VPN

vpn

VPN

VPN står för Virtuellt Privat Nätverk och används för att skydda din identitet på nätet och krypterar din internettrafik. Din anslutning är alltså skyddad av en så kallad krypterad tunnel så att din data du delar med dig vart du än besökare inte kan varken sparas eller användas av tredje part. Det är din enda säkerhet i dagens digitala djungel. 

Genom att använda sig av en VPN-tjänst ställer du in en privat, säker anslutning i ett annat nätverk,  i ett annat land, vilket tillåter dig att komma åt innehåll som är blockerat av censur eller på grund av licenser som du i ditt hemland annars inte kunde ha tillgång till.

Surfa säkert – döljA min ip adress!

När du är ansluten till en VPN-tjänst döljer du automatisk din sanna IP-address och position i utbyte med det privata nätverket när du kopplar upp dig. Eftersom varje enhet som är uppkopplad till internet, vare sig det är din dator eller din smartphone, har en unik offentlig IP-address, så kan vem som helst spåra dig när du är aktiv på en hemsida, tjänst eller app. Det är lätt att med hjälp av din IP-address ta reda på vilken position du befinner dig på samt vem du är. Genom att dölja använda sig av ett VPN, kan du dölja IP address kan du därför skydda dig mot att tredje part sparar din information om vad du besöker, laddar ner eller vem du pratar med. 

Streama obegräsnat

Genom att använda sig en VPN-tjänst kan du äntligen luta dig tillbaka, koppla av och njuta av din favoritprogram. Streama obegränsat utan avbrott, hastighetsbegränsningar och bandbreddsbegränsning genom och få ut det bästa av din streaming upplevelse. 

Du har säkert varit med om att din favorit serie buffrar även fast du tros ha snabb uppkoppling. Detta kan bero på att din internet leverantör vill få dig att uppdrapera ditt abonnemang eller så kollar du på film under tider med hög trafik. Genom att du ansluter dig till ditt VPN-nätverk kommer du att slippa dessa problem i framtiden så du kan leva ditt digitala liv precis som du känner. Privat, säkert och obegränsat! 

VPN Netflix

En av många fördelar vid användning av VPN är att när du tittar på Netflix kan du komma åt det amerikanska utbudet. Det amerikanska Netflix utbudet är oftast bättre än det svenska. Netflix blockerar dock VPN-tjänster – men det finns fortfarande ett flertal som fortfarande fungerar. 

I vår artikel om hur man ser på amerikanska Netflix har vi listat de tjänster som fortfarande fingerar och likaså kring blockering när du använder deras VPN. 

 

Last modified: juli 1, 2020

Kommentarerna är tyvärr avstängda.

Close