Written by 9:25 f m Okategoriserade

Streama JVM: Så ser du junior-VM i ishockey på TV

Streama JVM på tv

Streama JVM på tv och missa inget från en av världens mest uppskattade hockeyturneringar!

Se allt från JVM på TV

Viaplay Total

 • Junior-VM i ishockey
 • NHL
 • Premier League
 • Formel 1
 • Vintersport
 • Bundesliga
 • Med mera…

Vill du se Junior-VM i ishockey, även kallat JVM? Om du är ett hängivet hockeyfan som inte vill missa en sekund av spänningen, har du kommit rätt. Vi går igenom allt du behöver veta för att streama JVM på olika plattformar, inklusive traditionell TV och online-tjänster.

Så om du undrar ”var sänds JVM?” eller ”hur kan jag streama JVM?”, oroa dig inte. Denna guide kommer att täcka allt du behöver veta för att inte missa en sekund av spänningen.

JVM på TV: Var sänds JVM och vem har rättigheterna?

När det gäller att se Junior-VM i ishockey, så har du som tittare två huvudsakliga alternativ i Sverige: Viaplay och SVT. Båda kanalerna har säkrat rättigheterna att sända och streama JVM, vilket ger dig möjligheten att välja mellan olika paket och sändningsalternativ om du vill se JVM på TV. Här går vi igenom vad dessa två stora aktörer har att erbjuda.

Streama JVM genom Viaplays olika paket

För den som önskar en smidig och högkvalitativ upplevelse av JVM i ishockey, har Viaplay flera attraktiva alternativ. Viaplay erbjuder två huvudpaket som kan vara intressanta för dig som vill streama JVM: Viaplay Total och Viaplay Medium. Båda paketen inkluderar en rad sportevenemang, däribland vintersport och, framför allt, JVM.

Viaplay Medium

Viaplay Medium är det billigare av de två paketen. Trots detta är sportutbudet rikligt och inkluderar flera stora evenemang, ligor och turneringar. Detta paket passar utmärkt för dig som främst är intresserad av sport och vill ha tillgång till JVM utan en massa extramaterial. Bland annat ingår följande:

 • UEFA Nations League
 • UEFA Europa League
 • Bundesliga
 • Vintersport
 • UFC
 • Filmer och serier
 • Och mycket mer…

Viaplay Total

Viaplay Total är det mest omfattande paketet. Här får du inte bara tillgång till JVM-sändningar och massor av annan sport, utan också en omfattande katalog av serier, filmer och barninnehåll. Detta gör Total-paketet till ett perfekt val för dig som inte bara vill se JVM, utan också ta del av annat.

Utöver det som ingår i ovanstående paket får du här också tillgång till bland annat:

 • Premier League
 • NHL
 • Formel 1
 • Golf Majors & Ryder Cup

En stor fördel med Viaplay är dess flexibilitet. Du kan streama JVM på olika enheter, från din smart-tv till din mobiltelefon, vilket gör det enkelt att följa med i turneringen även när du är på språng. Oavsett vilket paket du väljer, får du tillgång till alla JVM sändningar, vilket gör Viaplay till en tillförlitlig JVM-kanal att se matcherna på.

Se JVM-sändningarna på SVT

För dig som föredrar att se JVM på tv, utan att behöva teckna något abonnemang, är SVT ett annat val. SVT, som är en av de två medieaktörer som har rättigheterna att sända JVM, kommer att erbjuda gratis sändningar av turneringen. Dessutom kommer du också att kunna se JVM via SVT Play, vilket ger dig flexibiliteten att följa matcherna på en rad olika enheter, inklusive din dator, mobiltelefon och smart-tv.

Viktigt att notera är dock att SVT endast har rätt att sända några av matcherna. Vill du se hela turneringen, alla matcher från såväl gruppspel som slutspel, måste du teckna ett abonnemang hos Viaplay. Där har man rättigheter att visa samtliga matcher under hela turneringen.

Liksom på Viaplay kommer SVT:s JVM sändning omges av högkvalitativt innehåll. Förvänta dig djupgående analyser, intervjuer med spelare och tränare samt spännande bakgrundsinformation som höjer hela tittarupplevelsen. Allt detta bidrar till en heltäckande upplevelse av JVM hockey på TV, som du inte vill missa.

Så om du funderar över frågan ”var sänds JVM?” och vill ha en kostnadsfri och pålitlig lösning, är SVT och SVT Play utmärkta alternativ. Det är ett smidigt sätt att se junior-VM på TV eller online med hög kvalitet. Men kom ihåg att du inte får tillgång till hela turneringen via SVT.

Så kan du se JVM från utlandet med VPN

Om du är ishockeyentusiast och planerar att vara utomlands under tiden så JVM spelas, kan du stöta på utmaningen att inte kunna se matcherna via vanliga sändningskanaler som SVT och Viaplay. Detta beror på geoblockering, en teknik som begränsar tillgången till innehåll baserat på din geografiska plats. Men det finns en lösning, i form av VPN-tjänster.

VPN, eller virtuellt privat nätverk, är en programvara som gör det möjligt att ändra din IP-adress och därmed kringgå geografiska restriktioner. Det är en laglig och prisvärd lösning för att se JVM på TV eller att streama JVM online, även om du befinner dig i utlandet. Kom dock ihåg att det kan strida mot streamingtjänsternas egna villkor.

