Written by 9:47 f m Sport, Streaming

Europa League stream: Så kan du se turneringen på tv

Europa League stream

Streama Europa League och missa inget från en av världens största klubblagsturneringar i fotboll. Här går vi igenom alla alternativ för att se Europa League på tv och stream.

Europa League lockar fotbollsfans över hela världen med spännande matcher och oöverträffad talang. Att följa turneringen på tv eller via livestream behöver inte vara särskilt komplicerat. I den här artikeln guidar vi dig genom de bästa sätten att se Europa League, oavsett var du befinner dig.

Bästa Europa League stream

Viaplay Total

 • Europa League
 • Premier League
 • NHL
 • Formel 1
 • Vintersport
 • UFC
 • Golf majors
 • Film & serier

Streama Europa League på Viaplay

Att se Europa League via stream har aldrig varit enklare. För att se matchernadirekt i din enhet behöver du skapa ett konto hos Viaplay. Det är nämligen dem som äger rättigheterna för att sända matcherna.

Genom att streama hos Viaplay får du tillgång till sändningar av högsta kvalitet. Detta inte bara vad gäller bild och ljud, du kan även se de påkostade för-, mellan- och eftersnacken. Därtill kommenteras matcherna av några av Sveriges främsta kommentatorer.

Utöver att kunna se livematcher kan du också se om sändningarna i upp till 48 timar i efterhand. På så sätt behöver du aldrig missa en sekund av spänningen.

Viaplay erbjuder två olika paket för sportstreaming: ”Medium” och ”Total”. Nedan går vi igenom vad respektive paket innehåller.

Viaplay Medium

Viaplay Medium är det billigare av de två abonnemangen. Med detta paket kan du bland annat se följande:

 • Europa League
 • Vintersport
 • UFC
 • Bundesliga
 • Film & serier

Viaplay Total

Viaplay Total är något dyrare, men ger också tillgång till fler sporter och event. Här får du tillgång till allt som ingår i Medium-paketet och följande:

När du är registrerad och inloggad, kan du streama Europa League på tv, dator, mobil eller surfplatta. Viaplay är kompatibelt med en rad enheter, inklusive Smart TV, Apple TV, Chromecast och spelkonsoler, vilket gör det enkelt att se dina favoritlag oavsett var du befinner dig.

För att komma i gång installerar du först Viaplays app på din enhet, logga in och navigera till sportsektionen där sändningen listas. Därifrån kan du ta full kontroll över ditt tittande med funktioner som livepaus och återuppspelning.

Allente – ett alternativt sätt att se Europa League på tv

Var sänds Europa League förutom på Viaplay? Även om det är Viaplay som har rättigheterna att sända turneringen i Sverige så finns det faktiskt andra alternativ, om man inte vill registrera sig för ett abonnemang hos tjänsten.

Ett av de mest attraktiva alternativen för att se Europa League på tv och stream är Allente. Liksom Viaplay är detta en streamingtjänst där du kan se en lång rad sportevent. Här får du, utöver tillgång till Viaplays sändningar, även flera tv-kanaler i ditt abonnemang, däribland:

 • Tv3
 • Tv6
 • Tv8
 • Tv10
 • Flera Svt-kanaler

Gratis streaming via bettingsjater

Om du vill streama Europa League gratis finns faktiskt ett alternativ för dig. Det finns nämligen en del bettingsajter som har rättigheter att visa matcherna. Att registrera dig på bettingsajter är helt gratis.

För att se matcherna kan dock krävas att du har pengar på ditt spelkonto. Minsta insättning varierar mellan olika sajter, men ligger ofta omkring 50 kronor. Detta innebär att du kan se matcherna betydligt billigare än via traditionella streamingtjänster.

Kom ihåg att kvalitén på sändningarna i regel är lägre hos bettingsajterna. Bildkvalitén kan variera samtidigt som det är vanligt att du varken får tillgång till studiosändningar eller kommentatorer under matchens gång.

Vill du streama turneringen i högsta kvalitet, och har råd att betala lite mer, rekommenderar vi att du tecknar ett abonnemang hos Viaplay.

Skärm som visar Europa League på tv

Följ turneringen utan bindningstid: Flexibla streamingalternativ

Att streama Europa League utan bindningstid ger en flexibilitet som uppskattas av många fotbollsfans. Det erbjuder möjligheten att titta precis när och hur man vill utan att förbinda sig till långa prenumerationer.

