och man kommer här även kunna se SVT:s sändningar. Vill man streama allt från Fotbolls-EM är det därför ett paket från Tv4 Play som gäller. På Tv4 Play finns två olika sportpaket.

Tv4 Play+ Sport

 • Allsvenskan & Superettan från Discovery+
 • Svenska cupen
 • UEFA Champions League
 • Serie A & La Liga
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • Allt från Tv4 Play+ utan reklam
 • 13 tv-kanaler

Tv4 Play+ Sport Total

 • SHL & HockeyAllsvenskan
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • Svenska cupen
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 18 tv-kanaler

SVT och TV4: Var kan jag streama EM-finalen?

Att veta på vilken kanal olika matcher sänds kan vara avgörande för din tittarupplevelse, särskilt om du har en favoritkommentator eller föredrar en viss kanals sätt att skildra fotbollen. För fotbolls-EM har SVT och TV4 delat upp sändningsrättigheterna, och de kommer att sända en varierad mix av matcher.

Detta innebär att du kan behöva växla mellan kanalerna om du vill följa hela grupp- och slutspelet. Därför är det viktigt att hålla koll på det exakta sändningsschemat, särskilt om du planerar att streama EM-finalen.

Om du har ett abonnemang hos Tv4 Play, däremot, kan du se alla matcher på ett och samma ställe. Tv4 Play har nämligen rätt att, utöver sina egna matcher, även visa de matcher som SVT sänder – inklusive EM-finalen. Hos SVT, däremot, kan du inte se sändningarna som Tv4 ansvarar för.

Paket för stream EM: Vad ingår?

Om du är ute efter en plats där du kan se samtliga matcher i EM, är TV4 Play det självklara valet. Med streamingtjänstens paket, som TV4 Play+ Sport eller TV4 Play+ Sport Total, får du inte bara tillgång till samtliga fotbolls-EM streams, utan även mycket annat sportinnehåll. Om du väljer Sport Total-paketet kan du dessutom se samtliga matcher från SHL och UEFA Champions League.

En av de stora fördelarna med att streama EM är den flexibilitet det erbjuder. Sändningarna finns kvar ett antal dagar i efterhand, vilket betyder att du kan se matcher när det passar dig bäst. Du kan dessutom pausa sändningen om så behövs och slipper därmed reklamavbrott. I stället får du, under halvtidspausen, inblickar från experter i studion.

Att streama fotbolls EM blir ännu mer tillgängligt om du väljer att göra det via mobil eller surfplatta. Med en fungerande internetanslutning och ett konto hos TV4 Play kan du streama EM-finalen och andra matcher var du än befinner dig. För en ännu smidigare upplevelse kan du ladda ner TV4 Plays app, tillgänglig för både Android och iOS.

Det är värt att notera att även om TV4 Play är den primära tjänsten för att streama Fotbolls-EM, kan det även hända att SVT Play visar en del matcher. Detta gäller dock enbart de matcher som SVT har rättigheterna till.

Streama fotbolls EM med VPN: Går det?

Om du befinner dig utanför Sverige eller något annat land där fotbolls-EM sänds på lokala kanaler, kan du dra nytta av VPN-tjänster för att streama matcherna. Med en VPN kan du ge dig själv en IP-adress från det land där sändningen är tillgänglig och därmed kringgå geografiska restriktioner. Ja, det går alltså att streama EM via VPN, men det finns några faktorer du bör vara medveten om.

För det första är det viktigt att notera att användning av VPN för att kringgå geografiska restriktioner kan strida mot användarvillkoren för vissa streamingtjänster. Därför bör du noggrant läsa igenom villkoren innan du går vidare.

För att streama EM med VPN, behöver du först välja en VPN-tjänst som har servrar i det land där sändningen är tillgänglig. Anslut till en server i det landet och gå sedan till webbplatsen eller appen där EM-matchen streamas. Om allt är korrekt inställt bör du nu kunna se matchen som om du vore i det landet.

Det är också viktigt att välja en VPN-tjänst som är känd för hög hastighet och stabilitet, eftersom det kan påverka kvaliteten på din Fotbolls-EM stream. En långsam eller instabil anslutning kan leda till buffring och andra störande avbrott.

