NBA stream i Sverige

NBA stream

NBA stream ger dig tillgång till all action från världens bästa basketliga. Men var kan man se NBA egentligen? I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om NBA stream i Sverige.

Bästa paket för att streama NBA

Tv4 Play+ Sport

 • NBA
 • Allsvenskan & Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • La Liga & Serie A
 • NFL
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay

NBA är den absolut bästa, största och mest populära basketligan i världen. Med anledning av det stora intresset som finns för såväl ligan som för sporten i sig är det väldigt många som efterfrågar livestreaming av deras matcher.

Det är i dag möjligt att se NBA stream i Sverige hos ett flertal aktörer, plattformar och streamingtjänster. Vill du streama NBA i Sverige? Vi ger dig våra bästa och råd kring hur du går till väga för att ta del av NBA live stream redan idag!

NBA stream i Sverige hos Tv4

Är du intresserad av att streama NBA online? Då finns det ett flertal sätt du kan gå till väga på för att få tillgång till de livesända matcherna och evenemangen. Somliga erbjuder dig till och med att streama NBA matcher gratis!

Det bästa alternativet för att se NBA stream i Sverige är att vända sig till Tv4 Play. Det är nämligen Tv4 som äger rättigheterna till att visa matcherna. Här kan du se alla matcher i högsta kvalitet på din tv, eller i din mobila enhet.

Eftersom många av matcherna spelas mitt i natten svensk tid är det också en stor fördel att Tv4 Play låter dig streama matcherna i upp till 48 timmar efter den ordinarie sändning.

Hos Tv4 Play finns två olika abonnemang att välja bland för att streama basket. Dessa går vi igenom nedan.

Tv4 Play+ Sport

Tv4 Play+ Sport är det billigaste sportabonnemanget som erbjuds. Här får du tillgång till NBA stream, inklusive en rad andra sporträttigheter samt film och serier – allt utan reklam. Bland annat ingår följande:

 • NBA
 • Allsvenskan & Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A & La Liga
 • NFL
 • SDHL
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • 13 tv-kanaler

Tv4 Play+ Sport Total

Vill du ha den fullständiga sportupplevelsen är Tv4 Play+ Sport Total ett bättre val. Här får du, utöver NBA, tillgång till alla sportsändningar hos Tv4, inklusive SHL & HockeyAllsvenskan. Se sammanställningen nedan:

 • NBA
 • SHL & HockeyAllsvenskan
 • Allsvenskan & Superettan från Discovery+
 • UEFA Champions League
 • Serie A & La Liga
 • NFL
 • SDHL
 • Alla Sveriges herrlandskamper i fotboll från Viaplay
 • 18 tv-kanaler

Streama NBA gratis

Tv4 Play är, som tidigare nämnt, den streamingtjänst som innehar de svenska rättigheterna för att streama NBA live i Sverige. För att få tillgång till sändningarna krävs det dock att du tecknar deras sportpaket, vilket kostar en slant varje månad. Något som också innebär att du får se matcherna i den bästa kvalitén.

Om du inte vill teckna ett abonnemang finns dock andra sätt att ta del av en NBA live stream. Ofta är kvalitén sämre via detta alternativ, och de är i regel betydligt krångligare än att bara öppna sin Tv4-app.

Att streama NBA gratis är det många som önskar göra. Och faktum är att det idag finns ett antal aktörer som erbjuder denna kostnadsfria tjänst. Exempel på tjänster för att streama NBA gratis är Unibet och Reddit. Nedan går vi igenom hur dessa tjänster fungerar, och hur du gör för att se NBA-matcherna via dem.

Unibet NBA

Om du vill få tillgång till att se NBA live stream utan kostnad ska du vända dig till några av de spelsidor som innehar rättigheterna, så som Unibet och deras tjänst Unibet TV. Där har du möjligheten att streama samtliga livesända NBA matcher nästan helt gratis.

För att kunna göra detta krävs det dock att du har registrerat ett konto på sidan, samt att du har gjort en liten insättning (50-100kr). Trots att det inte är helt gratis i och med att det krävs en liten insättning anses detta vara ett av de bättre och billigaste alternativen, som även är säkert och lättillgängligt.

Skulle du vilja kan du hos Unibet både se NBA basket livestreaming och betta på matcherna, på en och samma sida. Unibet erbjuder dig även att ladda ner deras app då du vill streama matcherna i mobilen.

NBA streams Reddit

En aktör som allt fler valt att vända sig till då de vill se NBA stream helt utan kostnad är det sociala forumet Reddit.com. Hos Reddit.com kan användare världen över ladda upp NBA livestreams i olika flöden och trådar, vilka du sen kan tillgå helt utan kostnad.

