Written by 7:45 f m Sport

Streama Svenska cupen: Så kan du se Svenska cupen på tv

Bild från Svenska cupen genom en tv-kamera

Streama Svenska cupen och missa inte en sekund av denna folkkära fotbollsturnering. I den här artikeln guidar vi dig till de bästa alternativen för att se Svenska cupen på tv.

Bästa paket för att streama Svenska cupen

Tv4 Play+ Sport

 • Svenska cupen
 • Allsvenskan och Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A och La Liga
 • NFL, NBA, SDHL och mer
 • 13 tv-kanaler

Det är i dag inga svårigheter att följa spänningen i Svenska cupen, även om man inte kan vara på plats. Detta tack vare att det finns en rad olika tv- och streamingalternativ. Oavsett om du har en traditionell tv-lösning, föredrar att streama online eller vill kombinera tittandet med att betta, så finns det en lösning som passar dig.

I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta för att inte missa en sekund av action, från de tv-kanaler som har sändningsrättigheter till alternativa sätt att streama matcherna.

Svenska cupen stream: Vilka äger rättigheterna?

Om man är på jakt efter en Svenska cupen stream är det till Tv4 man ska vända sig. Det är nämligen Tv4 som äger rättigheterna att sända denna fotbollsturnering. Det här är inte bara värdefull information för den som vill se Svenska cupen på tv, utan även för den som är intresserade av att streama matcherna online.

Så här kan du streama Svenska cupen med TV4 Play

Om du är ett passionerad fotbollsfan och vill streama Svenska cupen, så är Tv4 Play det självklara valet. Med Tv4:s egen streamingstjänst får du tillgång till alla matcher i din tv, dator, surfplatta och mobil.

Om du tecknar ett abonnemang slipper du dessutom reklam samtidigt som du, förutom Svenska cupen, även får tillgång till ett brett utbud av andra sportevenemang. Båda paketen inkluderar även premiuminnehåll från TV4, vilket gör det till ett omfattande erbjudande för dig som inte bara är intresserad av sport.

Exakt vilket innehåll som ingår beror på vilket abonnemang du väljer att teckna. Här finns två alternativ att välja bland. Nedan går vi igenom dem i detalj.

Tv4 Play+ Sport

Paketet Tv4 Play+ Sport är tjänstens mest grundläggande sportpaket. Trots detta inkluderar paketet en lång rad sportevenemang och ett stort utbud av övrigt innehåll. Bland annat ingår följande:

 • Svenska cupen
 • Allsvenskan & Superettan från Disvovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A
 • La Liga
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL & Super Bowl
 • NBA
 • 13 tv-kanaler

Tv4 Play+ Sport Total

Är du en riktig sportentusiast kan Tv4 Play+ Sport Total vara det bästa alternativet. Precis som namnet antyder får du här den totala sportupplevelsen med en lång rad sportevenemang att streama. I paketet får du tillgång till allt som ingår i Tv4 Play+ Sport, plus SHL och HockeyAllsvenskan. Se en sammanställning nedan:

 • Svenska cupen
 • SHL & HockeyAllsvenskan
 • UEFA Champions League
 • Serie A
 • La Liga
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • NFL & Super Bowl
 • NBA
 • 18 tv-kanaler

När du tecknar något av Tv4 Play:s abonnemang behöver du inte anpassa dig efter någon bindningstid, vilket ger dig friheten att avsluta tjänsten när du önskar. Pakteten erbjuder alltså en komplett lösning för dig som vill se Svenska cupen på tv eller streama matcherna online.

Se Svenska cupen på tv: en guide till Telia, Tele2 och Telenor

Om du föredrar att kunna få tillgång till stream av Svenska cupen via ett paket från en tv-leverantör, så kan du välja bland någon av följande aktörer:

 • Telia
 • Tele2
 • Telenor

Här bryter vi ner deras respektive paket och tjänster, från sportutbud till flexibilitet och extrafunktioner. Oavsett om du vill streama Svenska cupen på din tv, dator eller mobil, kommer du här att hitta den information du behöver för ditt beslut. Om du mot förmodan inte skulle gilla något av dem, så står det dig fritt att leta andra alternativ.

Telia

För dig som vill ha en Svenska cupen stream via Telia, finns det två olika paket att välja mellan, vilka båda inkluderar rättigheter att sända cupen. Det första paketet, ”All Sport från Viaplay & TV4 inkl. Allsvenskan”, är en kombination av sport, film och serier från både Viaplay, HBO Max och TV4 Play. Givetvis inkluderas även innehållet från TV4 Play+ Sport Total, som ger tillgång till stream av Svenska cupen. Det här är med andra ord ett väldigt omfattande paket.

Det andra paketet, ”All sport från TV4 Play inkl. Allsvenskan”, fokuserar framför allt på sport och ger dig tillgång till allt sportinnehåll i TV4 Play+ Sport Total. Det inkluderar inte bara Svenska cupen, utan även:

 • Allsvenskan & Superettan från Discovery+
 • SHL & HockeyAllsvenskan
 • UEFA Champions League
 • Serie A
 • La Liga
 • All film, serier och underhållning från TV4

En stor fördel med Telias paket är att du kan börja streama direkt efter köp via Telia Play och TV4-appen. Detta gör det enkelt för dig att se stream av Svenska cupen så snart du har gjort ditt val. Med dessa paket får du en helhetslösning för att se Svenska cupen på tv eller streama matcherna online, samtidigt som du har tillgång till en mängd andra sportevenemang och underhållning.