Om du särskilt är intresserad av att streama EM-finalen eller andra viktiga slutspelsmatcher, kan det vara en god idé att testa VPN-anslutningen i förväg. På så sätt kan du vara säker på att allt fungerar som det ska när det verkligen gäller.

Streama EM med VPN: Dina internationella alternativ för att se matcherna

För de som vill streama EM på engelska kan YouTube TV vara ett utmärkt alternativ. Tjänsten erbjuder kanaler som FS1, FS2 och Fox Soccer Plus, som alla sänder EM-matcher. Det bästa är att YouTube TV erbjuder sju dagars gratis provperiod.

För tittare som föredrar tysk kommentering, kan de tyska kanalerna ARD och ZDF vara ett bra val. Dessa kanaler erbjuder gratis livestreams av UEFA Euro. För att vara säker på när du ska streama, kan du konsultera det officiella sändningsschemat på ARD och ZDF.

I Frankrike sänder TF1 och M6 EM gratis. De delar på 23 av de totalt 51 matcherna, inklusive alla matcher där Frankrike deltar, samt semifinaler och final. Registreringen är enkel och kostnadsfri, och kommentatorerna är på franska.

För italienskspråkiga tittare är RAI den officiella sändaren. Det bästa med RAI är att du kan streama matcherna gratis på RaiPlay.

Om du letar efter ytterligare streamingalternativ, kan DirecTV Stream vara en lösning. Här sänds matcherna på FS1, FS2 och Fox Soccer Plus, och en sju dagars gratis provperiod är också tillgänglig. Med så många alternativ är det enklare än någonsin att streama EM, oavsett var du befinner dig.

Stream för EM hos spelbolagen

Fotbolls-EM är en fest för fotbollsälskare och spelentusiaster, då många föredrar att betta på matcherna som spelas. Oavsett om du är en bettare eller om du bara vill se matcherna, kan spelbolagen vara till hjälp.

Många spelbolag erbjuder nämligen möjligheten att streama EM-matcherna direkt via deras plattformar. Detta är särskilt fördelaktigt om du planerar att spela på liveodds, eftersom du kan följa matchen i realtid och göra smartare satsningar.

Fotbolls EM: Allt du behöver veta om turneringens struktur och regler

Fotbolls-EM spelas under sommaren, mellan juni och juli, då 24 herrlandslag kommer att göra upp om den åtråvärda EM-titeln. Matcherna kommer att sändas via tv och radio världen över.

Mästerskapen spelas över en lång rad arenor. Varje arena har sin unika atmosfär och kommer att bidra till en oförglömlig upplevelse, vare sig du följer matcherna på plats eller planerar en EM stream hemifrån.

Turneringens struktur är noggrant planerad. Efter ett intensivt kvalspel är det 24 lag som har kvalificerat sig till huvudturneringen. Lagen kommer att delas in i sex grupper om fyra lag vardera. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspelet, tillsammans med de fyra bästa grupptreorna. Slutspelet inleds med åttondelsfinaler och avslutas med den stora finalen.

När det gäller reglerna för slutspelet är de klara och tydliga. Varje lag i respektive grupp möter varandra en gång, vilket innebär att samtliga lag spelar tre matcher vardera. Vid vinst tilldelas man tre poäng och vid förlust noll poäng. Om en match slutar oavgjort i gruppspelet får vardera lag en poäng. Skulle två lag sluta på samma poäng är det målskillnad och inbördes möten osm avgör grupplaceringen.

Slutar det oavgjort i slutspelet, däremot, så följer en förlängning om 2 x 15 minuter. Om det fortfarande inte finns någon vinnare så går matchen till straffsparkar. Här skjuter varje lag fem straffar vardera, och om det fortfarande är oavgjort följer ytterligare straffar tills en vinnare koras. Med dessa regler i åtanke, är scenen satt för en av de mest spännande fotbollshändelserna.

Läs om hur du kan streama fotbolls-VM här.

Last modified: november 8, 2023
Close