Både Viaplay och Allente erbjuder paket utan bindingstid. Detta innebär att du kan betala för en månad, titta på exempelvis turneringens slutspel och därefter säga upp ditt abonnemang direkt.

Utöver traditionella streamingtjänster kan vissa betalkanaler erbjuda pay-per-view-lösningar för att se enskilda matcher från turneringen, exempelvis finalen. Det är en idealisk lösning för fans som främst är intresserade av att följa favoritlaget, titta på specifika matcher eller av annan anledning inte vill betala för en hel månads prenumeration. Glöm inte att kontrollera tillgängligheten av matcherna för att säkerställa att du väljer en tjänst som täcker de matcher som du är mest intresserad av.

Var sänds Europa League från utlandet? Och hur tittar du?

Att se Europa League på tv från utlandet kan vara en utmaning på grund av geoblockering som begränsar tillgången till vissa sändningar baserat på din geografiska plats. Men, det finns lösningar för att kringgå begränsningarna och säkerställa att du inte missar några matcher, även om du reser utanför ditt vanliga sändningsområde.

Viaplay tillåter dig att se sändningar och program som vanligt om du befinner dig inom EU. Om du däremot reser utanför EU kan du behöva se dig om efter ett annat alternativ för att fortsätta streama.

Ett sätt är att använda en VPN-tjänst som låter dig ändra din IP-adress till en i ett annat land, vilket ger skenet av att du surfar från det landet. Det öppnar upp möjligheten att komma åt en Europa League tv-sändning från plattformar även om du befinner dig i ett land där din tjänst vanligtvis inte är tillgänglig.

Tänk på att välja en VPN-tjänst med hög hastighet och goda säkerhetsfunktioner för att säkerställa en stabil och säker streamingupplevelse. Kontrollera även att VPN-tjänsten har servrar i det land där din önskade sändning är tillgänglig.

Kom ihåg: Att använda VPN kan strida mot din streamingtjänsts regler. Kontrollera de aktuella villkoren innan du väljer detta alternativ.

Ett annat alternativ är att använda Smart DNS-tjänster. Det fungerar genom att omdirigera de geografiskt relaterade delarna av din internettrafik för att kringgå blockeringar, utan att kryptera din data som en VPN gör. Smart DNS-tjänster kan vara ett snabbare alternativ, men erbjuder inte samma säkerhetsnivå som en VPN.

Oavsett vilken metod du väljer, ska du komma ihåg att licensavtal och sändningsrättigheter kan variera. Du bör alltid sträva efter att använda lagliga och etiska sätt att streama matcherna för att stödja rättighetshavarna och sporten.

Steg för steg: Kom igång med Europa League stream

Att komma i gång med Europa League stream är enklare än någonsin, och med några få steg kan du snart njuta av dina favoritmatcher.

 1. Välj din streamingtjänst: Börja med att välja en tjänst som erbjuder streaming av turneringen. Jämför olika tjänster för att se vilken som passar dina behov och budget bäst.

 2. Registrera dig och prenumerera: Skapa ett konto hos vald leverantör och välj den prenumerationsplan som passar dig. Vissa tjänster kan erbjuda provperioder eller flexibla alternativ utan bindningstid.

 3. Ladda ner appen eller besök webbplatsen: De flesta streamingtjänster har en app för smartphone, surfplatta eller smart-TV. Om du föredrar att använda en dator, kan du vanligtvis streama direkt från tjänstens webbplats.

 4. Logga in och navigera: Logga in hos din leverantör och navigera till sportsektionen där du kan hitta sändningarna, samt en översikt över kommande matcher.

 5. Anpassa din upplevelse: Anpassa inställningarna för bildkvalitet och språk för kommentatorer för att förbättra din tittarupplevelse.

FAQ – Vanliga frågor och svar

Var sänds Europa League?

Viaplay äger rättigheterna till att visa Europa League. Matcherna sänds alltid via deras plattform och ibland på traditionella tv-kanaler.

Vilken kanal går Europa League på?

Om matcherna sänds på tv är det ofta Tv6 som är kanalen.

Kan jag se Europa League utomlands?

Det beror på din streamingtjänst. Om du streamar hos Viaplay kan du titta som vanligt inom EU. Om du reser utanför EU kan du dock behöva välja ett annat alternativ.

Läs också vår guide till hur du kan streama Champions League – världens största klubblagsturnering.

Last modified: februari 8, 2024
Close