Ett VPN kan också användas för att få tillgång till utländska streamingtjänsters sändningar av JVM om du befinner dig i Sverige. Exempelvis kan du se de kanadensiska sändningarna. Kanada är ett av världens mest hockeytokiga länder och deras tv-kanaler lägger ofta enorm kraft och energi på sina sändningar från turneringen.

För att börja använda en VPN-tjänst, behöver du bara välja en leverantör, ladda ner programvaran och följa de enkla stegen för installation. När du är ansluten till en VPN-server kommer du att kunna få tillgång till JVM sändning som om du vore hemma.

Se JVM via bettingsajter

Om du är ett ivrigt ishockeyfan och dessutom intresserad av att spela på matcherna, kan streaming via bettingsajter vara ett spännande alternativ för dig. Flera spelbolag erbjuder möjligheten att streama JVM som en del av deras tjänster. För att ta del av denna sändning krävs det oftast att du har ett konto hos det aktuella spelbolaget.

Grundkraven för att kunna streama varierar mellan olika bolag, men det vanligaste är att du antingen måste ha lagt in pengar på ditt konto eller att du spelar för en viss summa på den match du vill se. Själva JVM sändningen är i de flesta fall kostnadsfri så länge du uppfyller dessa krav.

Ett klart plus med denna metod är att den ofta är kostnadseffektiv. Du kan se JVM hockey på TV utan att teckna ett långsiktigt abonnemang. Värt att notera är dock att dessa sändningar inte alltid har kommentatorer till matcherna. Det är också vanligt att man inte får tillgång till studiosändningar inför och efter matcherna samt under periodpauserna. Själva bildkvalitén kan också variera.

Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för varje spelbolag för att förstå exakt vad som krävs för att kunna se JVM. Vissa bolag kan ha särskilda restriktioner eller krav som du bör vara medveten om innan du bestämmer dig för att använda dem som din JVM-kanal.

Därför vill du inte missa att se junior-VM på TV

Junior-VM i ishockey är en årlig händelse som drar till sig miljontals tittare. Det är en plattform där framtidens storstjärnor visar upp sig. I tidigare turneringar har vi kunnat se en rad superstjärnor ta sina första steg på den stora, internationella scenen.

Det många uppskattar med junior-VM är att spelarna ännu inte är färdigutvecklade, något som brukar leda till en mer öppen och fartfylld hockey än i senior-VM. Spänningen är ofta på topp med oväntade vändningar och ögonblick när hjärtat nästan stannar. Om du är ett ishockeyfan så är det här en turnering du inte vill missa att se på TV eller att streama online.

Det har aldrig varit enklare att följa JVM, tack vare modern teknologi. Oavsett om du föredrar att se JVM på en traditionell TV-kanal, streama JVM på nätet eller till och med få tillgång till sändningarna via en VPN-tjänst, finns det flera sätt att ta del av matcherna. Det är inte bara en fråga om att sätta sig framför TV:n – det handlar om att välja den metod som passar dig bäst.

Det finns också en rad andra faktorer som gör det till en unik upplevelse att se JVM hockey på TV. Från den intensiva konkurrensen mellan nationerna till den höga nivån av skicklighet som visas, erbjuder turneringen en ishockeyupplevelse som är svår att överträffa.

Historien bakom Junior-VM i ishockey

JVM, Juniorvärldsmästerskapet i ishockey, är en turnering där framtidens hockeytalanger får chansen att glänsa på internationell nivå. Turneringen har en lång och rik historia som har givit oss många oförglömliga ögonblick och lanserat karriärer för flera nuvarande NHL-stjärnor.

Den första upplagan av turneringen spelades redan år 1974. Men de tre första upplagorna spelades inofficiellt. Man säger att den första officiella turneringen ägde rum år 1977. De fyra första officiella turneringarna vanns av Sovjetunionen. Därefter är det Kanada som varit den mest segerrika nationen.

Turneringen har varit, och är fortfarande, en plattform där många av sportens största namn först fått chansen att glänsa. Några, av många, namn som är värda att nämna är:

 • Sidney Crosby
 • Connor McDavid
 • Nathan MacKinnon
 • Peter Forsberg
 • Rasmus Dahlin
 • Elias Pettersson

Så här spelas JVM

För att få delta i junior-VM får spelare som högst fylla 20 år under samma år som turneringen äger rum. Spelare får alltså spela på seniornivå, exempelvis i SHL eller HockeyAllsvenskan, och ändå delta i turneringen. Utifrån detta väljer varje landslag ut en trupp som ska spela i turneringen.

Totalt deltar tio lag i turneringen och de tävlande lagen kommer från olika delar av världen. Turneringen inleds med ett gruppspel, där de tio länderna är indelade i två grupper. Varje lag möter sina respektive gruppmotståndare en gång vardera.

Efter gruppspelet går de fyra bästa lagen från varje grupp vidare till kvartsfinalerna. Därifrån följer en utslagningsturnering som kulminerar i den spännande finalmatchen, där en ny juniorvärldsmästare kommer att koras.

Vill du se mer internationell sport? Läs då vår guide till hur du streamar fotbolls-VM.

Last modified: november 8, 2023
Close