Här är det även möjligt att streama andra matcher utöver NBA live stream, så som NHL stream och NFL stream. Utbudet för att kolla på sport gratis är rätt generöst tack vare att så många engagerar sig i forumet.

Däremot vill vi poängtera att detta tillhör kategorin olaglig streaming. Kan du undvika det bör du med andra ord göra det – ”fulstreaming” är inte bara olagligt, utan det kommer även med en hel del risker för såväl dig själv som för din dator. Dessutom är denna typ av NBA live stream ofta av väldigt dålig kvalité, utan kommentatorer och med mycket reklam. Det är med andra ord inte värt dessa risker och den låga kvalitén bara för att komma undan gratis.

Det bästa alternativet för att se matcherna är att teckna ett abonnemang hos Tv4 Play. Där får du tillgång till underhållningen i högsta kvalitet. Vill du inte betala är Unibet TV ett i princip kostnadsfritt och säkert alternativ som finns tillgängligt för alla som är 18 år eller äldre. Så länge du har en liten insättning på ditt konto kan du både streama NBA basket gratis där.

NBA

Som världens största och bästa basketliga har NBA och deras lag en otroligt stor fanbas, där såväl basketproffs som basketnördar och sportentusiastser slaviskt följer deras spel och utveckling. Att ha möjligheten att streama NBA:s livesända matcher online är alltså något många suktar efter.

Hos världens största och bästa basketliga finns det både många lag och spelare att heja på. NBA, National Basketball Association, utgörs nämligen av hela 30 lag.

Spelarna i dessa är, eller har varit, några av USA:s största och bästa – du har säkert hört talas om LeBron James och Michael B Jordan, och såklart Kobe Bryant!? Som en av de absolut bästa och mest välkända NBA-spelarna genom tiderna lämnade Kobe Bryant ett enormt tomrum när han i en tragisk olycka gick bort under 2020. Han var en stor förebild för hela sportvärlden.

nba dunk

Lag och divisioner

Precis som i NHL är NBA:s olika lag fördelade i olika divisioner. Dessa divisioner är i sin tur baserade på lagens geografiska placering – med tanke på att basketligan sträcker sig över hela USA, och även Kanada, är denna uppdelning nödvändig för att de olika delstatslagen ska kunna möta varandra på ett relativt smidigt och bekvämt sätt.

Denna geografiska fördelning utgår först och främst i två huvudkonferenser, Eastern Conference och Western Conference. Dessa konferenser är uppdelade i sex lite mindre divisioner, vilka i sin tur består av ett antal lag som möter varandra. Det finns med andra ord en hel del lag och spelare att följa!

Något som däremot är speciellt med just NBA, och amerikansk sport i allmänhet, är att ligan är stängd. Det vill säga, du kommer aldrig se att det åker ur några lag. De lag som är med och spelar kommer alltså bestå, vilket skapar lite extra spänning kring hur de presterar.

Dock kan det hända att det tillkommer nya lag till ligan. Detta har vi bland annat sett många gånger i NHL, där lag som Vegas Golden Knights och Seattle Kraken tillkommit på senare år.

NBA Finals 

De 30 lag som NBA består av kämpar alla om att ta hem storvinsten i den slutgiltiga finalen, NBA Finals. Där det ska äntligen, efter hela 82 grundseriematcher plus ett slutspel, avgöras vilket som är NBA:s, och således världens, bästa basketlag.

Detta är det absolut största eventet under hela säsongen, där flera miljontals fans samlas för att ta del av det minst sagt nervkittlande mötet. De olika lagen i ligan spelar ofta väldigt jämnt, vilket gör det hela lite extra spännande.

Genom åren har vi bjudits på en lång rad dramatiska NBA-finaler, där några av de största lagen och spelarna gjort upp på den absolut största scenen. På senare år har Golden State Warriors, med superstjärnan Steph Curry i spetsen, varit ett av de mest framgångsrika lagen. Historiskt sett är Boston Celtics och Los Angeles Lakers två av de lag som vunnit NBA Finals flest gånger.

Undrar du vilka som kommer ta hem den åtråvärda pokalen den här säsongen? Se till att streama matcherna för att inte missa en sekund av spänningen! Hos tjänster som Tv4 Play kan du, självklart, streama såväl grundserien som slutspelet, inklusive NBA Finals.

Vill du streama mer sport? Läs vår guide om hur du gör för att streama UFC.

Last modified: november 8, 2023

Kommentarerna är tyvärr avstängda.

Close