Tele2

Även Tele2 erbjuder ett tv-paket som är särskilt attraktivt för sportentusiaster. Detta paket, kallat ”TV4 Sport Max”, ger dig tillgång till en rad olika sportevenemang, inklusive möjligheten att streama Svenska cupen. Förutom fotboll får du också se alla matcher från SHL, HockeyAllsvenskan, UEFA Champions League, La Liga och Serie A.

Detta paket är inte bara för sportälskaren, utan erbjuder också en bred palett av underhållning. Du kan njuta av Sveriges bästa drama, internationella storfilmer, succéserier och familjevänliga filmer. TV4 Play ingår, vilket kompletterar utbudet. Paketet har en bindningstid på 12 månader.

Telenor

Telenor erbjuder en flexibel och mångsidig lösning för dig som vill se Svenska cupen på tv eller via stream. Deras paket, ”TV4 Sport Max”, är en omfattande tjänst som innehåller allt från Sveriges bästa drama och underhållning från TV4 till internationella storfilmer och succéserier. För sportälskaren finns ett rikt utbud av live-evenemang, inklusive alla matcher från UEFA Champions League, SHL, HockeyAllsvenskan, La Liga och Serie A.

Det som gör Telenors tjänst unik är flexibiliteten i hur du kan konsumera innehållet. Du har nämligen även möjligheten att handla en stream och se Svenska cupen utan en traditionell tv-box. Med Telenor Stream-appen kan du titta på din tv via Apple TV eller Google Chromecast, och appen finns också för mobilen och surfplattan. För dig som föredrar att använda en dator kan du enkelt logga in på Telenor Stream via webbläsaren.

Att komma i gång är enkelt. Efter att du köpt ett paket får du ett mejl med en länk där du skapar ett konto. Därefter laddar du ner Telenor Stream-appen från Google Play eller App Store, eller loggar in via webbläsaren. Detta ger dig fullständig kontroll över hur du ser Svenska cupen och annat innehåll när och var du vill.

Svenska cupen stream

Stream av Svenska cupen utan traditionell tv: Alternativ till streamingtjänster

Om du saknar en traditionell tv-lösning men ändå vill följa Svenska cupen, kan det finnas andra alternativ tillgängliga. En väg att gå är att använda VPN-tjänster för att få tillgång till internationella sajter som också kan streama Svenska cupen. Men kom ihåg att detta kan vara en juridisk gråzon och att alltid kolla upp sajtens användarvillkor.

Oavsett vilket alternativ du väljer, är det viktigt att se till att du har en stabil internetanslutning för att undvika avbrott och säkerställa en högkvalitativ Svenska cupen stream.

Även om det finns en rad internationella webbplatser som visar matcherna från Svenska cupen, bör det tilläggas att de bästa sändningarna från turneringen finns på hemmaplan – i Sverige.

Svenska cupen stream på bettingsajter

Om du är en riktigt entusiastisk supporter av Svenska cupen men inte har tillgång till traditionella tv-kanaler eller streamingtjänster, finns det andra vägar att följa matcherna. Ett intressant alternativ är att använda bettingsajter som erbjuder streaming av turneringen.

För att kunna streama Svenska cupen på en bettingsajt krävs det att du har ett aktivt spelkonto och att du har gjort en insättning, oftast på minst 50 kronor. Detta ger dig tillgång till att streama alla matcher i turneringen som sajten har rätt att visa, från gruppspel till final. Det är en praktisk lösning för den som vill kombinera spänningen i spelet med möjligheten att följa matcherna i realtid.

Dessa alternativ är särskilt användbara om du är på språng eller inte har tillgång till traditionella tv-kanaler. Men kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt och endast använda bettingsajter som är licensierade och reglerade.

Det är också värt att notera att sändningarna på bettingsajter ofta håller lägre kvalitet än sändningarna hos traditionella streamingtjänster. För den som vill ha bästa möjliga tittarupplevelse kan det därför vara värt att investera i ett abonnemang hos Tv4 Play.

Fakta om cupen

Svenska cupen är en årlig cupturnering i fotboll som har en särskild plats i svenska fotbollsfans hjärtan. Turneringen, som har spelats sedan 1941, med ett uppehåll mellan 1954 och 1966, är den mest prestigefyllda nationella fotbollscupen för herrlag i Sverige.

Vandringspriset som segraren får lyfta är Gustaf VI Adolfs pokal, instiftad 1967. Mellan 1984 och 1996 bytte priset namn till Scandiacupen och mellan 1997 och 2001 delades priset Sparbankscupen ut.

När det gäller upplägget är Svenska cupen en turnering som samlar en mångfald av lag, från amatörklubbar i lägre divisioner till proffslag. Turneringen inleds med kvalspel där lägre divisioners lag får chansen att kvalificera sig till huvudturneringen. Därefter följer gruppspel och slutligen en utslagsfas som kulminerar i den spännande finalen.

Det unika med Svenska cupen är att den ger mindre klubbar en chans att mäta sina krafter mot de större och mer etablerade lagen. Detta skapar en dynamik som är svår att hitta i andra turneringar och gör varje match oförutsägbar och spännande. Och om du inte vill missa spänningen på planen finns en uppsjö av streamingalternativ att välja bland.

Vill du streama mer fotboll? Läs vår guide till hur du gör för att streama fotbolls-VM.

Last modified: november 8, 2023
Close